Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 19:56

26
اسفند
در زمان پریود چی بخوریم؟

در زمان پریود چی بخوریم؟

تغذیه سالم و مناسب تحمل برخی علائم پریود را آسان می کند و بالعکس تغذیه ناسالم باعث دردناک شدن پریود می شود، در این مطلب به تغذیه مناسب برای دوران پریود اشاره می کنیم

تغذیه صحیح در دوران قاعدگی به تامین انرژی حتی تسهیل عملکرد دستگاه گوارش کمک می‌کند. توجه به این اصول تاثیر مثبتی بر کیفیت خواب، مدیریت استرس، بهبود سلامت پوست و... دارد که می‌تواند به خانم‌ها کمک کند تا بهتر با تغییرات این دوران مواجه شوند. 


در ادامه این مطلب، توصیه های موثری را برای تان انتخاب کرده ایم که بکار بردن آنها می تواند در دوران قاعدگی مفید باشند. 

 

سبزیجات سبز و غلات سبوس‌دار، برای کاهش علائم سندروم پیش‌قاعدگی

بسیاری از خانم‌ها طی چند روز پیش از شروع سیکل قاعدگی دچار علائمی مانند خستگی مفرط، درد سینه‌ها، اختلالات گوارشی، تورم بافت‌‌های بدن و... می‌شوند که تحت‌تاثیر تغییرات هورمونی اتفاق می‌افتد. همچنین به‌دلیل کاهش تولید سروتونین، تحریک‌پذیری و بی‌حوصلگی اتفاق می‌افتد.

بنابراین، در کنار استراحت و ورزش که به بهبود خلق‌وخو کمک می‌کند، تغذیه را نباید فراموش کرد و گنجاندن غلات سبوس‌دار، سبزیجات برگ‌دار سبز همچنین ماهی‌های چرب و روغن‌های مفید برای تامین امگا3 و کمک به تعادل خلق‌وخو توصیه می‌شود.

در مقابل، از مصرف خوراکی‌های حاوی شکر به‌دلیل اختلال در هضم و نمک به‌خاطر احتباس آب نیز باید پرهیز کرد. البته جوانه گندم، شکلات تلخ، دانه‌های کدو و دیگر مغزها توصیه می‌شود. نوشیدن آب و مایعات فراوان هم به مقابله با یبوست و تحریک‌پذیری کمک می‌کند.

بیشتربخوانید:

الزامات تغذیه ای در کنترل علائم قاعدگی

 

 

سبزیجات معطر برای کنترل بهتر علامت ها

طی چند روز پیش از قاعدگی و در این دوران، هورمون‌های زنانه به کمترین حد می‌رسند. بروز اسپاسم‌های عضلانی و اسهال به‌خصوص در دو روز اول قاعدگی طبیعی است که تحت‌تاثیر افزایش ترشح پروستاگلانتین برای کمک به انقباضات رحم و دفع خون اتفاق می‌افتد. بنابراین، بهتر است برای تسهیل عملکرد دستگاه گوارش از گوشت‌های چرب، خوراکی‌های سرخ‌شده و پنیر پرهیز کرد.

افزودن سبزیجات معطر نیز انتخاب خوبی است و نیاز به نمک و عوارض آن مانند تورم اندام‌ها را کاهش می‌دهد. نعناع خواص ضددرد دارد، ریحان به‌دلیل تاثیر ضداسپاسم به کاهش انقباضات رحم کمک می‌کند و مریم‌گلی نیز سطح هورمون‌ها را تنظیم می‌کند. البته باید از نوشیدن قهوه، چای و نوشیدنی‌های انرژی‌زا پرهیز کرد. 

بیشتر بخوانید:

کیست تخمدان سراغ کدام زنان می‌آید؟

 

 

 

حفظ انرژی پس از قاعدگی

پس از پایان خونریزی قاعدگی، سطح انرژی افزایش پیدا می کند و تمایل برای انجام فعالیت‌های مختلف وجود دارد. اما این حالت از زمان تخمک‌گذاری کاهش پیدا می کند که می‌توان با رعایت بعضی اصول تغذیه ای همچنان حفظ کرد. مصرف جوانه‌ گیاهان به‌خصوص جوانه گندم به‌دلیل مقدار فراوان ویتامین‌های گروهB بسیار عالی است. البته مصرف منابع ویتامین C را نباید فراموش کرد، گوشت و حبوبات برای جبران خونریزی قاعدگی حتما میل شوند و خوراکی‌های تخمیرشده برای بهبود عملکرد باکتری‌های فلور روده‌ای به مصرف برسند. 

  بیشتر بخوانید:

اهمیت تشخیص و درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک

تغذیه مناسب سندرم تخمدان پلی کیستیک

سندروم تخمدان پلی کیستیک و رژیم غذایی

 

 

برچسب ها: زنان، تغذیه، رژیم غذایی، قاعدگی، هورمون، خونریزی قاعدگی، بیماری زنان، پریود تعداد بازديد: 120 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز