Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 05:08

29
آبان
حس خوب،حاصل خود‌باوری به خودتان اعتماد كنید

حس خوب،حاصل خود‌باوری به خودتان اعتماد كنید

چگونه خود را باور داشته باشیم: ابتدا فهرستی از تمام استعدادها و مهارت‌های خاص خود و تمام كارهایی كه از عهده انجام آنها به خوبی برمی‌آیید، تهیه كنید.

تحریریه زندگی آنلاین- گروه دنیای سلامت

 

 

چگونه خود را باور داشته باشیم: ابتدا فهرستی از تمام استعدادها و مهارت‌های خاص خود و تمام كارهایی كه از عهده انجام آنها به خوبی برمی‌آیید، تهیه كنید (این بخش شامل اخلاقیات نیز می‌شود). روی خصوصیات و ویژگی‌هایی متمركز شوید كه از كاستی‌ها و نقص‌های‌تان جدا هستند.

قرار نیست حتماً روی مهارت‌ها تأكید كنید، این فهرست می‌تواند شامل نظرات و ایده‌های شما نیز باشد، مثلاً آیا شما فرد صبوری هستید؟ آیا به راحتی خونسردی و آرامش‌تان را حفظ می‌كنید؟ آیا روحیه طنز و شوخی دارید؟ آیا در دوستی ثابت قدم هستید؟ و خلاصه هر چیز مثبتی را كه در خودتان سراغ دارید، بنویسید.

حالا در جستجوی یافتن علایق خود باشید. خوب فكر كنید و آن چیزهایی را كه واقعاً دوست دارید، انجام دهید، به فهرست‌تان اضافه كنید (از هنرهای رزمی گرفته تا حتی داشتن یك كلكسیون از اتومبیل‌های قدیمی و بسیاری چیزهای دیگر كه به شما احساس لذت می‌دهند.)

برای خود یك الگو در نظر بگیرید

این الگو می‌تواند از افرادی كه به شما نزدیك‌ترند یا فرد غریبه اما معروف باشد. حال به نحوه و نوع رفتار و عملكرد او از نظر فیزیكی، عاطفی، اخلاقی و روحی فكر كنید. روی رفتارهای دیگران متمركز شوید؛ روی فكری كه دیگران راجع به خودشان می‌‌‌كنند و نظری كه درباره خودشان دارند و سعی كنید از طریق بالا بردن اعتماد به نفس و شاد كردنشان به آنها كمك كنید.

 بدانید حرف‌های مهمی برای گفتن و كارهای مهمی برای انجام دادن دارید

وقتی در مورد چیزی احساس قدرت می‌كنید، با صدای بلند و شفاف حرف بزنید و هنگام حرف زدن با دیگران تماس چشمی برقرار سازید. اجازه ندهید ترس‌های‌تان شما را متوقف كنند. مردم همیشه عادت دارند راجع به همه‌چیز اظهار نظر كنند و غالباً عادت به قضاوت ناعادلانه دارند؛ پس چرا خودتان را عذاب بدهید كه مردم چه فكری خواهند كرد.

مواظب سلامت خود باشید

یك برنامه غذایی سالم را در پیش بگیرید و خوب و كافی ورزش كنید. با جسم خود به درستی رفتار كنید؛ نه اجازه بدهید بیش از اندازه سنگین شود و نه آن را از دریافت مواد غذایی موردنیازش محروم كنید. مرطوب‌كننده‌ها، كرم‌ها و نرم‌كننده‌هایی كه شما را به آن چیزی كه دوست دارید می‌رسانند، تهیه كنید.

با این كار ظاهرتان را بهبود می‌بخشید؛ اما اطمینان از درون می‌تراود. برای رسیدن به اطمینان، باید ارزش و بهای خود را بدانید و بفهمید كه خوشبختی شما بسیار مهم است. اگر یك ویژگی منحصر به فرد و یا مهارت خاصی دارید، آن را در آغوش بگیرید، نه اینكه از دیگران پنهانش كنید.

شاید آرزو دارید كه كمی بلندتر، لاغرتر، قوی‌تر و ... باشید؛ اما بدانید كه اگر شبیه دیگران بودید، دیگر آن چیزی كه الان‌ هستید، نبودید. شما یك انسان منحصر به فرد هستید كه توانایی رشد و بالندگی و یادگیری دارد.

حالت و ژست خود را بهتر كنید

داشتن یك ژست و حالت خوب به شما احساس اطمینان به خویشتن می‌دهد. با شانه‌هایی افتاده و كمری خمیده راه نروید. كمرتان را كاملاً صاف كنید. شانه‌های شما باید به صورت راست به شكل یك زاویه قائمه باشند. وقتی كه ژست درستی دارید، بهتر می‌توانید نفس عمیق بكشید و اینكار به شما احساس آرامش و راحتی می‌دهد.

هیچ‌گاه خودتان را با دیگران مقایسه نكنید و وقت تان را با این افكار هدر ندهید. شما باید كار بهتری انجام دهید تا از زمان و انرژی‌تان بیشتر استفاده كرده باشید. اگر بدانید كه چه می‌خواهید و چه توقعی از خود دارید و روی چیزهایی كه می‌خواهید تمركز كنید، دیگر خود را با مقایسه كردن با دیگران عذاب نخواهید داد.  در مواقعی كه احساس می‌كنید اعتماد به نفس و اطمینان خود را از دست داده‌اید، به ندای درونی‌تان گوش بدهید.

اگر صدای قلب‌تان و ندای درون‌تان به شما فقط از چیزهای منفی می‌گوید، تلاش كنید با تمرین كردن، ندای درون را مثبت كنید.  همیشه مثبت حرف بزنید. وقتی از درون‌تان صدایی منفی شنیدید، بلافاصله یك چیز مثبت را جایگزین آن كنید.  سعی كنید حركات خود را كمی آرام‌تر كنید، از راه‌ رفتن گرفته تا حرف زدن. 

فهرستی از چیزهای باارزش برای خودتان بنویسید و هر اتفاقی را كه در زندگی‌ برایتان پیش می‌آید، با توجه به آنها ارزیابی كنید. خودتان را با ارزش‌هایتان، بسنجید. شما از خودتان توقعات و انتظاراتی دارید و اگر بخواهید، حتماً به آنها می‌رسید.  برای هر آنچه كه دارید، شكرگزار باشید.

اغلب مواقع، ریشه‌ بی‌اعتمادی‌ها و بی‌اطمینانی‌ها در احساس نداشتن به اندازه كافی است. به دست آوردن آرامش درونی با وجود كاستی‌های فراوان، به شما اطمینان مضاعف خواهد داد.  با صدای بلند آنچه را كه می‌خواهید، بگویید. برخی از ما عادت داریم خواسته‌ها و نیازهای خود را به خاطر دیگران بیان نكنیم و خاموش بمانیم.  هیچ اشكالی ندارد كه شما نیز عقاید خود را با صدای بلند بگویید؛ به این ترتیب به دیگران یادآوری می‌كنید كه شما نیز هستید.

برای خودتان كاری انجام دهید

 كاری را انجام دهید كه همیشه دوست داشته‌اید، ولی به خاطر آنكه دیگران دوست نداشتند، انجام نمی‌دادید. موهای خود را رنگ كنید و ظاهرتان را تغییر دهید و آنگونه شوید كه از آن لذت می‌برید. به تعطیلات بروید، تفریح كنید و نگران طرز فكر مردم راجع به كاری كه انجام می‌دهید نباشید. 

خودتان باشید و از اینكه سؤالی بپرسید، نترسید.  وقتی كه در آیینه خود را تماشا می‌كنید، به كاستی‌های خود نیندیشید؛ در عوض لبخندی بزنید و به خودتان بگویید، «امروز واقعاً جذاب‌تر شده‌ام».  كمال‌گرای مطلق نباشید. هیچ‌كس و هیچ‌چیز كامل نیست. وقتی كه نمی‌توانید این مسأله را بپذیرید، عملاً نگرانی‌ها، تشویش‌ها و بی‌‌اعتمادی‌‌ها را وارد زندگی خود می‌كنید. 

فاصله بین خودبینی، تكبر و اطمینان بسیار كم است. اطمینان داشتن به خود یعنی تشخیص ارزش‌های ذاتی شما؛ اما تكبر و خودبینی یعنی خود را از همه‌چیز و همه‌كس ارزشمندتر دانستن.  توقع نداشته باشید كه این اتفاقات یكشبه بیفتد و شما به همه آنچه می‌خواهید در مدت زمان بسیار كوتاهی برسید. حس اطمینان به خود، كم‌كم رشد كرده و مثبت‌اندیشی آن را تكمیل می‌كند.

