دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه
گیاه شناسان غربی از آرد جو برای درمان بیماریهای پوستی به صورت خارجی استفاده میكنند.
در واقع آنها معتقدند سیلیكای موجود در جو به ترمیم بافتهای همبند كمك میكند.
در كشورهای شرقی و غربی از جوشانده و عصاره جو كامل و ساقه جو برای تقویت وضعیت روحی روانی، درمان بیخوابی، استرس و افسردگی استفاده میكنند و این خاصیت را به وجود ساپونینها، آلكالوئیدها و ویتامینهای B موجود در جو نسبت میدهند.
از آنجا كه این عصارهها باعث افزایش تعریق نیز میشوند، بنابراین داروی مناسبی برای درمان سرماخوردگی محسوب میشوند.
در غرب از سبوس جو برای درمان بیماریهای قلبی استفاده میكنند. در طب چینی مصرف آب جو برای درمان عفونتهای داخلی توصیه میشود.
فواید خاص جو
سطح بالای كلسترول خون
افزودن جو به رژیم غذایی در كاهش سطح كلسترول خون مؤثر است.
به طوری كه گفته میشود مصرف روزانه 30 تا 40 گرم آرد جو به همراه یك رژیم كم چربی كلسترول خون را تا 9 درصد كاهش میدهد.
بر مبنای نتایج حاصل از تحقیقات تخمین زده شده است كه تنها 1 درصد كاهش كلسترول خون، خطر ابتلا به سكته قلبی را تا 2 درصد كاهش میدهد.
مشكل اضافه وزن
گنجاندن غلات غنی از فیبر و غنی از كربوهیدرات مانند جو در كاهش و حفظ وزن موثرند و میتوانند جایگزین غذاهای چرب و پر کالری شوند.
با توجه به اینکه خوردن جو و غذاهای حاوی آن، به علت نیاز به جویدن، مدتی طول میکشند، این امر باعث میشود تا فرد احساس پری و سیری بیشتری کند.
ضمنا هضم جو نیز به آهستگی صورت میگیرد و در نتیجه بتدریج وارد جریان خون میشود و ترشح انسولین را کاهش میدهد.
لازم است بدانید كه هورمون انسولین تبدیل قند به چربی را تحریك میكند.
انسولین از هورمونهای مهم در ایجاد چاقی شناخته شده است.
همچنین تركیبات كربوهیدراتی موجود در جو باعث تحریك مركز سیری در مغز و توقف خوردن میشوند.
دیابت
نكته مهم و حیاتی در مورد مبتلایان به دیابت جلوگیری از نوسان سطح قند خون است.
بنابراین باید از مصرف مواد كربوهیدراتی كه قند خون را سریعا افزیش میدهند جدا پرهیز نمایند.
همان طور كه گفته شد هضم و جذب تدریجی جو مانع از افزایش سریع قند خون میشود و لذا منبع غذایی مناسبی برای رژیم بیماران دیابتی است.