اعظم اسلامی مجد
آیا شیر مادر و طعم آن تحت تاثیر غذاهایی كه میخورد و مینوشد است؟
بله هر آنچه كه میخورید روی شیر شما اثر میگذارد حتی چیزهایی كه كاملا دور از ذهن به نظر میرسند، بنابراین اهمیت دادن به تغذیه در دوران شیردهی بسیار مهم است.
اگر برنامه غذایی منطقی و معقولی داشته باشید میتوانید شیر سالمی به فرزندتان بدهید. اگر شیر شما از برخی مواد مغذی برخوردار نباشد باید مكملهای مربوط به آنها را مصرف كنید.
گذشته از تاثیر مواد مغذی كه در رژیم غذاییتان دارید، روی شیری كه به نوزادتان میدهید، نمیتوان نسبت به تغییری كه غذاها میتوانند روی شیر داشته باشند، بیتفاوت بود.
طعمهای مختلف غذاها تا مدت زمان مشخصی روی شیر اثر میگذارند.
کودکانی كه از طریق شیر مادر با طعمهای مختلف غذاها آشنا میشوند، خیلی زودتر از سایر کودکان تمایل به خوردن غذهای جامد نشان میدهند.
چربیها
مادرانی كه مقدار زیادی چربی مصرف میكنند چربیها را از طریق شیر خود به بدن نوزاد منتقل میكنند.
مادرانی كه مقدار زیادی چربی در طول شبانهروز مصرف میكنند، احتمال آنكه نوزادان چاقتری داشته باشند، بیشتر است.
سیر
تحقیقات به عمل آمده نشان میدهند كه سیر به راحتی میتواند شیر مادر را تغییر طعم دهد.
حبههای سیر در بدن مادر فعل و انفعالاتی را به وجود میآورند كه باعث میشوند، نوزاد برای مدت زمانی طولانیتر شیر بخورد و مكیدنهای قویتر داشته باشد، علاوه بر آن باعث تغییر رنگ شیر مادر میشود و آن را تیرهتر میكند.
نعنا
نعنا تاثیر چندانی روی شیر مادر ندارد ولی به محض مصرف آن چیزی حدود 6 ساعت در بدن او اثرش را حفظ میكند و باعث تغییر طعم شیر میشود اما به هر حال اثر آن كوتاه مدت است و زود برطرف میشود.
هویج
هویج روی طعم شیر مادر اثر میگذارد. مادرانی كه هر روز آب هویج میخورند به راحتی طعم آن را از طریق شیر خود به بدن نوزاد منتقل میكنند.
نوزادانی كه در این مدت طعم آب هویج را از طریق شیر مادر دریافت كردهاند، به هنگام بزرگسالی علاقه بیشتری به خوردن هویج و آب هویج نشان میدهند.
غذاهای ادویهدار
طعم شیر مادر بسیار تحت تاثیر غذاهایی است كه مادر میخورد.
ادویهها برای بدن مفید هستند، اما طعم شیر را خیلی تغییر میدهند، بنابراین لازم است كه در مدت شیردهی نسبت به مصرف انواع ادویهجات بسیار دقیق باشید و هیچگاه در مصرف هیچیك زیادهروی نكنید.
لبنیات
برخی از انواع لبنیات مخصوصاً شیر، سرشار از پروتئین هستند.
پروتئین موجود در آنها به سختی هضم میشود. سیستم گوارشی نوزادان هنوز بسیار ضعیف و توانایی هضم پروتئین موجود در برخی محصولات لبنی را ندارد.
همین مسئله باعث بروز دلدرد و ناراحتی در نوزاد میشود.
اگر متوجه شدهاید كه نوزادتان شبها به هنگام خواب اذیت میشود سعی كنید محصولات لبنی را با احتیاط مصرف کنید تا نوزادتان همیشه شاد و سرحال باشد.
قهوه
وقتی كه تصمیم میگیرید، مادر شوید، لازم است در برنامه زندگی خود تغییراتی نیز ایجاد كنید. اغلب ما عادت داریم هر روز قهوه و یا حداقل چای بنوشیم.
اما زمانی كه مادر میشوید و قصد دارید كه خودتان به فرزندتان شیر بدهید، لازم است كه در مورد مصرف قهوه و نوشیدنیهای كافئیندار كمی تجدیدنظر كنید و مقدار مورد استفادهشان را كاهش دهید تا شیرتان تغییر طعم ندهد.
كمترین میزان كافئین نیز میتواند وارد شیر مادر شود و از بدن او به بدن نوزاد منتقل شود.
در این میان برخی از کودکان به شدت به كافئین حساسیت دارند. مصرف كافئین به طور روزانه نباید بیشتر از 300 میلیگرم باشد. هر فنجان قهوه چیزی حدود 200-100 میلیگرم كافئین دارد.
یك لیوان كوكا نیز 40-35 میلیگرم كافئین دارد.
اگر چنانچه متوجه تغییراتی در نوزاد خود میشوید كه به نظرتان علت آن مربوط به شیری است كه به او میدهید، این موضوع را با پزشك در میان بگذارید و تمام تلاش خود را بكنید تا برنامه غذایی مناسب با بدن نوزادتان را داشته باشید.