Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403 - 10:33

14
دی
فوت و فن‌های مراقبت از گیاهان آپارتمانی

فوت و فن‌های  مراقبت از گیاهان آپارتمانی

وجود گیاهان آپارتمانی و رشد آنها در شرایط مناسب و در فضای داخلی خانه پر از حس خوب و شادابی است. هیچ چیزی جذاب‌تر و لذت‌بخش‌تر از این نیست که گیاهان سالم و با طراوت خود را در آپارتمان نگه داشته

تحریریه زندگی آنلاین : وجود گیاهان آپارتمانی و رشد آنها در شرایط مناسب و در فضای داخلی خانه پر از حس خوب و شادابی است. هیچ چیزی جذاب‌تر و لذت‌بخش‌تر از این نیست که گیاهان سالم و با طراوت خود را در آپارتمان نگه داشته و گاهی فضا و گلدان‌هایشان را تغییر دهیم. باید به این توجه داشته باشیم که همه چیز به خود ما بستگی دارد که هر یک از آنها را دوست داشته باشیم و به آنها رسیدگی کنیم و یا اینکه از آنها غافل شده و باعث مرگ‌شان گردیم. بنابراین می‌توانیم با صرف مقدار بیشتری وقت، علاقه و جرت مان باعث رشد بسیار خوب و شادابی‌شان شویم. در اینجا به ۸ نکته مهم درمورد نگهداری و حفظ سلامت گیاهان خانگی که حتماً باید در ذهنمان حفظ کنیم، اشاره می‌کنیم.

 بیشتر بخوانید:

فوت و فن‌ نگهداری از کاکتوس

سانسوریا؛ مناسب ترین گیاه آپارتمانی

 

 

 

۱- آن‌ها را در جای مناسبی سکنی دهید

این کاملاً درست است که فضایی که در آن قرار دارید بر روی سلامت شما تأثیر خواهد گذاشت. در رابطه با گیاهان خانگی هم هیچ چیزی غیر از این موضوع صدق نمی‌کند. هرگاه می‌خواهید گیاه خود را در فضایی مستقر کنید حتماً حواستان را جمع کنید که آن فضا تهویه و نور مناسب به همراه داشته و مراقب باشید که گیاهتان از تابش مستقیم نور خورشید در امان باشد. این شرایط به گیاه کمک می‌کند که محیطی بسیار مناسب برای رشد پیدا کند که استرس را از آن کم کرده و مانع خشک شدنش می‌شود.

 

 ۲- حواستان به میزان آبیاری گیاهان باشد

اگر محبت بیش از حد چیزی را خراب کند، قطعاً یکی از این موارد در رابطه با گیاهان خانگی خواهد بود. دانستن اینکه چه زمان و به چه میزانی آبیاری صورت بگیرد کلیدی است که نه تنها از خشکی و پژمرده‌گی گیاه جلوگیری کرده بلکه باعث رشد آن هم خواهد شد. یک راهنمایی بسیار خوب برای فهمیدن زمان مناسب آبیاری این است که وقتی برگ‌ها کم کم شروع به پژمردگی کردند دست به کار شوید.

 عجیب است بدانید که این موضوع حتی نشان این هست که گیاه شما بیش از حد آبیاری شده است! زمانی که ریشه گیاه کم کم شروع به فاسد و خراب شدن می‌کند برگرداندن آن گیاه به شرایط سالم کار بسیار سختی خواهد بود. در بسیاری از گیاهان آپارتمانی، خاک می‌تواند رطوبت مناسب و کافی را در خود ذخیره کند اما آن را اشباع نمی‌کند. می‌توانید امتحان کنید؛ انگشتتان را درون خاک ببرید اگر تا دو سه سانتی مترو یا کمتر از خاک خشک بود حتماً به گیاه خود آب بنوشانید.

اینکه گیاه شما چگونه و در چه شرایطی رشد می‌کند راهنمای بسیار خوبی برای نحوه آبیاری و دانستن اینکه چه میزان آب احتیاج دارد خواهد بود. گلدان‌هایی که در اینجا مشاهده می‌کنید نمونه‌های مناسبی هستند. گیاهان خشک و مناسب آب و هوای گرم که در سمت چپ تصویر چیده شده‌اند، به آب کمتری نسبت به سرخس‌های جنگلی که در سمت راست هستند نیاز دارند.

 

 ۳- در مراقبت از گیاهان جزئی‌تر نگاه کنید

زمانی که گلدانی با ویژگی برجسته و منحصر به فردتری مثل گیاهانی که ایستاده و بلند هستند، دارید گلدان‌های کوچک‌تر را نادیده نگیرید. ظروف کوچک به‌راحتی قابل تعویض بوده و می‌توانند با چیدمان مناسب در اطراف خانه جذابیت خود را چند برابر کنند. چنین مجموعه‌ای از گیاهان خانگی شاداب و با طراوت راهی مناسب برای داشتن گیاهانی که به نگهداری کمتر محتاج بوده اما بیشترین تأثیر را در خانه داشته‌اند، خواهد بود.

 بیشتر بخوانید:

15گل سایه‌دوست را بشناسید

 

 

 

 ۴- به گیاهان خانگی، فضایی برای رشد اعطا کنید

اگر در خانه‌تان فضای بزرگ و مناسب برای گیاهان خانگی بزرگ مثل نخل دم اسبی دارید باید بدانید که به یک برنامه نگهداری منظم نیز احتیاج خواهید داشت. داشتن گیاهان بزرگ نوعی سرمایه‌گذاری به‌حساب می‌آید و بنابراین به نگهداری مناسب نیازمند است. حتماً از این مساله مطمئن شوید که گیاهی که انتخاب کرده‌اید فضای رشد کافی در طول سال و با گذر زمان را داشته باشد. این نوع از نخل‌های دم اسبی جزو گونه‌هایی هستند که سرعت رشد پایینی داشته و نیازمند مقدار کمی آب هستند.

 

۵- گیاهان آپارتمانی را تمیز نگه دارید

گیاهان برای اینکه غذای خود را از طریق فتوسنتز تأمین کنند، به برگ‌های خود نیازمند هستند. سطح برگ‌ها با منافذ کوچکی پوشانده شده است که در طی شبانه‌روز باز و بسته شده و می‌توانند توسط ذرات گردوخاک مسدود شوند. برگ گیاهان در بیرون از فضای منزل می‌توانند به‌راحتی توسط باران شستشو شوند اما زمانی که آنها را در خانه نگه می‌داریم باید با یک دستمال مرطوب به‌صورت کاملاً لطیف و ملایم سطح برگ‌ها را پاک کنیم تا همیشه ظاهر شفاف و سالم خود را حفظ کنند.

برای گیاهانی مثل نخل دم اسبی که برگ‌هایشان کمی ظاهر پیچیده‌تری دارند، بیرون بردن و شستشو دادن برگ‌ها با شلنگ می‌تواند آنها را شگفت‌زده کند. حتی راه بهتری هم وجود دارد، آن هم اینکه در یک روز بارانی آنها را در فضای بیرون قرار دهید تا باران شستشوی‌شان داده و تمام مواد سودمند و مناسبی که نیاز دارند را نیز برایشان فراهم آورد.

 

برچسب ها: گیاهان آپارتمانی، کاکتوس، گل و گیاه تعداد بازديد: 199 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز