Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 23:59

29
فروردین
بیماری که خطر مرگ با کرونا را 9 برابر می‌کند

بیماری که خطر مرگ با کرونا را 9 برابر می‌کند

هر لحظه به توزیع واکسن کرونا نزدیک‌تر می‌شویم و این رویای تقریباً یک ساله در حال به حقیقت پیوستن است. بیماری زمینه‌ای یکی از عاملان مهم واصلی مرگ مبتلایان به ویروس کروناست ، به‌تازگی ارتباط بین مشکلی دیگر و مرگ براثر کووید 19 شناسایی‌شده است.

تحریریه زندگی آنلاین : هر لحظه به توزیع واکسن کرونا نزدیک‌تر می‌شویم و این رویای تقریباً یک ساله در حال به حقیقت پیوستن است.  بیماری زمینه‌ای یکی از عاملان مهم واصلی مرگ مبتلایان به ویروس کروناست ، به‌تازگی ارتباط بین مشکلی دیگر و مرگ براثر کووید 19 شناسایی‌شده است. مطالعات اخیر نشان می‌دهد که بین یک بیماری دهان و دندانی و کووید 19 ارتباطاتی وجود دارد. بیمارانی که از پریودنتیتیس یا بیماری‌های مربوط به لثه رنج می‌برند، 9 برابر خطر مرگ بیشتری براثر کووید 19 دارند و سه برابر احتمال راه پیدا کردن به icu در آن‌ها بیشتر از افراد معمولی است. ازآنجایی‌که در دوران پاندمی کرونا بسیاری از افراد از رفتن به دندان‌پزشک اجتناب می‌کنند و نگران هستند، پس باید در منزل بهداشت کامل دهان را رعایت کنند که سلامت کلی بدن آن‌ها به آن وابسته است و ممکن است به تعویق انداختن ملاقات با دندان‌پزشک آسیب‌های جبران‌ناپذیر و جدی را دردهان و دندان فرد ایجاد کند.

 

  بیماری لثه‌ای که درمان نشود، می‌تواند عاملی برای ورود باکتری از دهان به‌کل بدن باشد و سپس به ریه‌ها برود و احتمال آسیب‌پذیر شدن بیماران را افزایش دهد. گروهی از متخصصان به این نتیجه رسیده‌اند که فعالیت سلول ایمنی نوتروفیل مکانیزمی را ایجاد می‌کند که بین بیماری‌های پریودنتال یا دهان و دندان و بیماری قلبی، سرطان و مشکلات التهابی بدن و حتی کووید 19 ارتباطاتی وجود دارد. نوتروفیل ها سلول‌های سیستم ایمنی هستند که با عفونت‌های باکتریایی مربوط به بیماری لثه مبارزه می‌کنند. زمانی که تعداد این سلول‌ها زیاد شود، آن‌ها پاسخ شدیدتری به هر نوع عفونت می‌دهند. ممکن است که بدن در معرض وضعیت‌های التهابی ثانویه قرار بگیرد و همین سلول‌های ایمنی عاملی برای تخریب بعضی از بافت‌ها و اعضای بدن باشد.

 

زخم‌های موجود دردهان و زبان، حساسیت دهانی، مردگی بافت لب یا نکروز لب جزء مواردی است که می‌تواند با کووید نوزده ارتباط داشته باشد و دهان هم منبع اصلی این عفونت و انتقال آن است. وجود زخم و ضایعه‌هایی دردهان جزء علائم اولیه کووید 19 هستند و ممکن است وضعیت بیمار را بدتر کنند. به همین دلیل وضعیت دهان و دندان باید در طول ابتلا به کووید 19 و بعدازآن هم به‌دقت تحت مراقبت باشد. پس همان‌طور که متوجه شدید، در این دوران هیچ‌چیز مهم‌تر از رعایت بهداشت دهان و دندان نیست. پس با رعایت بهداشت مناسب دهان، پیروی کردن از یک رژیم غذایی سالم و مراجعه منظم به دندان‌پزشک از بیماری لثه جلوگیری کنید. خطرات زیادی در به تعویق انداختن درمان دندان و لثه وجود دارد بنابراین در ملاقات با دندان‌پزشک در صورت احساس درد، تردید نداشته باشید.

برچسب ها: ویروس کرونا، کووید19، عوارض کرونا، پیک چهارم کرونا تعداد بازديد: 266 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز