فرزند شهيد عبدالحسين برونسي با بيان اين كه تكريم از شهدا عامل بيداري انسانهاست، گفت: شهدا نرفتند تا ما برايشان فاتحه بخوانيم و يادواره بگيريم، شهدا اهداف مقدسي داشتند و راه پرافتخاري را هم برگزيدند، چراكه راه شهدا، راه اباعبدا... الحسين (ع) بود.
پدرم وعده شهادت خود را از حضرت زهرا (س) گرفته بود.
به گزارش ايسنا، مهدي برونسي افزود: شهدا بر اثر رشادتهايي كه از خود نشان ميدهند به مقام معنويي ميرسند كه زمان و مكان شهادت خود آنها، برايشان آشكار ميشود. مهدي برونسي در ادامه گفت: همرزمان شهيد برونسي ميگفتند كه وي وعده شهادت خود را از حضرت زهرا (س) گرفته بود. وي بيان كرد: پدرم قبل از عمليات بدر در يك صبحگاه مشترك كه در بين نيروها حضور داشت، به همرزمان خود گفت« اگر من برونسي در عمليات بدر در فلان مكان شهيد نشدم به مسلماني من شك كنيد» و ايشان در همان عمليات به شهادت ميرسند و پيكرشان بعد از سالها گمناميبه دست ميآيد. فرزند شهيد برونسي تصريح كرد: شهيد عبدالحسين برونسي به خاطر لياقت و رشادتي كه از خود نشان ميدهد، مسؤوليتهاي مختلفي را برعهده ميگيرد كه آخرين مسؤوليت او، فرماندهي تيپ هجده جوادالائمه (ع) است، كه قبل از عمليات خيبر، عهدهدار آن ميشود.
معني شهيد، شهادت و جبهه را نميدانستم
مهدي برونسي ادامه داد: از پدرم پلاك هويت، بخشي از صفحات قرآن به همراه جانماز و مهر، سربند لبيك يا خميني(ره) و لباس بادگير خاكي منقوش به آرم سپاه پيدا شده است. وي افزود: زماني كه پدرم به شهادت رسيد من 10 ساله بودم و معني شهيد، شهادت و جبهه را نميدانستم، اما پس از چند سال احساس من غيرقابل درك و وصف بود. فرزند شهيد برونسي تصريح كرد: در زمان شنيدن خبر شهادت پدرم لحظات بسيار سخت و غيرقابل وصفي را داشتم. بيان آن لحظات بسيار سخت است و خدا را شاكريم كه در ايام شهادت حضرت زهرا (س) خداوند هديهاي به ما و مردم شهيدپرور داد كه همان رجعت پيكر شهيد برونسي است.
آقا فرمودند هر چه كه همسر شهيد بگويد همان است
فرزند شهيد برونسي افزود: در ديداري كه محضر رهبر معظم انقلاب شرفياب شديم و شايعاتي كه راجع به پذيرش يا عدم پذيرش پيكر شهيد برونسي از طرف خانواده شهيد بود، حضرت آقا فرمودند هر چه كه همسر شهيد بگويد همان است و با توجه به مدارك و شواهد مانند پيشاني بند شهيد و... براي اطمينان خاطر آزمايشاتي نيز انجام شد كه به حمدا... صحت تعلق پيكر شهيد برونسي را تأييد كرد. وي تأكيد كرد: به همه دولتمردان توصيه ميكنم از اين شهيد بزرگوار درس تبعيت از ولايت فقيه بگيرند. شهدا اين راه را برگزيدند و به وظيفه خود عمل كردند و ما موظفيم كه شهدا را بشناسيم، وصيتنامهها و خواستههاي آنها را مطالعه كنيم و در همان راهي كه شهدا از ما خواستند قدم بگذاريم.
فرزند شهيد برونسي در پايان تأكيد كرد: اگر افتخار داريم شهدا ما را شفاعت كنند تنها راهش اين است كه ادامهدهنده راه شهدا باشيم و ولايت فقيه را تنها نگذاريم. اگر در مسير انقلاب، ولايت، شهادت و راه شهدا باشيم؛ مطمئن باشيد كه شهدا ما را شفاعت خواهند كرد.
درباره شهيد...
لازم به ذكر است كه شهيد عبدالحسين برونسي انساني است وارسته كه قبل از انقلاب به كار بنّايي مشغول بود و در كنار آن به خواندن دروس حوزوي نيز روي آورده بود تا اينكه بعدها به علت مبارزاتش عليه حكومت پهلوي به زندان افتاد. پس از پيروزي انقلاب اسلاميبه گروه ضربت سپاه پاسداران پيوست و با شروع جنگ تحميلي روانه جبهه شد و در آنجا مسووليتهاي مختلفي را عهدهدار شد. آخرين مسؤوليت عبدالحسين برونسي در زمان دفاع مقدس، فرماندهي تيپ هجده جواد الائمه (سلام ا... عليه) بود كه قبل از عمليات خيبر، آن را برعهده گرفته بود. برونسي با همين عنوان، در روز 1363/12/23 و در عمليات بدر، به درجه رفيع شهادت نايل آمد و جنازه مطهرش، مفقودالاثر گرديد و روح پاكش، در تاريخ 1364/2/9 در شهر مشهد تشييع شد. تاكنون آثار بسياري در ارتباط با زندگي اين شهيد بزرگوار به توليد رسيده كه از جمله مهمترين آن را ميتوان كتاب «خاكهاي نرم كوشك» به قلم سعيد عاكف دانست كه 147 بار به زيرچاپ رفته و اين چنين عنوان پرتيراژترين كتاب دفاع مقدس نيز لقب گرفته است. اين كتاب به بيان جزئيات زندگي، مبارزات و روحيات شهيد در قالب خاطراتي به نقل از خانواده و همرزمانش ميپردازد كه با تصاويررنگي از اين شهيد همراه شده است. همچنين علاوه بر برخي برنامههاي تلويزيوني مستند، فيلم سينمايي «به كبودي ياس» نيز به كارگرداني جواد ارگاني زندگي اين شهيد را به تصوير كشيده است.