Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 22 آذر 1403 - 08:01

22
مرداد
۷ نشانه که ثابت میکند موهایتان آسیب‌ دیده است

۷ نشانه که ثابت میکند موهایتان آسیب‌ دیده است

مو‌های ما انعکاس سلامت عمومی بدن‌مان هستند. اگر زیاد سرحال نباشید و حالتان خوب نباشد، موهایتان نیز طبیعتا سرحال نخواهند بود بنابراین گاهی با افزایش جذب ویتامین و مواد معدنی یا رفع استرس و... می‌توان حال مو‌ها را نیز بهتر کرد.

برترین‌ها: مو‌های ما انعکاس سلامت عمومی بدن‌مان هستند. اگر زیاد سرحال نباشید و حالتان خوب نباشد، موهایتان نیز طبیعتا سرحال نخواهند بود بنابراین گاهی با افزایش جذب ویتامین و مواد معدنی یا رفع استرس و... می‌توان حال مو‌ها را نیز بهتر کرد.

۷ علامتی که نشان می‌دهد مو آسیب‌ دیده است

گاهی مو‌ها آسیب می‌بینند و این مساله نشانه‌هایی دارد. در این مطلب علائمی که نشان می‌دهند مو‌ها آسیب‌دیده و نیاز به کمک دارند را بررسی می‌کنیم.

موهایتان به سختی شانه می‌شوند

گره خوردگی مو زمانی ایجاد می‌شود که دو رشته‌ی مو دور هم پیچ می‌خورند و در هم تنیده می‌شوند. وقتی که چند تار مو به هم می‌چسبند گره بزرگتر می‌شود و از بین بردن آن سخت‌تر می‌شود. ریزش موی روزانه در حد چند تار مو طبیعی است و جزء چرخه‌ی سلامت مو محسوب می‌شود، اگر مو‌های شما صاف و نرم باشد، این مو‌های در حال ریزش راحت‌تر از سرتان جدا می‌شوند، ولی موی حالت دار و آسیب دیده معمولاً صاف و نرم نیست.

زیرا در این حالت کوتیکول (لایه‌ی بیرونی ساقه‌ی مو) یکنواخت و صاف نیست. بنابراین، این مو‌های سست، زمانی که از پوست سر جدا می‌شوند، به جای افتادن، بیشتر تمایل دارند که اطراف مو‌های دیگر بپیچند. به همین دلیل، موهایتان گره می‌خورند. دلیل دیگر ایجاد گره مو تماس و مالش مو با حوله، ملافه یا بالش است. اگر پس از بیدار شدن از خواب موهایتان گره می‌خورد، احتمالاً به همین دلیل است.

بیشتر بخوانید:

4روش صاف کردن مو بدون استفاده از اتوی مو

 

درواقع زمانی که کوتیکول‌ها (بیرونی‌ترین لایه ساقه مو) باز هستند مو‌ها به سختی رطوبت خود را حفظ می‌کنند بنابراین محصولات مراقبتی که استفاده می‌کنید مدت طولانی دوام نمی‌آورند. کوتیکول‌ها به راحتی به هم می‌چسبند و مو‌ها به‌خصوص به سمت نوک آن‌ها بیشتر در هم رفته و گره می‌خورند. برای مقابله با این مشکل باید با محصولات حاوی پروتئین موهایتان را به خوبی تغذیه کنید و استفاده از روغن‌های طبیعی را فراموش نکنید.

۷ علامتی که نشان می‌دهد مو آسیب‌ دیده است

موهایتان خشک و کدر شده‌اند

بعضی اوقات متوجه می‌شوید که مو‌های شما براقی و درخشندگی خود را از دست داده و مانند گذشته نیست. کدر شدن مو‌ها علت‌های متعددی می‌تواند داشته باشد.

