در راستای کاهش وزن، علاوه بر اینکه مهم است چه غذایی میخورید، باید توجه داشته باشید که «چه زمانی» غذا میخورید. ساعت و زمانی که غذا میخورید، بر نحوه ذخیره چربی در بدن و تنظیم هورمونهای گرسنگی تأثیر دارد.
تحقیقات نشان میدهد که هر چه دیرتر غذا بخورید، احتمال افزایش وزن نیز بیشتر میشود. محققان دانشکده پزشکی هاروارد در مورد رابطه زمانبندی وعدههای غذایی بر افزایش وزن دریافتند که دیرخوردن باعث ایجاد اثرات منفی فیزیولوژیکی میشود و خطر چاقی را افزایش میدهد.
بیشتربخوانید:
نتایج نشان داد حتی چهار ساعت دیرتر خوردن وعده غذایی (نسبت به زمان مقرر) هم تفاوت چشمگیری در میزان گرسنگی، نحوه کالریسوزی بعد از غذا خوردن و نحوه ذخیره چربی در بدن دارد.
بر اساس نتایج این مطالعه، دیر غذا خوردن بر سطح دو هورمون تنظیم گرسنگی در بدن، یعنی گرلین و لپتین، نیز تأثیر میگذارد. گرلین که در معده تولید میشود، به مغز سیگنال میدهد که شما گرسنه هستید، در حالی که لپتین (هورمونی که در سلولهای چربی ایجاد میشود)، به مغز میگوید که چه زمانی سیر هستید. محققان دریافتند که دیر غذا خوردن باعث کاهش ۱۶ درصدی هورمون لپتین و افزایش ۳۴ درصدی هورمون گرلین میشود.
افزون بر این، نمونهبرداریهای انجامشده در طول تحقیق هم مزید بر علت بود؛ چرا که ثابت کرد دیر غذا خوردن، چندین ژن مسئول تجزیه لیپیدها (ترکیباتی مانند اسیدهای چرب) را کاهش میدهد.