Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 02:37

28
تیر
5 اشتباه رایج که خانم های خانه دار مرتکب می شوند!

5 اشتباه رایج که خانم های خانه دار مرتکب می شوند!

بدانید كه سلامت‌تان در خطر است! مطمئنا این، خواسته هر كدبانویی است كه خانه‌ای پاكیزه داشته باشد اما شاید خیلی از ما ناخواسته، سلامت خودمان را قربانی نظافت منزلمان كنیم.

شما كدام‌یك از این اشتباه‌ها را مرتكب می‌شوید؟

بدانید كه سلامت‌تان در خطر است! مطمئنا این، خواسته هر كدبانویی است كه خانه‌ای پاكیزه داشته باشد اما شاید خیلی از ما ناخواسته، سلامت خودمان را قربانی نظافت منزلمان كنیم. این مطلب،‌ شما را با 5 نمونه از رایج‌ترین اشتباه‌هایی كه شاید از هر خانم‌ خانه‌داری سر بزند، آشنا می‌کند.

 

 

1 برای تمیزكاری همیشه عجله دارید؟

اگر پاك‌كننده را روی سطحی می‌پاشید و بلافاصله آن را خشك می‌كنید با این كار در واقع همه میكروب‌ها را سرجای خود باقی گذاشته‌اید. وقتی از یك ماده پاك‌كننده استفاده می‌كنید، این ماده سطح آلودگی را می‌پوشاند و برای اینكه بتواند میكروب‌ها را از بین ببرد نیاز به زمان دارد. اما وقتی به سرعت سطح ضدعفونی‌شده را خشك می‌كنید، میكروب‌هایی كه به‌جا می‌مانند، می‌توانند سبب بروز بیماری شوند.


• راه‌حل: از روی برچسب محلول ضدعفونی‌كننده زمانی را كه باید پاك‌كننده روی سطح باقی بماند بخوانید. این مدت برای اغلب پاك‌كننده‌ها 1 تا 3 دقیقه است اما بعضی از آنها كه برای تمیز كردن جاهای بسیار آلوده مثل محل نگهداری حیوانات به كار می‌روند باید تا چند روز باقی بمانند.

 

 

2 پاك‌كننده‌ها را با هم مخلوط می‌كنید؟

تركیب مواد ضدعفونی‌كننده با هم می‌تواند عواقب بدی داشته باشد. وقتی كه اسیدها و مواد سفیدكننده موجود در این پاك‌كننده‌ها با هم تركیب شوند تركیبات خطرناكی مثل گاز كلر تولید می‌شود كه بسیار سمی است. این گاز به خصوص اگر در یك محیط بسته باشید، می‌تواند كشنده باشد. تركیب سفیدكننده و آمونیاك هم بخاری تولید می‌كند كه سبب التهاب مجرای تنفسی و آسیب به ریه‌ها می‌شود. توصیه دانشمندان به خانم‌های خانه‌دار در یك كلام این است: «هرگز مواد پاک‌کننده شیمیایی را با هم مخلوط نكنید.»

 

• راه‌حل: هر بار از یك پاك‌كننده کم‌خطر استفاده كنید. اگر به یك پاك‌كننده قوی برای تمیز كردن چیزی مثل روغن گریس نیاز داشتید لازم نیست حتما سراغ یك ماده خطرناك بروید. كافی است از محلول 10 درصد سركه و آب استفاده كنید. تاثیری كه سركه در از بین بردن باكتری‌ها و براق كردن سطوح دارد خیلی زیاد است.

 

 

3 از دستكش پوشیدن فراری هستید؟

شاید فكر كنید دستكش فقط مخصوص پوست‌های حساس است ولی حتی پوست سالم هم نیاز به محافظت دارد. تحقیقات نشان می‌دهد مواد موجود در اغلب پاك‌كننده‌ها كه عامل از بین بردن آلودگی هستند، سبب نفوذ ذرات سمی به زیر پوست می‌شوند. گروهی از حلال‌ها كه به اسم اترگلیكول‌اتیلن مشهورند، می‌توانند به گلبول‌های قرمز خون، كلیه‌ها و كبد آسیب وارد كنند و خطر سرطان را افزایش دهند. این ذرات سمی روی سیستم تولید مثل نیز اثر منفی به جا می‌گذارند و ممكن است سبب نازایی شوند. علاوه بر این تركیبات شیمیایی موجود در پاك‌كننده‌های خانگی به پوست هم آسیب وارد می‌كنند و باعث التهاب یا خشكی و ترك خوردن پوست می‌شوند. وجود چنین ترك‌هایی در پوست هم در واقع یك مسیر سرراست را برای ورود باكتری‌ها و مواد شیمیایی به جریان خون فراهم می‌كند.

 

• راه‌حل: دستكش بپوشید! حالا می‌خواهد یكبار مصرف باشد یا یك دستكش بادوام‌تر. برای هر كاری هم دستكش جدا در نظر بگیرید تا میكروب‌ها از طریق آنها منتقل نشوند. می‌توانید از رنگ‌های مختلف استفاده كنید تا با هم اشتباه نشوند. مثلا یك جفت دستكش زرد برای شستن ظرف‌ها و یك جفت قرمز هم برای شست‌وشوی سرویس بهداشتی.

 

 

4 بالش‌ها و ملحفه‌ها را دیر به دیر می‌شویید؟

همه ما خوب می‌دانیم كه شستن لباس‌های چرك و آلوده جلوی رشد و نمو موجودات میكروسكوپی و انگلی را می‌گیرد و محل زندگی را از وجود ذرات آلرژی‌زا پاك می‌كند. اما بعضی از خانم‌های خانه‌دار فراموش می‌كنند بالش‌ها، كوسن‌‌ها، ملحفه‌ها و مبل‌ها هم جزیی از محل زندگی ما هستند و بدن ما دایم در تماس با آنها است. تماس با لباس و رختخواب شسته نشده می‌تواند نشانه‌های حساسیت به گردوغبار و آسم را بدتر كند و سبب بروز اگزمای پوستی شود.

 

• راه‌حل: هر هفته ملحفه‌ها را با آب داغ بشویید. ماهی یكبار هم بالش‌ها، كوسن‌ها و راحتی‌ها را اتو بكشید یا با بخار خشك‌شویی كنید. اگر رختخواب‌تان از پر درست شده دقت كنید حتما عاری از موجودات انگلی مثل شپش و كنه باشد.

 

 

5 اسپری را از خودتان جدا نمی‌كنید؟

بیشتر مواد پاك‌كننده، چه به صورت محلول باشد چه به شكل اسپری، بسیار سمی هستند و استفاده بیش از حد آنها محیطی ناسالم را برای ما به وجود می‌آورد. استفاده بیش از حد از اسپری یعنی پخش كردن ذرات زیان‌آور به صورت گاز در هوا و در نتیجه جذب آن از راه چشم‌ها، بینی و دهان. این ذرات می‌توانند باعث سوزش مجرای تنفسی و ریه‌ها و ایجاد حساسیت شوند. آمارها نشان می‌دهد كسانی كه دست كم هفته‌ای یك بار از اسپری پاك‌كننده استفاده می‌كنند در مقایسه با آنهایی كه اصلا با این مواد كار نمی‌كنند 49 درصد بیشتر در معرض حمله‌های آسم هستند.

 

• راه‌حل: همیشه برچسب این محصولات را قبل از مصرف با دقت مطالعه کرده و اگر توصیه‌ای درباره نحوه مصرف آن داشت رعایت كنید. مثلا اگر لازم به استفاده از دستكش یا محافظت از چشم‌ها یا ضرورت استفاده از این مواد در یك محیط آزاد بود حتما این نكات را جدی بگیرید تا با كمترین آسیب به سلامتی‌تان پاكیزه‌ترین و سالم‌ترین محیط زندگی را برای خود و خانواده‌تان فراهم كنید.


منبع:tafrihi.com

 

برچسب ها: حساسیت پوستی، نکات خانه داری، مواد شوینده، بالش، شپش، تمیزکاری، شست وشو، مواد سفید کننده، اتو، ترک خوردن پوست، کنه، ملحفه تعداد بازديد: 473 تعداد نظرات: 2

نظرات

  • عادتی که سال ها ترک آن واقعابرایم مشکل ساز بود و آن ظروفی که در ماشین طرفشویی نمی شد گنجاند از جمله قابلمه و تابه چرب با آب تقریبا داغ همراه با دستکش ظرفشویی که خود گرما را ب پوست چند برابر کرده انجام می شد .... متوجه شدم باید از امروز حمام و شستن دست و صورت روزانه با آب ولرم حتما انجام بگیره .. چون در ذهنم همیشه بود ک شستشوی خوب و بهداشتی حتما باید با آب 60 یا 70 درجه باشد و گوش شنوا برای اعتراض و دلسوزی اطرافیان هم براین امر تا ثیری نداشت که نداشت ....
  • کف خانه بعلت تماس کف پا همیشه با سرکه تمیز شود خیلی بهتر از مواد شوینده شیمیایی است . در و دیوار و دستگیره ها همینطور ...

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز