Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 19:35

13
تیر
روزانه چقدر میوه و سبزی بخوریم؟

روزانه چقدر میوه و سبزی بخوریم؟

هر روز حداقل ۵ سهم میوه و سبزیجات را مصرف کنید. سعی کنید میوه و سبزیجاتی که مصرف می‌کنید متنوع باشد.

به گزارش برنا، علیرضا مهدوی، افزود: شرط اصلی سلامت زیستن، داشتن تغذیه صحیح است. عادات نامطلوب غذایی سلامت کودکان و نوجوانان را به خطر می‌اندازد و در سنین بالاتر خطر ابتلاء به بیماری‌های غیر واگیر مثل فشار خون بالا، دیابت، بیماری‌های گوارشی و سرطان را افزایش می‌دهد.

 

وی تصریح کرد: مصرف میوه و سبزی یکی از اولین و مهم‌ترین توصیه‌های تغذیه‌ای در راستای حفظ سلامتی و تندرستی است و یکی از ارکان اصلاح شیوه زندگی است.

 

معاون دفتر مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت گفت: میوه و سبزیجات از ساخته شدن مواد چرب در درون دیواره‌های داخلی سرخرگ‌های قلبی جلوگیری می‌کند، علاوه بر آن با مصرف این نوع مواد غذایی زودتر احساس سیری می‌کنید و به این ترتیب کمتر غذای پر انرژی مصرف می‌شود. توصیه می‌شود حداقل پنج واحد میوه و سبزیجات (۴۰۰ گرم و بیشتر) در یک روز مصرف شود تا خطر بیماری‌های قلبی، سرطان‌ها، دیابت و…، کاهش یابد.

 بیشتربخوانید:

با رژیم جیم هفته ای 7 کیلو وزن کم کنید!

مهدوی افزود: شواهد قوی دال بر کاهش خطر بیماری عروق کرونر با خوردن میوه و سبزی وجود دارد اما اینکه چگونه میوه و سبزی باعث کاهش خطر بیماری عروق کرونر می‌شود هنوز به طور دقیق مشخص نشده است، اما به نظر می‌رسد، آنتی اکسیدان های موجود در میوه و سبزی عامل این اثر است.

 

وی ادامه داد: زیرا آنتی اکسیدان‌ها از اکسیداسیون موادی که موجب می‌شود کلسترول در سطح داخلی رگ رسوب کند جلوگیری می‌کند. در خصوص قرص‌های ویتامین هنوز هیچگونه شواهدی دال بر اثر آنتی اکسیدان آنها گزارش نشده است. از طرفی میوه‌ها و سبزی‌ها غنی از پتاسیم هستند، پتاسیم یک ماده معدنی است و به کنترل فشار خون کمک می‌کند و از ریتم نامنظم قلب جلوگیری می‌کند.

 

غالب میوه‌ها و سبزی‌ها غنی از اسید فولیک هستند و می‌توانند با داشتن این ماده سطح هموسیستین را در خون کاهش دهند، هموسیستین یکی از موادی است که زمینه ساز بیماری‌های عروق کرونر به شمار می‌رود، اگر چه تحقیقات بیشتری برای یافتن تأثیر مقادیر بیشتر اسید فولیک بر کاهش خطر بیماری عروق کرونر باید انجام شود.

 

 مهدوی بیان کرد: هر روز حداقل ۵ سهم میوه و سبزیجات را مصرف کنید. سعی کنید میوه و سبزیجاتی که مصرف می‌کنید متنوع باشد. می‌توانید از میوه و سبزیجات تازه، یخ زده یا کنسرو شده استفاده کنید، آب میوه‌ها (هر واحد آب میوه معادل یک لیوان ۱۵۰ میلی لیتری آب میوه است) به عنوان یک سهم از ۵ سهم در یک روز به شمار می‌رود.

 

وی در پایان گفت: مصرف روزانه میوه به علت وجود فیبر باعث کاهش کلسترول می‌شود، سعی کنید از انواع میوه استفاده کنید.

 بیشتربخوانید:

برای لاغری کدو سبز رو چطور مصرف کنیم؟

برچسب ها: رژیم غذایی، سبزیجات، دیابت، میوه تعداد بازديد: 325 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز