میناكاویانی؛ سرپرست واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی كشور
خرید میگو
به دلیل قابلیت فسادپذیری بالای میگو، حتماً آن را از فروشگاههای معتبر تهیه كنید.
اگر میگوی تازه را برای خرید انتخاب میكنید، سر آن را در اسرع وقت جدا نمایید (چون اولین قسمتی است كه در میگو فاسد میشود).
میگوهای تازه باید بدن سفتی داشته باشند كه به پوسته آنها متصل باشد.
پوسته میگوها باید بدون هرگونه لكه و خال سیاه باشد (زیرا این لكهها نشانه فساد گوشت میگو است).
پوسته میگوها نباید زردرنگ بوده یا حالت شن مانند داشته باشد (این حالت نشانگر اضافه كردن ماده شیمیایی برای سفید كردن پوسته میگو به آن است).
اگر میگوی منجمد میخرید، حتماً به علامت پروانه بهداشتی، تاریخ تولید و انقضاء آن توجه كنید.
میگوی مرغوب باید بوی آب نمك ملایم (بوی آب دریا) بدهد. حتماً قبل از خرید، میگوها را بو كنید و در صورت داشتن بوی نامطبوع از خرید آنها خودداری كنید.
نگهداری میگو
از آنجایی كه غذاهای دریایی مانند ماهی و میگو نسبت به دما بسیار حساس هستند، نكته مهم در مورد نگهداری، سرد نگهداشتن آنها است، بنابراین:
بعد از خرید میگو یا سایر غذاهای دریایی، در اسرع وقت آنها را به یخچال برسانید.
اگر قرار است میگو از زمان خرید تا رسیدن به یخچال مدت نسبتاً طولانی در خودرو بماند، یك كلمن حاوی یخ در خودرو بگذارید تا از سرد ماندن و عدم فساد آن مطمئن شوید.
معمولاً دمای بیشتر یخچالهای خانگی كمی بالاتر از دمای ایدهآل برای نگهداری غذاهای دریایی است. یك راه آسان و مطمئن برای رسیدن به دمای مناسب، بستهبندی خوب و قراردادن آنها در یك ظرف حاوی یخ و گذاشتن آن در سردترین جای یخچال است. در ضمن برای حفظ سرمای ظرف، روزانه 1 تا 2 بار یخ آن را عوض كنید. با این روش میگو به مدت 1 تا 2 روز در یخچال قابل نگهداری است، اما در اولین فرصت باید مصرف شود.
برای نگهداری طولانی مدت میگو، آن را به خوبی بستهبندی نمایید و حداكثر تا یكماه در سردترین جای فریزر نگهداری كنید.
برای یخزدایی میگو و خارج كردن آن از حالت انجماد، آن را در یك كاسه آب سرد یا درون یخچال قرار دهید. هرگز آن را در دمای اتاق یا با مایكروویو یخزدایی نكنید، چون این كار باعث از دست رفتن رطوبت و مواد مغذی میگو میشود.
حقایقی درباره چربی میگو
اغلب افراد درباره نوع و مقدار چربی میگو دچار سردرگمی میشوند. باید دانست مقدار چربی موجود در میگو کم است، اما دارای مقدار قابل توجهی کلسترول میباشد. به همین دلیل بعضی افراد به ویژه آنهایی که کلسترول خون بالایی دارند، ممكن است از خوردن میگو پرهیز کنند.
نكات قابل توجه برای مصرف میگو
الف- حساسیت یا آلرژی غذایی
از آنجایی كه ماهی و میگو جزء مواد غذایی حساسیتزا (آلرژن) هستند، مصرف آنها در افرادی كه سابقه و استعداد ابتلا به آلرژی یا حساسیت غذایی دارند، باید طبق نظر پزشك و متخصص تغذیه و با احتیاط باشد. همچنین پیشنهاد میشود این افراد برای آگاهی بیشتر از علایم و نشانههای آلرژی غذایی، با متخصص مربوطه مشورت نمایند.
ب- پورینها و بیماریهای مرتبط با اسید اوریك
میگو دارای موادی به نام پورین است كه میتوانند در بدن به اسید اوریك تبدیل شوند. تجمع بیش از حد پورینها و اسیداوریك نیز در بدن موجب تشدید عوارض بیماریهایی مانند نقرس و سنگ كلیه میشود. به همین دلیل بهتر است بیماران كلیوی یا مبتلایان به نقرس، مصرف میگو را محدود كنند یا از مصرف آن خودداری نمایند.
همیشه تندرست و شاداب باشید.