تحریریه زندگی آنلاین : فندق با دارا بودن خواص غذایی و دارویی بی شمار یک ماده غذایی خوب در دوران بارداری است که بهتر است خانم های باردار دو بار در هفته مصرف کنند. با توجه به اینکه بارداری دوران ویژه و حساس برای خانمها محسوب میشود، مصرف برخی مواد غذایی که ارزش تغذیهای بالایی داشته باشد و بتواند انواع ویتامینها و مواد معدنی بدن را تامین کند بسیار حائز اهمیت میباشد و بسیار مهم به شمار میرود. در این بین، فندق یکی از آن دسته از خوراکیهای ارزشمند است که باید در رژیم غذایی زنان باردار گنجانده شود. در این مقاله فواید و خواص فندق در دوران بارداری بیان شده است.
بیشتربخوانید:
مصرف زردچوبه در دوران بارداری
خواص غذایی فندق
فندق سرشار از مواد معدنی همچون، آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم، ویتامین C، ویتامین B۶، فیبر و پتاسیم است که همگی ریزمغذیهایی بسیار مفید برای زن باردار محسوب میشوند. همچنین فندق حاوی مقادیر زیادی از ویتامینهای B و E و اسیدهای آلی مفید میباشد که همه این مواد برای بدن لازم میباشند.
فندق در دوران بارداری
بر همین اساس خوردن فندق یک رژیم خوب برای بارداری است، ولی باید در حد اعتدال مصرف شود. فندق فراوردهای کم کلسترول بوده که بخش اعظم چربی موجود در آن را نوع چربی اشباع نشده تشکیل میدهد.
در دوران بارداری کارایی جذب آهن در بدن افزایش مییابد و بهتر جذب میگردد لذا دارای اهمیت است که شما به منظور کسب اطمینان از این که اکسیژن کافی به شما و جنین تان میرسد، آهن بیشتری را دریافت نمایید. یکی از منابع غذایی آهن، فندق میباشد که به تامین آهن در دوران بارداری کمک میکند.
بیشتربخوانید:
ارزیابی وضعیت تغذیه قبل از بارداری
فواید فندق در دوران بارداری
۱- تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
۲- کمک به رشد بهتر اندام جنین
۳- فندق برای رشد اندامهای عضلانی جنین مفید است.
۴- فندق تقویت کننده نطفه میباشد.
۵- این نوع مغز، دارای ویتامین E به همراه پروتئین میباشد که رشد بافت عضلانی جنین را تسریع میکند.
۶- فندق دارای مقادیر زیادی آهن است که برای رشد و ادامه حیات جنین ضروری است.
بیشتربخوانید:
ارزیابی وضعیت تغذیه مادران (قسمت دوم )
بهترین غذاها برای بارداری
آیا مصرف بیش از حد فندق در دوران بارداری خطر دارد؟
طبق تحقیقات محققان، خانمهای باردار باید هفتهای دوبار فندق مصرف کنند. البته باید به این نکته توجه کرد که این محصول دارای کالری زیادی میباشد. با این حال، کالری زیاد آن به مادر و جنین هیچ آسیبی نمیرساند، چون هیچ نوع کربوهیدراتی در خود ندارد.
در حالت عادی اگر فندق به مقدار کم خورده شود به هیچ وجه مضر نیست، ولی افراط در خوردن آن ایجاد نفخ و گاز شکم کرده و حالت تهوع ایجاد میکند. گفته میشود مصرف بیش از حد فندق، ممکن است باعث سر درد شود.
بیشتربخوانید:
کنترل دیابت بارداری با تغذیه
بهترین غذاها برای بارداری
خواص دارویی فندق
فندق به دلیل اینکه دارای مقدار کمی مواد نشاستهای است و نیز دارای مواد معدنی زیادی مانند کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم، سدیم و آهن است، غذای بسیار خوبی برای مبتلایان به دیابت محسوب میشود.
فندق غذای مناسبی برای تقویت بدن مخصوصاً در دوره نقاهت است.
فندق مقوی رودهها و معده است.
فندق سموم را از بدن خارج میسازد.
فندق فشار خون را بالا میبرد.
خانمهائی که در بین دو عادت ماهانه خونریزی دارند برای درمان آن باید جوشانده پوست فندق بخورند.
روغن فندق برای از بین بردن سرفه و درد سینه مفید است.
فندق بدلیل داشتن فسفر، تقویت کننده مغز است.
در حالت کلی به دلیل خواص دارویی و غذایی زیاد فندق، مصرف متعادل آن در دوران بارداری پیشنهاد می شود، زنان باردار دارای شرایط خاص، بهتر است قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنند. خانم های بارداری که در دوران بارداری فندق مصرف می کنند درباره میزان مصرف و مقدار آن برای ما نظرات خود را بنویسید.