زردآلو
گفته میشود كه اولین بار زردآلو در چین پرورش داده و سپس از آنجا به سایر نقاط آسیا منتشر شد. كالیفرنیا، امروزه یكی از بزرگترین تولید كنندگان زردآلود است كه تنها حدود 21 درصد آن به صورت تازه فروخته میشود و بقیه به صورت كنسرو شده، خشك شده و حتی یخزده به كشورهای دیگر صادر میگردد.
زردآلوی سالم و تازه، رنگ زرد پرتقالی دارد و آبدار و گوشتالو است. متاسفانه زردآلوهای نارس، در بازارهای میوه به وفور دیده میشوند كه اغلب رنگ آنها زرد مایل به سبز است و گوشتی سخت و طعمی ترش دارند زردآلو خواص درمانی متفاوت و متعددی دارد و از آن برای درمان یبوست، مشكلات پوستی مختلف، گوش درد، سوءهاضمه و . . . استفاده میشود.
این میوه خوشمزه سرشار از ویتامینهای B2، B3، C است؛ بسیار كم كالری و یك میان وعده سالم و خوشمزه است. یكی از مناطق پاكستان، روستای بزرگی با جمعیت حدود 15 هزار نفر وجود دارد كه تمام افراد آن عمری طولانی دارند و نسبت به سایر افراد، فعالتر و با نشاط ترند.
پژوهشگران دریافتند كه دلیل این طول عمر و شادابی، استفاده زیاد اهالی این منطقه از سبزیجات و میوهها، بهخصوص زردآلوست. 60درصد رژیم غذایی این افراد از میوهها تشكیل میشود. زردآلو نسبت به سایر میوهها 10برابر بیشتر منزیم دارد. آب زردآلو نیز منبع بسیار خوبی از كلسیم و آهن است؛
به همین دلیل مصرف آن به زنان باردار و كودكان توصیه میشود. 150 میلیلیتر آب زردآلو، كل نیاز روزانه بدن به كاروتن تامین میكند. در ضمن، هضم آب آن از هضم خود میوه آسانتر است. زردآلو همچنین حاوی كبالت میباشد. و به همین دلیل در درمان بیماری كمخونی موثر است. فقط 100 گرم زردآلوی خشك میل كنند.
البته قند زردآلوی خشك شش برابر زردآلوی تازه است؛ بنابراین مصرف آن به بیماران دیابتی توصیه نمیشود. زردآلوی خشك را میتوانید از شب قبل خیس كرده و در یخچال قرار دهید و فردا میل كنید. با این كار تمامی آلودگیهای روز زردآلو خشك شده از بین میرود.
خواص
زردآلو، به ویژه زردآلوی خشك، سرشار از كربنات پتاسیم و برای افرادی كه مشكلات قلبی دارند، بسیار مفید است به علت میزان بالای منیزیم و فسفر، این میوه به بهبود عملكرد مغز كمك میكند. علاوه بر آن، منیزیم در تنظیم فشارخون نیز موثر است. تاثیر مثبت آن بر بینایی و چشمها، یكی دیگر از خواص این میوه میباشد (ویتامین A موجود در آن به بهبود بینایی كمك میكند).
آب زردآلو، نفخ شكم را كاهش میدهد و علائم كولیت را از بین میبرد. چای و دم كرده زردآلو مشكلات دستگاه گوارش را برطرف میكند و در نهایت اینكه زردآلو یك مدر و ملین عالی است كه و برای تاثیر بهتر، لازم است 70 تا 80 گرم از آب آن را جرعه جرعه و 6 تا 7 بار در روز میل كنید. هنگام تب اگر مقداری عسل را با زردآلو و آب معدنی مخلوط كرده و میل كنید، درجه حرارت بدن و تب كاهش مییابد.
نكاتی برای مصرف
معمولا زردآلوها را زمانی كه هنوز نارس هستند، از درخت میچینند. زردآلوی نارس، سفت و زرد مایل به سبز است كه بهتر است در یخچال نگهداری شود. در صورت تازگی، میتوانید آنها را سه تا چهار روز سالم در یخچال ذخیره كنید. زردآلوهایی كه خیلی رسیدهاند، له و نارنجی رنگ هستند.