 ویژگی‌های افرادی كه به خود اطمینان ندارند

این افراد معمولاً از نظر فیزیكی، آویزان، پژمرده و غمگین هستند. دست‌های‌شان به طور خفیف می‌لرزد و صدای نامطمئنی دارند. پشت‌قوز كرده و چشمان بی‌فروغ از سایر علائم ظاهری آنهاست. از نظر رفتاری این افراد یا به شدت ستیزه‌جو هستند و یا گوشه‌گیر و كم‌رو. زیاد لاف می‌زنند و به دیگران فخر می‌فروشند و به شدت نیاز دارند كه از جانب دیگران تأیید شوند.

حسادت، شك زیاد، نگرانی بیش از حد، احساس عدم لیاقت و شایستگی، حرص زیاد، همیشه حق را به خود دادن و انتظار بسیار زیاد از دیگران، از نشانه‌های روانی افرادی است كه نسبت به خود اطمینان بسیار كمی دارند. 

 ویژگی‌های افرادی كه به خود اطمینان دارند

 در مقابل این افراد، كسانی كه اعتماد به خود و اطمینان به خویشتن دارند، دارای ویژگی‌های زیر هستند:  هدف‌های بلند دارند.  به شكست فكر نمی‌كنند و محكم و راسخ پیش می‌روند.  خودشان را با دیگران مقایسه نمی‌‌كنند.  نسبت به خود درك مثبتی دارند.  ارزش خود را می‌دانند و برای قابلیت‌ها و مهارت‌های خویش ارزش قائلند و احساس رضایت‌مندی می‌كنند. 

افكار و احساسات خود را بیان می‌كنند.  مسئولیت اداره زندگی را به عهده می‌گیرند.  به دیگران و نظراتشان گوش می‌دهند.  از اینكه مورد انتقاد قرار بگیرند، اصلاً هراسی ندارند.  احساس افسردگی، گناه و شرمساری نمی‌كنند.  از قرار گرفتن در موقعیت‌های جدید هراسی ندارند.

چگونه اطمینان و اعتماد به خود را افزایش دهیم؟

 در اعتماد و اطمینان درونی به خود قدرتی است كه توانایی‌ها و اقتدارها را چندین برابر می‌كند. برای رسیدن به این حس مهم، منتظر نشوید تا دیگران به شما اطمینان و اعتماد به نفس بدهند یا اینكه تحسین‌تان كنند. با ترس خود روبه‌رو شوید تا حس اطمینان شما بیشتر شود.

مرتباً به اشتباهات و خطاهای خود فكر نكنید و به مرور در ذهن نپردازید. دوباره سعی كنید، زیرا این بار عاقل‌تر و قوی‌تر هستید. خود را سزاوار به دست آوردن آنچه می‌خواهید، بدانید. شناخت استعدادها و قابلیت‌های خویش و درك ارزش‌های‌تان به شما كمك می‌كند تا اطمینان كافی را به دست آورید. نوع نگرش ما به پیرامون‌مان و از همه مهم‌تر به خودمان، باید مثبت و همراه با واقع‌بینی باشد.

بدبینی، ناامیدی و تردید ریشه‌های اطمینان را خشك می‌كنند. احساس خجالت، شرمندگی، ناتوانی، حقارت، خصومت با دیگران و ... باعث اختلال در رشد مطلوب عاطفی می‌شود. خود را سرزنش نكنید و با كمی برنامه‌ریزی برای رسیدن به هدف‌تان، دست به كار شوید.

از زمان و امكانات و شرایطی كه در اختیار دارید، به صورت مفید استفاده كنید. توان تحرك و امید را از دست ندهید و متوقف نشوید. آرام و شمرده حرف بزنید و از اظهار نظر كردن، حتی به اندازه جملات كوتاه، هراس و اضطراب نداشته باشید.

 

برچسب ها: اعتماد به نفس، تمرکز، مهارت ها، استعدادها، امواج مثبت، خودباوری، افراد صبور تعداد بازديد: 752 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز