Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 00:37

4
شهریور
کولر گازی احتمال انتشار و انتقال ویروس کرونا را افزایش می‌دهد؟

کولر گازی احتمال انتشار و انتقال ویروس کرونا را افزایش می‌دهد؟

دکتری ویروس‌شناسی پزشکی با تاکید بر اهمیت باز کردن پنجره‌ها در دوران کرونا گفت: استفاده از برخی خنک ‌کننده‌ها همچون کولر گازی و اسپلیت احتمال انتقال آلودگی کرونا را افزایش می‌دهد.

ایرنا نوشت: دکتری ویروس‌شناسی پزشکی با تاکید بر اهمیت باز کردن پنجره‌ها در دوران کرونا گفت: استفاده از برخی خنک ‌کننده‌ها همچون کولر گازی و اسپلیت احتمال انتقال آلودگی کرونا را افزایش می‌دهد.

مهرداد روانشاد افزود: در حال حاضر جهش ویروس کرونا، قدرت اتصال ویروس به سلول‌های ریوی انسان را افزایش داده و بنابراین با ذرات کمی از قطرات آلوده نیز بیماری منتقل خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: اما استفاده از تهویه مناسب در کنار رعایت توصیه‌های پیشگیرانه کرونا نقشی اساسی در پیشگیری از این بیماری ایفا می‌کند. اکنون با شیوع گسترده این بیماری در کشور باید پنجره‌ها در اماکن بسته باز باشد.

روانشاد ادامه داد: استفاده از برخی خنک ‌کننده‌ها همچون کولر گازی و اسپلیت احتمال انتقال آلودگی کرونا را افزایش می‌دهد، زیرا این خنک کننده‌ها صرفا سبب چرخش هوای داخلی محیط خواهد شد. بنابراین در صورت حضور یک ناقل در محیط بیماری منتقل می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر بهترین خنک کننده کولر آبی است که هوا را از بیرون دریافت، خنک و وارد اماکن مسکونی و اداری می‌کند. اما باز کردن پنجره‌ها می‌تواند احتمال انتقال آلودگی را کاهش دهد.

با استفاده از ماسک و حفظ فاصله فیزیکی می‌توان از پیک بیماری عبور کرد

این استاد علوم پزشکی ادامه داد: اکنون کشور در پیک پنجم کرونا قرار گرفته اما با رعایت دو عامل استفاده صحیح از ماسک استاندارد و همچنین حفظ فاصله فیزیکی می‌توان از این پیک عبور کرد.

وی افزود: اکنون با گذشت نزدیک به دو سال از بیماری، عادی‌انگاری اجتماعی در رابطه با کرونا تشدید شده و در برخی اماکن پرجمعیت همچون اماکن خرید فاصله فیزیکی رعایت نمی‌شود، اما این ۲ مولفه رمز گذر از این بحران است.

ماسک زدن جایگزین فاصله فیزیکی نمی‌شود

روانشاد همچنین تاکید کرد: باید در نظر داشت، ماسک زدن جایگزین فاصله فیزیکی نمی‌شود؛ ماسک از انتشار قطرات تنفسی جلوگیری و بنابراین مانع از پراکندگی احتمالی ذرات آلوده خواهد شد.

وی اضافه کرد: استفاده از ماسک همچنین از ورود این ذرات به دستگاه تنفس شخص سالم جلوگیری می‌کند، اما حفظ فاصله فیزیکی سبب می‌شود، قطرات و ذرات احتمالی آلوده به طرفین نرسد و بنابراین، ماسک زدن و حفظ فاصله فیزیکی مکمل یکدیگرند.

آیا کرونا دلتا در هوای آزاد منتقل می‌شود؟

این متخصص ویروس‌شناسی همچنین در پاسخ به این پرسش که «آیا کرونا دلتا در هوای آزاد منتقل می‌شود» گفت: وجود ذرات آلوده در هوای آزاد و فضای باز نیز می‌تواند بیماری را منتقل کند، به ویژه کرونا دلتا به دلیل افزایش قدرت سرایت، چسبندگی به دیواره‌های سلولی و همچنین تشدید میزان عفونت‌زایی با ذرات کمتر نیز شخص را بیمار می‌کند.

به گزارش ایرنا، دلتا جدیدترین نوع جهش ویروس کرونا شناخته شده است که براساس تحقیقات پزشکی، ۵۰ تا ۶۰ درصد نسبت به جهش‌های قبلی مسری‌تر است.

این ویروس نخستین بار در هند شناسایی و تاکنون در بیش از ۸۰ کشور جهان یافت شده است.

سازمان جهانی بهداشت گونه‌های جهش‌یافته ویروس کرونا را براساس حروف الفبای یونانی نامگذاری و گونه یافت‌شده در هند را دلتا نامیده است. علائم کرونا دلتا مشابه سرماخوردگی است و معمولا با آب‌ریزش بینی، تب، گلودرد و سردرد بروز می‌کند.

برچسب ها: ویروس کرونا، کرونای دلتا تعداد بازديد: 211 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز