مصرف کافی کلسیم در تمام دورۀ رشد بچه ها توصیه میشود، این عنصر برای محکم کردن استخوان های بچه ها و دندان هایشان ضروری است. کلسیم برای پیشگیری از پوکی استخوان نیز توصیه و برای درمان کوفتگی ماهیچه ای تجویز میشود. ضمناً میتواند دردهای قبل از قاعدگی را هم تسکین دهد. مصرف منظم کلسیم خطر ابتلا به سرطان کولون را کاهش میدهد، البته هنوز شواهد و مدارک کافی برای اثبات این نظریه و بیان قطعی اش وجود ندارد.
گفتنی است که پزشکان برخی فواید خیالی و فرضی کلسیم را رد میکنند و معتقدند که مصرف بیش از اندازه و اغراق شدۀ کلسیم ممکن است آثار نامطلوبی بر سلامتی داشته باشد (افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات). البته اکثر قریب به اتفاق متخصصین تغذیه و بیولوژیست ها این اتهامات را رد میکنند.
بیشتربخوانید:
منابع غنی از کلسیم
میزان توصیه شدۀ کلسیم در تغذیه
میزان توصیه شدۀ کلسیم در روز، برای یک فرد بزرگسال حدود 900 میلی گرم و برای نوجوانان، زنان بالای 55 سال و مردان بالای 65 سال در حدود 1000 تا 1200 میلی گرم است.
کمبود کلسیم به این شیوه ها ظاهر میشود:
احساس کوفتگی ماهیچه ای و احساس سستی و رخوت
مشکلات دندانی و لثوی
بروز پوکی استخوان یا کمبود مواد معدنی در استخوان ها که همراه با احتمال شکستگی استخوان هاست.
مصرف بیش از حد و نامتعارف کلسیم ممکن است مشکلات گوارش، سردرد، دردهای عضلانی و استخوانی، استفراغ و سنگ کلیه را به همراه داشته باشد.
بیشتربخوانید:
این مواد غذایی بالاترین میزان کلسیم را دارند
کلسیم به طور عمده در فرآورده های لبنی وجود دارد، البته در برخی سبزیجات هم میتوان کلسیم یافت. (گروه ها به ترتیب از زیاد به کم مرتب شده اند):
پنیر سفت
پنیر آبی
پنیر نرم
پنیر سفید، خامۀ تازه، ماست و شیر
میوه و سبزیجات خشک، شکلات، صدف، خرچنگ، سبزیجات تازه (کلم، تره فرنگی، بروکلی)
میوه های تازه (انگور فرنگی سیاه ، پرتقال، کیوی)
و در بعضی از آب معدنی ها.
بیشتر بخوانید:
ویتامین D که در بدن شما معجزه می کند
علائم کمبود روی در بدن بشناسید
توصیه های ما
اگر نیاز به کلسیم دارید، فقط پنیر نخورید. برخی از پنیرها مضرند و حاوی مقدار زیادی چربی و نمک هستند. با خوردن سبزیجات، شیوۀ دریافت کلسیم تان را متنوع کنید.
اگر کمبود کلسیم دارید، برچسب روی آب های معدنی را بخوانید، روی این برچسب ها میزان کلسیم شان قید شده است.
جذب کلسیم بستگی به میزان ویتامین D دارد. پزشک میتواند برای دریافت بهتر کلسیم، ویتامین D+ کلسیم تجویز کند.
اگر مکمل های کلسیمی مصرف میکنید، به خاطر داشته باشید که این مکمل ها ممکن است جذب برخی داروها را مختل کنند (مانند آنتی بیوتیک ها). در این صورت، برای پیشگیری از اختلاط دارویی، با پزشک تان مشورت کنید.
بیشتر بخوانید:
درمان کم خونی با قرص آهن خانگی!
تاثیر اسیدهای چرب امگا ۳ بر پیشگیری از آلزایمر