Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 16:44

31
فروردین
توصیه‌های ایمنی در هنگام وقوع زلزله (2)

توصیه‌های ایمنی در هنگام وقوع زلزله (2)

در هنگام بروز زلزله و فرو ریختن ساختمان هر کسی که از روش «Duck And Cover» (خمیده و پنهان شده) استفاده کند بدون استثناء و همواره محکوم به مرگ است.

 

هر اندازه اشیا بزرگ‌تر و محکم‌تر باشند، کمتر فشرده می‌شوند و هر اندازه کمتر فشرده شوند، فضای خالی که در آن احتمال زنده ماندن افرادی که به آن پناه می‌برند، زیاد است، بیشتر می‌شود. یک بار دیگر می‌توانید ساختمان فرو ریخته را در تلویزیون نگاه کنید. مثلث‌هایی را که شکل گرفته‌اند را شمارش کنید. آنها در اکثر نقاط وجود دارند و از معمول‌ترین اشکالی هستند که در داخل آوارها به راحتی می‌توانید مشاهده نمایید.

منظور نظر این همکار ما این نیست که در ساختمان‌هایی که همچون بم دارای بافت خشت و گلی هستند شما بدنبال کنج بگردید ! آنهایی که ما در بم پیدا نمودیم یا در زیر یک تخت یا درون کمدی گیر افتاده بودند! بافت بومی خود اوار بومی دارد که من دو سال است در حال مستند سازی همین آوارهای بومی ایران هستم.

مطمئنا آوار منطقه کردستان با آن سنگ‌هایی که به کمک گل بروی هم چیده شده‌اند با آوار خشت و گل بم فرق دارد و هیچگاه قابل مقایسه با آوار سازه‌های فلزی و بتنی تهران نیست ! این راهکار ارائه شده متعلق به بافت شهری و خصوصا سازه‌های چوبی و سبک خاص آمریکا می‌باشد.

من کارکنان سازمان آتش نشانی شهر «تروجیلو» ـ با جمعیتی 750،000 نفری ـ را برای چگونه زنده ماندن و محافظت و نجات خانواده‌هایشان در هنگام وقوع زلزله آموزش دادم. رئیس آتش نشانی شهر تروجیلو که خود استاد دانشگاه این شهر هم می‌باشد، همواره مرا همراهی می‌کرد و خود، گواه حوادث اتفاق افتاده بود. مطلب ذیل، گفته او می‌باشد:

«نام من روبرتو روزالس است هنگامی که 11 ساله بودم در اثر بروز زلزله سال 1972که بیش از 000/70 هزار نفر تلفات داشته است، در داخل ساختمان فروریخته به دام افتادم و آنچه باعث نجاتم گردید مثلث حیاتی بود که در کنار موتورسیکلت برادرم بوجود آمده بود.

کلیه دوستانم که در زیر میز یا تخت رفته بودند در زیر آنها له شده و جانشان را از دست داده بودند. من مثال زنده‌ای از مثلث حیات هستم و دوستانم مثالی از «خمیده و پنهان شده» که همگی جانشان را از دست دادند.

نکات و توصیه‌های مهم آقای  doug copp

1- در هنگام بروز زلزله و فرو ریختن ساختمان هر کسی که از روش «Duck And Cover» (خمیده و پنهان شده) استفاده کند بدون استثناء و همواره محکوم به مرگ است. افرادی که زیر اشیائی نظیر میزها و اتومبیل‌ها می‌روند در همانجا له می‌شوند.

با ارائه راهکارهای جزم اندیشانه موافق نیستم هیچگاه صد در صد را قبول ندارم ! پناه گرفتن را خصوصا در ساختمان‌های یک طبقه که دارای سقف طاق ضربی و یا قوسی می‌باشند را در زیر میزهای فلزی و کنج دیوارها بنا بر سرعت عمل پناه‌گیری در یافتن شانس زنده ماندن برابر می‌دانم. چرا که به خاطر نوع آوار (خاک داشتن)خفگی در این گونه ساختمان‌ها عامل اول مرگ هموطنان ایرانی من است. و زیر میزها به آنها فضایی را برای نفس کشیدن می‌دهد.

2- سگ‌ها و گربه‌ها و بچه‌ها همگی آنها اغلب به صورت طبیعی در وضعیت جنینی که در رحم قرار دارند، خم می‌شوند و شما هم باید همین طور عمل کنید. این غریزه طبیعی ایمنی و اصل بقا است. شما می‌توانید با همین شیوه در فضای خالی کوچک‌تری زنده بمانید. پس در زمان بروز زلزله سریع خود را کنار اشیای بزرگ، مانند کاناپه بزرگ و یا اجسام محکمی که در مقابل ضربه کمتر فشرده می‌شوند و فضای خالی در مجاور خود باقی می‌گذارند، قرار دهید.

تذکر داده‌ام که این راه کار مختص ساختمان‌های سبک و نیز ساختمان‌های دارای اسکلت فلزی و بتنی می‌باشد .

3- ساختمان‌های چوبی از ایمن‌ترین نوع ساختمان‌ها محسوب می‌شوند که می‌توانید در هنگام وقوع زلزله در داخل آنها باشید، دلیل آن، ساده است چونکه چوب قابل انعطاف بوده و با نیروی زلزله به راحتی حرکت می‌کند. اگر ساختمان چوبی فرو ریزد، فضاهای خالی بزرگی ایجاد می‌شود.

همچنین ساختمان‌های چوبی دارای وزن متمرکز شده و خردکنندگی کمتری هستند. ساختمان‌های آجری می‌توانند در حد قطعات آجر متلاشی شوند و آجرها منجر به بروز صدمات زیادی می‌شوند، البته اجساد له شده ناشی از فرو ریختن آنها از صدمات حاصل از فرو ریختن قطعات بتنی بزرگ کمتر می‌باشد.

 

 

 

برای خواندن بخش اول- توصیه‌های ایمنی در هنگام وقوع زلزله- اینجا کلیک کنید.

برای خواندن بخش سوم- توصیه‌های ایمنی در هنگام وقوع زلزله- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: ساختمان فرو ریخته، آوار خشت، آوار سازه های فلزی، آوارها، آموزش زلزله، سازه های چوبی، بروز زلزله تعداد بازديد: 617 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز