Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 5 آذر 1403 - 13:28

30
فروردین
زالزالك؛ رفیق پر خاصیت قلب (2)

زالزالك؛ رفیق پر خاصیت قلب (2)

زالزالک به صورت انواع کپسول، تنتور، عصاره‌های مایع استاندارد یا عصاره‌های جامد عرضه می‌شود. از برگ‌ها، گل‌ها و دانه‌های زالزالک خشک، چای نیز می‌توان درست کرد.

 

ترکیبات گیاه

تهیه دارو از زالزالک از برگ‌ها، دانه و گاهی اوقات از گل‌های آن (فقط گل‌های سفید خواص درمانی دارند) آغاز می‌شود. این قسمت‌ها خشکانده و سپس به پودر تبدیل می‌شوند. پودر تهیه شده به صورت انواع کپسول در می‌آید یا توأم با آب به الکل یا گلیسیرین اضافه می‌شود. در نتیجه نوع مایع آن را نیز می‌توان تهیه کرد.

اشکال موجود

زالزالک به صورت انواع کپسول، تنتور، عصاره‌های مایع استاندارد یا عصاره‌های جامد عرضه می‌شود. از برگ‌ها، گل‌ها و دانه‌های زالزالک خشک، چای نیز می‌توان درست کرد.

نتایج تحقیقات

نتایج تحقیقات محققان ایرانی نشان داد كه گیاهان بابونه، بومادران و زالزالك به عنوان مواد آنتی اكسیدان طبیعی در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌های مبتنی بر پراكسیداسیون لیپید موثر هستند.

طبق تحقیقات اروپایی بر روی تاثیرات زالزالک، این میوه جریان خون قلب و مغز را افزایش می‌دهد، قلب را از ضربان‌های نامنظم محافظت می‌کند، باعث افزایش قدرت انقباضی قلب می‌شود و یک کاهنده ملایم فشار خون است. ترکیبات موجود در زالزالک از قلب در برابر کمبود اکسیژن محافظت می‌کنند (شرایطی که اغلب موجب آنژین می‌شود).

مزایای زالزالک برای قلب

1- بهبود جریان خون

2- نرمال کردن عمل قلب

3- افزایش قدرت انقباضی قلب

4- کمک به پیشگیری از آریتمی ( ضربان نامنظم قلب)

5- مدر طبیعی

6- پیشگیری از تولید رادیکال آزاد

7- بهبود فشار خون

8- بهبود سطوح کلسترول خون

زالزالك، علاوه بر تاثیراتی که بر روی بی‌نظمی ضربان قلب دارد، در مطالعات انجام شده اثرات شگرفی نیز بر روی نارسایی احتقانی قلب داشته و موجب کاهش علایم این بیماری می‌شود. زالزالک در موارد دیگری چون بیماری‌های مربوط به چشم (نظیر گلوکوم) نیز مفید است.

البته لازم به یادآوری است كه بیماران قلبی، قبل از اضافه کردن هر ماده‌ای، هرچند گیاهی به رژیم خود، باید با پزشک معالج مشورت کنند.

عوارض جانبی زالزالک نادر است. برخی از عوارض آن شامل تعریق، خستگی و حالت تهوع است و در دوز بالا می‌تواند موجب افت شدید و خطرناک در فشار خون شود.

مطالعات نشان می‌دهند که مصرف 190‑160 میلی‌گرم عصاره زالزالک روزی یکبار به مدت 8 هفته، تاثیرات شگرفی در بهبودی بیماران مبتلا به نارسایی احتقانی قلب دارد. این امر به آنها کمک می‌کند که بتوانند با حداقل خستگی و بدون کم آوردن نفس فعالیت داشته باشند. در این بیماران زالزالک بدون کاهش فشارخون، موجب افزایش جریان خون می‌شود.

دوز استفاده شده عصاره آن بین 25 تا 300 میلی‌گرم در روز است (نرمال 25 میلی‌گرم، در افراد با ریسک بیماری قلبی حداقل 100 میلی‌گرم).  بعد از یک ماه درمان با زالزالک در بیماران هیپرگلیسمیک، کاهش چشمگیری در کلسترول سرم، تری گلیسیرید، LDL و آپو-B دیده شد.

در یک مطالعه كه بر روی بیماران مبتلا به نارسایی احتقانی قلب (مطالعه دو سو کور با دارونما و عصاره زالزالک به مدت 6 هفته) انجام شده بود، کاهش فشار خون، کاهش سرعت ضربان قلب، افزایش تحمل بیمار در انجام فعالیت و احساس بهبودی توسط بیمار، از جمله نتایج گزارش شده بود.

تاثیرات مفید زالزالک بر قلب از طرق زیر می‌باشد:

1- افزایش نفوذپذیری سلولی به یون کلسیم

2- مهار آنزیم فسفو دی استراز ، که AMP حلقوی را غیرفعال می‌کند و موجب افزایش AMP حلقوی داخل سلولی می‌شود.

3- گشاد کردن سرخرگ‌های کرونری و محیطی از طریق مهار فسفو دی استراز و فاکتور مشتق شده اندوتلیوم.

اثر ضد هیپرلیپیدمی زالزالک

1- زالزالک به طور معنی داری موجب کاهش وزن، چربی، کلسترول، تری گلیسیرید و LDL در موش‌ها می‌شود.

2- مصرف این میوه موجب کاهش تجمع کلسترول در کبد از طریق افزایش تبدیل کلسترول به اسید‌های صفراوی می‌شود. همچنین زالزالك به افزایش ترشح اسید‌های صفراوی و کاهش تولید کلسترول کبدی كمك می‌كند.

اثر ضدفشار خون

زالزالک موجب کاهش مقاومت جریان خون در عروق محیطی می‌شود که این تاثیرات در مطالعات کلینیکی و در شرایط invivo بر روی سگ‌ها مشاهده شده است.

 خاصیت ضد ویروسی

خاصیت ضدویروسی زالزالك (به خصوص ضدویروس HIV) در شرایط invitro دیده شده است.

خاصیت آنتی‌اکسیدانی

فنولیک پروآنتوسیانیدین‌ها و فلاوونوئید‌های موجود در برگ‌های تازه جوان، گل‌های خشک شده و جوانه‌ها در شرایط invitro، خاصیت ضدرادیکال آزاد اکسیژن دارند.

 

 

 

برای خواندن بخش اول- زالزالك؛ رفیق پر خاصیت قلب- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: ترکیبات زالزالک، تهیه دارو از زالزالک، عصاره زالزالک، چای زالزالک، مزایای زالزالک برای قلب، اثر ضد هیپرلیپیدمی زالزالک، خاصیت ضدویروسی زالزالك تعداد بازديد: 510 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز