Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 9 اردیبهشت 1403 - 17:56

10
مهر
تغییرات دندان‌ها در دوران بارداری (1)

تغییرات دندان‌ها در دوران بارداری (1)

بخش اول- در طول دوران بارداری، دهان و دندان دستخوش تغییراتی می‌شود. ملتهب می‌شود و ممكن است عفونت كند. بسیاری از خانم‌های باردار دچار خونریزی‌ لثه می‌شوند؛ به خصوص هنگام مسواك زدن و یا استفاده از نخ دندان.

تحریریه زندگی آنلاین

 

 

در طول دوران بارداری، دهان و دندان دستخوش تغییراتی می‌شود. ملتهب می‌شود و ممكن است عفونت كند. بسیاری از خانم‌های باردار دچار خونریزی‌ لثه می‌شوند؛ به خصوص هنگام مسواك زدن و یا استفاده از نخ دندان. وضعیت التهاب لثه را «آماس لثه» می‌نامند و به عفونت دهان بیماری «پریودنتال» می‌گویند.

در طول دوران بارداری ترشح بزاق دهان افزایش می‌یابد و تغییرات دهان و دندان در این دوران در اثر موارد زیر است:

 تغییرات هورمونی

افزایش جریان خون در بدن كه باعث تورم و حساسیت دهان می‌شود. بیماری‌های دهان و دندان در طول دوران بارداری تأثیر زیادی روی جنین دارد و می‌تواند به عفونت، زایمان زودهنگام و برخی مشكلات دیگر منجر گردد.

خونریزی دهان

بارداری باعث ایجاد برخی زخم‌ها، خونریزی و تورم لثه می‌شود و اینها به دلیل تغییرات هورمونی است. دهان شما به هنگام مسواك زدن و یا استفاده از نخ دندان بسیار حساس‌تر می‌شود؛ اما این مشكل خود به خود بعد از زایمان از بین می‌رود. اما اگر این تغییرات در شما جدی‌تر از حالت معمول شوند، نباید از آنها غافل شوید.

بارداری به طور خود به خود به دندان‌ها آسیب نمی‌رساند و اینكه خانم‌ها با هر بار بارداری یك دندان سالم خود را از دست می‌دهند، یك تصور غلط است. اگر میزان كلسیم دریافتی مادر به اندازه كافی نباشد، استخوان‌ها و دندان‌ها كلسیم خود را به مصرف جنین می‌رسانند و این كلسیم از دست دادن‌ها تا پایان دوران شیردهی ادامه می‌یابد.

علائم و نشانه‌های بیماری دهان

اگر همواره مراقب دندان‌های‌تان هستید، ولی هنوز هم التهاب و خونریزی دهان دارید، می‌توان آن را نشان‌دهنده یك اتفاق بسیار جدی در دهان دانست. حتما به پزشك متخصص مراجعه كنید و شرایط خاص خود را به او بگویید. اگر هریك ازعلائم زیر را دارید مراجعه به دندانپزشك را به تعویق نیندازید:

مرتباً دندان‌های‌تان را مسواك می‌زنید، ولی بوی بد دهان‌تان برطرف نمی‌شود.

دهان‌تان به طور مرتب دچار خونریزی می‌شود و معمولاً ملتهب و متورم است.

به هنگام جویدن غذاها و گاز گرفتن چیزی دچار درد و ناراحتی می‌شوید.

یك یا بیش از یك دندان خراب دارید.

یك برآمدگی كوچك یا یك نقطه بسیار دردناك در دهان‌تان دارید.

مراقبت از دهان و دندان‌ها در طول دوران بارداری نیز اهمیت ویژه‌ای دارد و باید به طور مرتب به دندانپزشك مراجعه كنید. پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهند خانم‌هایی كه به بیماری‌های دهان مبتلا هستند، هفت بار بیشتر در معرض خطر زایمان زودهنگام قرار دارند. برخی ازمواد بی‌‌حسی كه در دندانپزشكی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، به جنین آسیب‌های جدی وارد می‌كنند. به طور كلی برای یك خانم باردار نباید از داروهای بی‌حسی استفاده كرد.

سلامت دندان‌ها روی جنین تأثیر می‌گذارد

پژوهش‌ها نشان می‌دهند كه ارتباط نزدیكی بین بیماری‌های دهان در بارداری و تولد زود هنگام و یا به دنیا آمدن نوزادان كم‌وزن وجود دارد. این نوزادان بیشتر از بقیه در معرض فلج مغزی، مشكلات بینایی و شنوایی هستند. براساس پژوهش‌ها، از هر 100 زایمان زود هنگام، 18 مورد در اثر بیماری‌های دهان و دندان است كه معمولاً با عفونت‌های دهان همراه هستند.

مراقبت‌های درست و مناسب در دوران بارداری و پیش از آن این خطرات را تا 80 درصد كاهش می‌دهد.

 سلامت دندان‌ها پیش از بارداری

اگر به بهداشت دهان و دندان اهمیت دهید، كمتر احتمال دارد به مشكلات مربوط به آنها در دوران بارداری دچار شوید. دندان‌های‌تان را دست كم روزی دو بار با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواك بزنید. حتماً از نخ دندان استفاده كنید و مرتب به دندانپزشك مراجعه نمایید.

اگر تصمیم به بارداری گرفته‌اید، قبل از هر كاری به دندانپزشك مراجعه كنید تا هرگونه مشكل را در این زمینه برطرف سازد. اگر باردار هستید، این موضوع را از دندانپزشك خود پنهان نكنید.

ممكن است پزشك‌تان از اشعه‌های x استفاده كند، در صورت اطلاع از بارداری این كار را در نهایت دقت انجام می‌دهد تا به جنین آسیب نرسد. در طول دوران بارداری استفاده از برخی داروها و مواد بی‌حسی نیز توصیه نمی‌شود...

 

 

برای خواندن بخش دوم- تغییرات دندان‌ها در دوران بارداری- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: دهان و دندان، دوران بارداری، پریودنتال، عفونت دهان، بارداری و دندان، آماس لثه، بارداری و بزاق دهان، خونریزی دهان تعداد بازديد: 730 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز