Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 01:33

4
مرداد
چند توصیه مهم تغذیه‌ای به مبتلایان به فشار خون

چند توصیه مهم تغذیه‌ای به مبتلایان به فشار خون

نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره فشار خون اظهار کرد: در فشار خون باید سطح سدیم را کاهش و سطح پتاسیم را افزایش دهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره رعایت نکات تغذیه‌ای ویژه مبتلایان به فشار خون توضیح داد.

نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،   درباره فشار خون اظهار کرد: در فشار خون باید سطح سدیم را کاهش و سطح پتاسیم را افزایش دهیم.

او افزود: انواع نان‌ها حاوی سدیم بسیار بالایی هستند؛ چرا که نمک موجود در آن‌ها بالا بوده و افراد مبتلا به فشار خون بایستی میزان مصرف نمک را حتی از نان‌ها هم کنترل کنند.

جوزدانی تصریح کرد: پیتزا، غذای آماده، ساندویچ ها، هر نوع گوشت فرآیند شده (سوسیس و کالباس)، سوپ‌های آماده، مرغ، پنیر، تخم مرغ و تنقلات از دیگر منابع اصلی سدیم در رژیم غذایی هستند که اگر فردی فشار خون بالا و غیر قابل کنترل دارد باید این مواد غذایی را از برنامه رژیم خود حذف کند.

بیشتربخوانید:

فیجوا؛ انبار ویتامین ث؛ از مقابله با عفونت تا تنظیم فشار خون

 این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: افراد مبتلا به فشار خون می‌توانند منابع غذایی پتاسیم را همانند اسفناج، کلم بروکلی، سیب زمینی، قارچ، نخود یا نخود فرنگی، مابقی حبوبات، کدو سبز، کدو حلوایی، سبزیجاتی با برگ سبز و خیار در رژیم غذایی خود افزایش دهند، آن‌ها حتی می‌توانند از آب سبزیجاتی مانند آب پرتقال، آب گوجه فرنگی، آب آلو، آب زردآلو استفاده کرده و به مصرف گوشت‌های کم چرب بپردازند.
جوزدانی با بیان اینکه چربی خون افراد به دو دسته تقسیم بندی می‌شود، تاکید کرد: تری گلیسیرید و کلسترول دو نوع چربی خون هستند. تری گلیسیرید چربی خونی است که بالا بوده، اما خیلی خطرناک نیست و عموما با مصرف دارو کاهش می‌یابد.

او افزود: تری گلیسیرید زمانی بالا می‌رود که میزان دریافت کربوهیدرات در رژیم غذایی فرد بالا باشد، یعنی عمده دریافت روزانه او ۷۰ یا ۸۰ درصد از کربوهیدرات‌ها باشد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: کلسترول به دو دسته ال دی ال و اچ دی ال تقسیم بندی می‌شود که ال دی ال در افراد مبتلا به فشار خون باید پایین و اچ دی ال در آن‌ها بالا باشد. اگر دریافت چربی‌ها در رژیم غذایی فرد بالا باشد یا دچار اضافه وزن شود در هر دو صورت ال دی ال او افزایش پیدا می‌کند.

جوزدانی بیان کرد: این نوع افراد باید حتما منابع روغن دریافتی خود را کاهش دهند و نوع آن را کنترل کنند. روغن مایع گیاهی که بهترین نوع آن روغن زیتون، روغن کنجد و روغن آفتاب گردان است باید در رژیم غذایی افراد مبتلا به فشار خون جای بگیرد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: مبتلایان به فشار خون باید وزن خود را کنترل کرده و چاقی شان را کاهش دهند. همچنین، آن‌ها باید از مصرف غذاهای فست فود، غذاهای سرخ کردنی، لبنیات پرچرب پرهیز کنند.

جوزدانی بیان کرد: اچ دی ال در افراد مبتلا به فشار خون باید افزایش یابد تا بیماری‌های قلبی و عروقی در افراد کاهش پیدا کند. برای بالا رفتن اچ دی ال در افراد مصرف متعادل مغزها، روغن زیتون و زیتون باید حتما در لیست برنامه غذایی افراد قرار بگیرد.

 بیشتربخوانید:

آیا مصرف روی می‌تواند به کنترل فشار خون کمک کند؟

روش های خانگی برای درمان فشار خون پایین

 

 

برچسب ها: تغذیه، فشار خون، رژیم درمانی، کلسترول تعداد بازديد: 307 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز