دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه
در طب چینی از پرتقال برای تحریك دستگاه گوارش و درمان یبوست استفاده میشود.
تصور می شود پرتقال بدن را در برابر اسهال میكروبی، سوء جذب و تولید خلط اضافه محافظت میكند.
از پرتقال برای تهیه شربتهای خلط آور استفاده میشود. در موارد استرس، بیخوابی و آرام کردن اعصاب نیز تجویز میشود.
سالها است كه از پرتقال برای درمان اسكوروی و حفظ لثههای محکم استفاده میشود.
فواید خاص پرتقال
پرتقال و تخریب كلسترول
مطالعاتی كه بر روی جمعیتهای گوناگون صورت گرفته نشان میدهد كه رژیمهای غنی از ویتامین C به پیشگیری از بیماری قلبی عروقی كمك میكند.
ویتامین C همراه با ویتامین A از تخریب كلسترول LDL توسط رادیكالهای آزاد ممانعت میكنند.
تخریب كلسترول LDL میتواند باعث بسته شدن عروق و ایجاد بیماریهای قلبی گردد.
پرتقال و كمبود ویتامین C
مقدار توصیه شده دریافت ویتامین سی، 40 میلیگرم در روز است.
آن گروه از متخصصین تغذیه كه به تغذیه اپتیمم یا بهینه اعتقاد دارند مصرف 400 میلیگرم ویتامین C را برای افراد 25 تا 50 سال و 800 میلیگرم را برای افراد بالای 50 سال توصیه میكنند.
مصرف روزانه پرتقال و آب پرتقال سهم مهمی در تامین این مقدار ویتامین C مورد نیاز دارد.
پرتقال و سرطان
پرتقال و آب پرتقال غنی از فیتونوترینتی به نام هسپیریتین 1 هستند. در تحقیقات آزمایشگاهی مشاهده شده است كه عصاره هسپیریتین در مهار رشد سلولهای سرطان سینه و تشکیل تومور موثر است.
متخصصان دریافتهاند كه هسپیریدین (شكلی از هسپیریتین) به پیشگیری از سرطان دهان كمك میكند.
پوست نارنجی پرتقال حاوی فیتونوترینتی به نام نوبیلیتین 2 و تانژریتین 3 است كه میتوانند حمله سلولهای سرطانی را متوقف سازند.
آب پرتقال غنی از فیتونوترینتی به نام لیمونوئید 4 است كه این ماده نیز خواص ضد سرطانی دارد.
پرتقال و نقص لوله عصبی (اسپاینابیفیدا)
پرتقال حاوی فولات است كه استفاده از آن همراه با مكمل اسید فولیك میتواند در پیشگیری از تولد نوزادان مبتلا به نقص لوله عصبی موثر باشد.