Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 00:17

17
تیر
پیش‌بینی زالی از آینده کرونا در کشور: گونه دلتا الگوی غالب ایران می‌شود

پیش‌بینی زالی از آینده کرونا در کشور: گونه دلتا الگوی غالب ایران می‌شود

علیرضا زالی روز چهارشنبه افزود: مردم توصیه های بهداشتی را به دقت مراعات کنند تا از آسیب های این بیماری در امان بمانند.

ایرنا نوشت: فرمانده ستاد عملیات مقابله با ویروس کرونا استان تهران گفت: گونه دلتا یا همان ویروس جهش یافته هندی به تدریج الگوی غالب ایران خواهد شد.

علیرضا زالی روز چهارشنبه افزود: مردم توصیه های بهداشتی را به دقت مراعات کنند تا از آسیب های این بیماری در امان بمانند.

وی، سرایت پذیری بسیار بالاتر را از شاخصه های گونه دلتا اعلام کرد و اظهار داشت: این گونه نسبت به سوش کلاسیک و واریانت قبلی سرایت پذیری بیشتری دارد، اما خوشبختانه مرگ و میر ناشی از این ویروس جهش یافته، افزایش نیافته است.

زالی ادامه داد: علایمی که در گذشته در مراجعان سرپایی داشتیم، شامل سرگیجه، سردرد و علائم توامان گوارشی بود که در مراجعان سرپایی فعلی آبریزش بینی و موارد از این قبیل بیشتر مشاهده می شود.

وی با اشاره اینکه علایم چشمی همچنان جزو علایم نسبتا شایع در بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی است، گفت: ضعف، بیحالی و سرگیجه جزو بالاترین علامت های مراجعان بخش های سرپایی را تشکیل می دهد.

 

با گونه دلتا در تهران مواجه هستیم

زالی تصریح کرد: ابتلای بیشتر گروه سنی ۲۰ تا ۳۰ سال در روز های اخیر در تهران، بالا رفتن مرگ و میر در گروه پایین تر، کوتاه تر شدن شروع علایم بالینی تا بستری شدن در بیمارستان ها و زمان کوتاه بستری شدن از بخش عادی به مراقبت های ویژه در بیمارستان ها، نشان دهنده این است که با واریانت جهش یافته در تهران که همان گونه دلتا است، مواجه هستیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: موضوعی که در آزمایش های مراجعان سرپایی و بستری بیمارستان ها در روزهای اخیر جلب توجه می کند، بالا بودن بار ویروسی در آزمایش های به عمل آمده است که نشان می دهد دستخوش یک واریانت جهش یافته جدید هستیم.

وی افزود: تقریبا هر فردی که دچار ویروس دلتا یا واریانت های جهش یافته باشد، حداقل در مواجهه اولیه می تواند بین ۸ تا ۱۲ نفر را گرفتار کند، پس قدرت سرایت پذیری ویروس بالاتر است.

زالی تاکید کرد: همچنین بالا رفتن درصد تست های مثبت اعم تست های سریع و پی سی آر در تهران نشان دهنده چرخش بالاتر ویروس کرونا است.

وی ادامه داد: عدد مولد در تهران در روزهای یکشنبه و دوشنبه این هفته به بالاتر از ۱.۲ افزایش یافته که این موضوع نشان می دهد سطح گردش ویروس در تهران فعال تر شده است.

 

کاهش بستری در گروهای های سنی ۷۰ تا ۸۰ سال  

فرمانده ستاد عملیات مقابله با ویروس کرونا استان تهران خاطرنشان کرد:‌ در گروه سنی ۷۰ تا ۸۰ سال با کاهش بستری در طول سه هفته اخیر روبرو بودیم.

وی افزود: یک بخش از این موضوع به دلیل تزریق واکسن است و بخش دیگری هم حضور نیافتن برخی افراد پرخطرتر در محیط های اجتماعی است.

زالی با اشاره به اینکه به نظر می رسد در حال حاضر الگوی مراجعه بیماران تغییر کرده است، گفت: در طول هفته اخیر بالاترین میزان گروه سنی که بستری شدند در ابتدا گروه سنی ۵۰ تا ۶۰ سال و بعد گروه ۴۰ تا ۵۰ سال و در مرحله بعدی ۳۰ تا ۴۰ سال بوده است.

عدد مولد پایه (R۰) یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین شاخص‌ های اندازه گیری میزان شیوع کرونا است که در اغلب همه‌گیری‌ها از جمله همه‌گیری کووید-۱۹ مورد توجه و استفاده قرار می‌گیرد. این عدد تا هنگامی که بالاتر از یک باشد به معنای روند افزایشی ابتلا به کرونا است. 

برچسب ها: ویروس کرونا، علیرضا زالی، کرونای دلتا تعداد بازديد: 207 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز