Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 02:59

25
فروردین
برنامه غذایی هفتگی ؛ مخصوص خانم های خانه دار

برنامه غذایی هفتگی ؛ مخصوص خانم های خانه دار

داشتن یک برنامه غذایی هفتگی برای خانم های خانه دار می تواند حکم یک نظم عالی در زندگی را داشته باشد کــه تا حدودی برایتان آسودگی خاطر هم فراهم می کند.

داشتن یک برنامه غذایی هفتگی برای خانم های خانه دار می تواند حکم یک نظم عالی در زندگی را داشته باشد کــه تا حدودی برایتان آسودگی خاطر هم فراهم می کند. بله درست است ، یکی از دغدغه های خانم ها در طول روز این است کــه چه غذایی درست کنند و اگر با برنامه باشد این افکار هم از بین خواهند رفت.

 تهیه‌ی برنامه غذایی هفتگی در نگاه اول کار بیهوده‌ای به‌نظر ميرسد اما این برنامه ریزی باعث تغییر بزرگی در زندگی شما و خانواده‌تان ميشود. در ادامه به بررسی دقیق این موضوع ميپردازیم.

 پس از تهیه‌ی برنامه غذایی هفتگی، تعجب ميکنید کــه این کار چطور در از بین بردن اضطراب و نگرانی تان تأثیر ميگذارد، سرعت آماده‌سازی غذا را افزایش ميدهد و باعث صرفه‌جویی در منابع مالی ميشود. با وجود این برنامه، به‌جای اینکــه یخچال را زیرورو کنید یا به سراغ اولین سوپرمارکت یا فست فود بروید، همه چیز برایتان قابل‌پیش‌بینی خواهد بود.

مزایای تنظیم برنامه غذایی هفتگی

۱. صرفه‌جویی در منابع مالی

هنگام تنظیم برنامه‌ی غذایی هفتگی، فهرست خرید خود را نیز آماده ميکنید. وقتی فقط یک‌بار به فروشگاه بروید، بیشتر ميتوانید از خریدهای بدون فکر جلوگیری کنید. ميتوانید خرید خود را نیز با توجه به تخفیف‌های فروشگاهی برنامه‌ریزی کنید.

 ۲. کاهش اضطراب

اگر خانواده‌تان روزی سه وعده غذا ميخورد، در هفته ۲۱ وعده‌ی غذایی خواهید داشت. اگر خانواده‌ی حساسی داشته باشید باید ۲۱ بار در هفته با آنها درباره‌ی غذاها بحث کنید. برنامه غذایی هفتگی به شما اجازه ميدهد برنامه‌ای طراحی کنید کــه همه از آن خوشحال باشند.

 ۳. صرفه‌جویی در زمان

یک بار مراجعه به سوپرمارکت فقط یکی از منافع این کار است. با برنامه‌ریزی غذایی هفتگی ميتوانید باقی‌مانده‌ی مواد غذایی را در غذاهای دیگر به کار ببرید و در زمان صرفه‌جویی کنید.اگر ناچار نشوید در آخرین لحظه تصمیم بگیرید، ميتوانید به اندازه‌ی کافی در مورد غذای خانواده فکر کنید. آیا در هر وعده‌ی غذایی، میوه، سبزیجات یا غلات کامل وجود دارد؟ این کار سبب بهبود برنامه‌ریزی غذایی شما در طول هفته ميشود.

سخت‌ترین قسمت در طراحی برنامه غذایی هفتگی

سخت‌ترین قسمت این کار، تصمیم به انجام آن و البته متعهدماندن به اجرای آن است. ممکن است وسوسه شوید این کار را به‌عنوان فرصتی برای امتحان دستور پخت‌های مختلف ببینید. متأسفانه این نوع نگاه سبب ميشود برای خود کار اضافی بتراشید.

 شاید هم وسوسه شوید تا خانواده را به مصرف مواد غذایی جدید ترغیب کنید. اما اگر آنها از این غذاهای جدید استقبال نکنند، یخچال‌تان از مواد غذایی اضافی‌ پر شود کــه کسی علاقه‌ای به خوردن‌شان ندارد.

 با استفاده از مراحل زیر ميتوانید هر دو مشکل را برطرف کنید:

 چطور برنامه غذایی هفتگی تهیه کنیم؟

با تغییرات کوچک شروع کنید. به جای اینکــه برای تمام وعده‌های غذایی هفته برنامه‌ریزی کنید، در هفته‌ی اول و دوم تنها یکی از وعده‌های غذایی را مشخص کنید. صبحانه به خاطر سادگی آماده کردنش انتخاب بسیار مناسبی است (قبل از شروع، شاید بد نباشد به فهرست بهترین خوراکی‌‌ها برای تهیه صبحانه مفید نگاهی بیندازید). بعد از اینکــه به این فرایند عادت کردید ميتوانید وعده‌ی دیگر‌ی را به برنامه غذایی چند هفته‌ی بعد اضافه کنید. سپس همین روند را ادامه بدهید. وقتی به تعیین وعده‌های غذایی عادت کردید ميتوانید میان‌وعده‌ها را نیز انتخاب کنید.

 مرحله‌ی اول

فهرستی از غذاهایی کــه با شیوه‌ی پخت‌شان آشنا هستید، تهیه کنید. حالا زمان آزمودن غذاهای جدید نیست. سراغ هفت غذایی بروید کــه بلدید بپزید و موردپسند اعضای خانواده‌تان است. خوب است نظر خانواده را نیز جویا شوید. به این ترتیب آنها خود را در این برنامه‌ریزی دخیل ميبینند و دیگر کمتر از منوی هفتگی شکایت ميکنند.

 مرحله‌ی دوم

غذاها را براساس پروتئین مرتب کنید. حتی کسانی کــه عاشق مصرف مرغ هستند، اگر قرار باشد هر روز مرغ بخورند، خسته خواهند شد. بنابراین اگر فهرست شما کلا بر محور مرغ ميچرخد بهتر است تجدیدنظر کنید. برای مثال هفته‌ای دو وعده مرغ، دو وعده غذای بدون گوشت، دو وعده ماهی و یک وعده غذا با گوشت قرمز تهیه کنید. اما وعده‌های مشابه را پشت سر هم قرار ندهید.

 مرحله‌ی سوم

فهرست خود را آماده کنید. وقتی هفت غذای خود را مشخص کردید آنها را روی کاغذ بنویسید. تمام ترکیبات تشکیل‌دهنده‌ی غذاها را نیز در سمت دیگر کاغذ بنویسید. ادویه‌ها و چاشنی‌ها را نیز فراموش نکنید. روی این کاغذ، یک پیمانه برنج مورد نیاز برای یک وعده‌ی غذایی را نمينویسید بلکــه تمام برنج مورد نیاز در هفته را ثبت ميکنید. این فهرست خرید اصلی‌تان برای کل هفته خواهد بود کــه ميتواند تا چند هفته شما را از خرید مجدد در امان نگه دارد.

 مرحله‌ی چهارم

نگاهی به یخچال، قفسه‌ها و کابینت‌‌های خود بیندازید تا ببینید همین حالا در خانه چه چیزهایی دارید. اگر چیزی کم است ميتوانید فهرست خرید تهیه کنید. یا از مواد جایگزین استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر دستور پختی نیاز به گوشت گاو دارد اما شما گوشت بوقلمون دارید از همان استفاده کنید.

 مرحله‌ی پنجم

شروع کنید. بعد از انجام دادن خرید ميتوانید براساس برنامه‌ی هفتگی خود، وعده‌های غذایی را تهیه کنید. غذاهایی کــه در این هفته مورد استقبال اعضای خانواده قرار گرفتند، و آنهایی کــه موردپسندشان نبود، یادداشت کنید. بعید نیست خانواده‌تان از صبحانه‌ی جدیدی کــه تهیه کرده‌اید، خوش‌شان نیامده باشد.

 مرحله‌ی ششم

برنامه‌ی غذایی خود را اعلام کنید. برنامه‌ را در جایی قرار بدهید کــه همه‌ی خانواده بتوانند ببینند. دفعه‌ی بعد کــه از شما پرسیدند چه غذایی داریم به برنامه‌ی غذایی اشاره کنید. قرار نیست با این کار گفت‌وگوی بین شما و اعضای خانواده را متوقف کنیم بلکــه قرار است آنها با دیدن برنامه‌ی غذایی دیگر کمتر برای مصرف فست فود به شما فشار بیاورند.

 مرحله‌ی هفتم

این کار را هفته‌ی بعد نیز تکرار کنید. مراحل ۱ تا ۵ را دوباره تکرار کنید. برای تهیه فهرست خرید خود دقت زیادی به خرج بدهید و نتایج آزمایش و خطاهای خود را یادداشت کنید.

مرحله‌ی هشتم

برنامه را تغییر بدهید. وقتی برنامه‌ی دو هفته را تهیه کردید آنها را با همدیگر عوض کنید. کودک‌تان فراموش ميکند دو هفته پیش چه خورده بود. پس لازم نیست بنشینید و برنامه‌ای کاملا جدید بنویسید.

 وقتی موفق شدید دو هفته یا بیشتر برای هر سه وعده‌ی غذایی برنامه‌ریزی کنید زمان آن رسیده کــه به مرحله‌ی پیشرفته وارد شوید و از نکات مخصوص آن برای طراحی برنامه غذایی خود استفاده کنید. البته ميتوانید از هر کدام از این ترفندها هفته‌ای یک بار استفاده کنید. به یاد داشته باشید با تمرکز همه چیز ساده ميشود. فراموش نکنید اگر بیش از توان‌تان از خود کار بکشید باز هم به خاطر آشپزی بدون برنامه دچار اضطراب ميشوید.

 هفته‌ای یک بار دستور‌های آشپزی جدید را امتحان کنید

آیا با طرز تهیه یک سوپ جدید آشنا شده‌اید؟ ميتوانید به جای یکی از غذاهایی کــه امتحانش را پس داده است و در برنامه‌ی اصلی قرار دارد، این سوپ را درست کنید. و بعد دوباره به برنامه برگردید.

 به آگهی‌های تخفیف مواد غذایی توجه کنید

برای مثال اگر این هفته سینه مرغ تخفیف دارد مقدار بیشتری خرید کنید و میزان بیشتری از آن را در آشپزی خود به کار بگیرید. غذای اضافه را در فریزر نگه دارید. هفته‌ی بعد کــه برنامه را تغییر ميدهید ميتوانید فقط با گرم‌کردن غذای منجمد، وعده‌ی غذایی خود را آماده کنید.

 یک بار بپزید، دوبار مصرف کنید

سرعت پخت غذا را با تهیه و آماده‌سازی موادی کــه در دستور آشپزی قرار دارند، بیشتر کنید. برای شام مرغ بپزید سپس باقی‌مانده‌ی آن را برای سوپ مرغ کنار بگذارید. حالا کــه ميخواهید وعده‌ی غذایی دوم را آماده کنید فقط کافی است از ترکیب غذایی از قبل آماده شده استفاده کنید.

 فصلی خرید کنید

مواد غذایی خود را فصلی بخرید تا بتوانید در هزینه‌ها بیشتر صرفه‌جویی کنید. وقتی بعد از چند ماه در آماده‌سازی غذاهای فهرست اصلی مهارت یافتید دیگر آماده‌اید تا وعده‌های غذایی دیگری تهیه کنید. منظور این نیست کــه باید در هر فصل، فهرست قبلی را دور بیندازید، آن هم فهرستی کــه برای تهیه‌اش این همه زحمت کشیده‌اید. فهرست‌ها را جایی نگه دارید تا سال بعد دوباره از آنها استفاده کنید. اگر این کار را ۴ بار در سال انجام بدهید برای کل سال برنامه‌های غذایی فراوانی خواهید داشت. با این کار در زمان صرفه‌جویی ميکنید.

 

منبع : نیک شو

 

برچسب ها: آشپزی، زنان خانه دار، خرید مواد غذایی، مدیریت هزینه های زندگی، خرید اقتصادی، برنامه هفتگی آشپزی، صرفه جویی در زمان، برنامه غذایی هفتگی، تخفیف‌های فروشگاهی تعداد بازديد: 659 تعداد نظرات: 1

نظرات

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز