تحریریه زندگی آنلاین : معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: سازمانهای مردم نهاد همواره نقش کلیدی در همکاری با دولت و کاهش هزینهها داشتهاند و دولت نیز سعی کرده از بعد حقوقی و تصویب و ارائه پروانه فعالیت از سازمانهای دارای شرایط، تمام قد حمایت کند.
معصومه ابتکار در نشست تخصصی با نمایندگان سازمانهای مردم نهاد فعال در حوزه زنان در سراسر کشور که تشکلها و مشارکتهای اجتماعی برگزار شد، افزود: سازمانهای مردم نهاد نقش برجستهای در پیشبرد وضعیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و توان افزایی زنان، خانواده و ارتقا و بهبود وضعیت جامعه دارند.
وی ادامه داد: یکی از رویکردهای دولت تدبیر و امید، حمایت از نهادهای مدنی بوده و از طریق سازوکارهای مختلف، تلاش شده حمایتهای ساختاری و توان افزایی و همکاری در پروژههای مشخص را با سازمانهای مردم نهاد داشته باشد.
بیشتربخوانید:
زنان باید حقوق خود را بشناسند
انسجام اجتماعی نیاز مبرم روزهای کرونایی
معاون رئیس جمهوری با بیان اینکه نشست امروز بررسی اقدامات و رویکردهایی است که طی سه سال گذشته دنبال شده و همچنین برنامه ریزی برای سال ۹۹ است، خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوان این همکاریها را ادامه داد تا نتایج خوبی کسب شود خصوصاً در شرایط کرونا که بیش از پیش نیاز به انسجام اجتماعی و همکاری بین بخشی و سازمانهای مردم نهاد داریم. وی افزود: سازمانهای مردم نهاد همواره نقش کلیدی در همکاری با دولت و کاهش هزینهها ایفا میکنند و دولت هم سعی کرده از بعد حقوقی و تصویب و ارائه پروانه فعالیت برای سازمانهای دارای شرایط تمام قد حمایت کند. ابتکار با یادآوری اینکه زدودن نگاه امنیتی صرف و کمک به توان افزایی تشکلها از جمله اهداف حمایتی دولت بوده است، آن را عامل تشدید انگیزه داوطلبانه و قدرت سازمانهای مردم نهاد برای رسیدگی بهینه به مسائل دانست. وی تاکید کرد: اجرای برنامهها و سیاستهای کلان کشور از جمله نقش این سازمانها است که توسط دولت تدبیر و امید به رسمیت شناخته شده است.
آموزش ۱۲۰۰ تشکل مردم نهاد از عملکردهای معاونت
معاون رئیس جمهوری با بیان اینکه تا کنون ۱۲۰۰ تشکل مردم نهاد با همکاری معاونت امور زنان و خانواده، آموزشهای تخصصی چهار روزه دیدهاند، تصریح کرد: با توجه به شرایط کرونا، بنا داریم در شهریور امسال، از طریق فضای مجازی دوره چهار روزه را برای یکهزار تشکل باقی مانده برگزار کنیم.
وی با تاکید بر اینکه موضوع مهم است و امیدواریم همه سازمانهای مردم نهاد در این مساله با ما همکاری داشته باشند، اظهار کرد: خاصیت این نشستها، اعلام طرحهای اقدام مشترک و سیاستها و استراتژیهای اصلی دولت است مانند تحقق عدالت جنسیتی که تبلور آن در سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده نهفته شده است. ابتکار، موضوع خانواده و توجه به مهارتهای زندگی و ارتباطی داخل خانواده و طرح ارتقای تاب آوری اجتماعی را یکی دیگر از طرحهای معاونت عنوان کرد که با همکاری سازمانهای مردم نهاد در حال اجرا است. وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این موضوعاتی مانند توان افزایی اقتصاد زنان و حمایت از زنان روستایی را با حمایت وزارت جهاد کشاورزی دنبال کردیم.
بیشتربخوانید:
اسلام، مدافع است نه نافي حقوق زنان
ضرورت ایجاد شبکههای تخصصی در حوزه کارآفرینی مردمی
ابتکار با بیان اینکه یکی دیگر از کارهای سازمانهای مردم نهاد نهادینه کردن طرحهای کارآفرینی است، تاکید کرد: علاقه مندیم به شکل گیری تخصصی سازمانهای مردم نهاد کمک کنیم زیرا ایجاد شبکههای تخصصی در حوزه کارآفرینی و اشتغال جهت تبادل اطلاعات و تجربیات و محکمتر شدن زنجیره انسانی مهم است. معاون رئیس جمهوری با ابراز امیدواری از اینکه بذرهای تشکلهای اجتماعی در پروژه با معاونت به ثمر برسد، تاکید کرد: سازمانهای مردم نهاد با ارتباط خوب با نیروهای داوطلب میتوانند آن را بسط دهند تا تبدیل به طرحی ملی در نقاط مختلف کشور شود. ابتکار با بیان اینکه مقدمات این شبکه سازی فراهم شده، تصریح کرد: امیدواریم شبکههای تخصصی تا پایان دولت دوازدهم شکل بگیرند. وی تاکید کرد: اعتقاد به سازمانهای مردم نهاد در حد آرمانگرایی محدود نیست و تلاش شده به واقعیت بپیوندند زیرا نقش این تشکلها در سیاستگذاری، بسیج اجتماعی، دیدبانی و رصد شرایط کشور پررنگ است و میتوانند فاصلههای موجود در قانون را ترمیم و فساد را از بین ببرند.