در قدم اول باید آن علت مشخص شود، مو‌های کدر ممکن است به علت صدمه به لایه کوتیکول مو، خشکی یا چربی زیاد، نور آفتاب، شنا کردن در آب دارای کلر استخرها، استفاده بیش از حد از حالت‌دهنده‌های الکتریکی مانند سشوار و صاف‌کننده‌های حرارتی، بی‌رنگ کردن زیاد و یا نامناسب، فر کردن موها، صاف کردن مو‌ها و رنگ کردن آن‌ها باشد.

گاهی نیز مو‌ها به دلیل استفاده از موس، ژل، اسپری، شامپو و نرم‌کننده‌ها کدر می‌شوند. مو‌های کدر ممکن است با بیماری‌های داخلی و یا کمبود‌های تغذیه‌ای نیز همراه باشد. اما برای برگشت دوباره براقی و درخشندگی مو‌ها چه کاری می‌توانید انجام بدهید.

برای بسته شدن کوتیکول‌ها لازم است که از ماسک موی مناسب استفاده کنید. ماسک مورد نظر را روی مو‌ها قرار دهید و برحسب دستورالعمل‌مندرج در روی آن عمل کنید. در نهایت نیز موهایتان را بشویید و با آب سرد، آبکشی کنید. این کار باعث بسته شدن کوتیکول‌ها می‌شود و به رفع خشکی مو‌ها کمک می‌کند.

موهای‌تان به‌شدت می‌ریزند

ریزش مو مشکل بزرگی نیست که نتوان آن را درمان کرد، البته برای درمان مناسب، ابتدا نیاز به شناخت صحیح علت ریزش مو دارید. از دست‌دادن مو و ریزش آن تا حدودی طبیعی است. کافی است دست خود را در موهایتان ببرید و با فشار کم یک دسته از آن‌ها را بکشید. همیشه تعدادی مو در دستان شما می‌ماند. بر اساس مطالعات علمی ریزش ۸۰ تا ۱۰۰ تار مو به صورت روزانه طبیعی بوده و جای هیچ گونه نگرانی ندارد. ریزش موی روزانه در واقع کمک بزرگی به پوست سر شما برای ایجاد یک چرخه سالم رشد مو است تا مو‌های جدید جایگزین مو‌های قدیمی شوند.

 بیشتر بخوانید:

کراتینه مو با ویتامینه مو چه تفاوتی دارد؟

 

 

اگر متوجه شده‌اید که موهایتان زیاد می‌ریزند یا به راحتی می‌شکنند باید سلامت پوست سرتان را بررسی کنید. البته جای نگرانی نیست. ریزش مو امری موقت است و معمولا بعد از چند ماه مو‌ها به خودی خود دوباره رشد می‌کنند. هر تار مو چرخه زندگی خود را دارد که شامل ۳ مرحله است:

مرحله رشد یا آناژن: طولانی‌ترین و فعال‌ترین چرخه رشد مو که بین ۳ تا ۶ سال طول می‌کشد.

مرحله میانی یا کاتاژن: کوتاه‌ترین مرحله چرخه رشد مو که فقط ۲ تا ۳ هفته طول می‌کشد. در مرحله میانی فعالیت فولیکول مو متوقف می‌شود؛ یعنی اینکه مو دیگر رشد نمی‌کند و خود را برای افتادن و دادن جای خود به تار موی دیگری آماده می‌کند.

مرحله استراحت یا تلوژن: آخرین فاز چرخه رشد مو که ۳ ماه طول می‌کشد و در این مدت موی مرده قبل از ریزش توسط موی جدید به‌تدریج به بیرون رانده می‌شود. اگر این مرحله با سرعت بالایی انجام شود ریزش موی زیاد و منتشر اتفاق می‌افتد.

۷ علامتی که نشان می‌دهد مو آسیب‌ دیده است

این مساله نیز معمولا بعد از یک دوره استرس شدید، بارداری و تغییر فصل (بهار و پاییز) بروز می‌کند، اما در اغلب موارد کمبود آهن و زینک بیشترین تاثیر را در این نوع ریزش دارند. یادتان باشد که موهایتان را با محصولات بدون سیلیکون تقویت و تغذیه کنید تا مو‌ها دوباره رشد خود را از سر بگیرند و ریزش آن‌ها متوقف شود.

موهایتان چرب شده‌اند

اگر موهایتان چرب شده‌اند نباید با اولین شامپوی چربی‌زدایی که به دستتان رسید آن‌ها را بشویید. این کار اوضاع را بدتر خواهد کرد. متاسفانه زمانی که سبوم یا همان چربی طبیعی مو بیش از حد تولید می‌شود تاثیر منفی روی زیبایی مو می‌گذارد و علاوه بر این زمینه را برای بروز شوره آماده می‌کند. البته سبوم مو که در وضعیت عادی به میزان معقول ترشح می‌شود نقش مهمی در محافظت از مو‌ها در برابر آسیب‌های خارجی دارد.

از جمله مهم‌ترین کار‌هایی که باید برای مو‌های چرب انجام دهید، انتخاب شامپوی مناسب است تا چربی مو‌ها و پوست سر را متعادل کند. شامپو‌های زیادی برای مو‌های چرب در نظر گرفته شده است و هرکس می‌تواند با امتحان آن‌ها شامپویی را که با موی سرش سازگاری بیشتری دارد انتخاب نماید.

اما اگر چربی موهای‌تان بیش از حد شده است به متخصص پوست و مو مراجعه کنید تا متناسب با شرایطتان درمان‌های لازم را تجویز کند.

بیشتربخوانید:

بهترین روش انتخاب رنگ مو متناسب با چهره

 

موهایتان دیگر رشد نمی‌کنند

انواع ژل‌ها و سایر محصولات تثبیت کننده‌ی مو که برای زیبایی مو‌ها استفاده می‌شود از جمله عوامل بسیار مخرب برای پوست سر به حساب می‌آید و با بستن منافذ پوست رشد مو‌ها متوقف می‌شود. تا حد امکان از اسانس‌های طبیعی استفاده کنید و یا در صورت استفاده از مواد شیمیایی حتما در پایان روز سر خود را با دقت بشویید و از پاک شدن این مواد کاملا مطمئن شوید.

در حالت عادی، روزانه مو‌های مرده ریخته و مو‌های جدید جای آن‌ها را می‌گیرند و رشد می‌کنند. با این حال، در برخی موارد به دلیل عوامل ژنتیکی و هورمونی، مو‌های ریخته دیگر رشد نمی‌کنند. بین افرادی که دچار مسائل ژنتیکی هستند، فولیکول‌های مو گیرنده هورمون‌های مردانه هستند. به مرور وضعیت مو‌ها تغییر می‌کند تا جایی که بیش از پیش نازک می‌شوند و تا جایی پیش می‌روند که از رشد باز می‌مانند. بین خانم‌ها، مو‌ها به‌طور یکنواخت طاس می‌شوند، در حالی که در آقایان، طاسی در ناحیه پیشانی، شقیقه‌ها و بالای سر بروز می‌کند.

موهایتان موخوره زده است

اگر زمانی که دسته‌ای از مو‌ها را دور انگشتتان می‌پیچید متوجه می‌شوید که نوک آن‌ها دو شاخه شده است به این معنی است که موهایتان دچار موخوره شده است. البته داشتن مقدار کمی موخوره کاملا عادی است، چون مو‌ها مدام روی لباس یا بالش ساییده می‌شوند. زمانی که موخوره زیاد می‌شود، مو‌ها به کندی رشد می‌کنند، چون به سرعت می‌شکنند.

بیشتربخوانید:

آیا ماساژ پوست سر به رشد مو کمکی می کند؟

۷ علامتی که نشان می‌دهد مو آسیب‌ دیده است

در حالت عادی، ۲ تا ۳ ماه بعد از کوتاهی مقداری موخوره روی مو‌ها دیده می‌شود، اما اگر فقط چند روز بعد از کوتاهی متوجه موخوره شوید به این معنی است که موهایتان بسیار حساس و آسیب‌پذیر شده‌اند. متاسفانه برخلاف ادعای برند‌های بزرگ تولیدکننده لوازم آرایشی بهداشتی، ترمیم موخوره امکان‌پذیر نیست و تنها راه خلاصی از آن کوتاه کردن کردن مو‌ها و استفاده از محصولات تقویت‌کننده است تا جلوی شکنندگی مو‌ها گرفته شود.

موهایتان شوره می‌زند

شوره مو دو نوع خشک و چرب دارد که برای تشخیص علت آن نیاز به آزمایشات پزشکی دارید. شامپو‌ها و لوسین‌های ضدشوره متعددی وجود دارند که برحسب نوع و علت شوره وضعیت را بهتر می‌کنند. لازم است که در انتخاب محصولات روزانه‌تان بیشتر دقت کنید. تغذیه عمقی مو‌ها با روغن‌های طبیعی مانند روغن نارگیل، روغن جوانه گندم یا روغن زیتون، کره کاریته و همچنین استفاده از ماسک مو می‌تواند وضعیت مو‌ها را بهبود دهد. از بین روغن‌های طبیعی روغن نارگیل در اولویت است، چون به راحتی در فیبر مو نفوذ می‌کند.

تغذیه و سلامت مو‌ها

برخی موادغذایی و مواد مغذی موجود در آن‌ها باعث تقویت و بهبود سلامت مو‌ها می‌شوند. در واقع موادغذایی سرشار از پروتئین، ویتامین‌های گروه B، آهن، زینک و گوگرد بیشترین تاثیر را در حفظ سلامت مو‌ها دارند. برای جذب پروتئینِ بیشتر سراغ گوشت قرمز، ماهی یا تخم مرغ بروید.

۷ علامتی که نشان می‌دهد مو آسیب‌ دیده است

برای افزایش جذب ویتامین‌های گروه B، مصرف میوه و سبزیجات به صورت خام و پخته شده (کمپوت، تفت داده یا بخارپز شده)، بوقلمون و همچنین جعفری، غلاتی مانند کینوا، بادام، آجیل‌ها، پودر کاکائو، آرد سویا و حبوباتی مانند لوبیای سفید یا عدس کارساز هستند.

اگر کمبود زینک دارید حتما برای وعده صبحانه از غلات، نان تهیه شده از آرد کامل و صدف‌های خوراکی بهره ببرید. برای جذب بیشتر گوگرد به سراغ سیر، پیاز، پنیر‌های سفت مانند پارمزان بروید. یادتان باشد که استرس، خستگی و تغذیه نامناسب زمینه را برای کمبود ویتامین در بدن مهیا می‌کنند.

کمبود مواد مغذی در بدن باعث حساس و آسیب‌پذیر شدن مو‌ها می‌شوند، چون مو‌های ما به کمبود آهن، زینک و اسیدآمینه‌های گوگرد دار واکنش سریع نشان می‌دهند. به این ترتیب که به کندی رشد می‌کنند، حساس و شکننده شده و به سختی شانه می‌شوند. فراموش نکنید که مو‌ها به دلیل استفاده نادرست از محصولات مربوط به مو، رنگ کردن و دکلره کردن‌های مکرر، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آفتاب، عدم مراقبت صحیح، عدم کوتاهی درست و به‌موقع و... در معرض آسیب قرار می‌گیرند. مو‌های آسیب‌دیده نیز به سرعت می‌شکنند و دچار موخوره می‌شوند. متاسفانه احیای مو‌های آسیب‌دیده کار بسیار سختی است، اما می‌توان وضعیت آن‌ها را بهبود بخشید بنابراین توصیه می‌شود روزانه به درستی از موهایتان مراقبت کنید و از محصولات مناسب استفاده کنید، علائم آسیب‌دیدگی مو‌ها را جدی بگیرید و به‌موقع به داد آن‌ها برسید. با مراجعه به متخصص پوست نیز می‌توانید راحت‌تر با مشکلات مربوط به مو مقابله کنید.

برچسب ها: مو، شوره سر، موخوره، چرب شدن مو تعداد بازديد: 428 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز