Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 00:02

27
مرداد
کنکوری‌ها شب امتحان چه غذاهایی بخورند؟

کنکوری‌ها شب امتحان چه غذاهایی بخورند؟

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به نقش تغذیه در کاهش استرس و افزایش تمرکز، در خصوص رژیم غذایی مناسب در این روزهای باقی مانده به کنکور توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر مژگان تن ساز، متخصص طب سنتی، مهمترین اقدام را در روزهای باقی مانده به کنکور، اصلاح سبک زندگی اعلام کرد و گفت: توجه به وضعیت گوارش، اهمیت خواب کافی و تحرک در این چند روز غیر قابل انکار است.  

وی ادامه داد: به موقع خوابیدن موجب کاهش استرس، تقویت سیستم ایمنی و افزایش تمرکز می شود. از طرفی داشتن خواب کافی در این روزها موجب می شود، روز آزمون با نشاط تر باشید. همچنین اگر تحرک کافی ندارید، حتما سعی کنید روزانه حداقل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه فعالیت آرام، نرمش یا پیاده روی با سرعت کم داشته باشید چراکه تحرک، تمرکز و جریان خون مغزی را افزایش می دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه، خطاب به افرادی که از یبوست رنج می برند و وضعیت گوارشی چندان مناسبی ندارند، افزود: حتما باید در این هفته اقدامی برای بهبود و کنترل این مشکل انجام دهید؛ یکی از راه های سریع و در دسترس، مصرف روزی ۶ عدد انجیر تازه؛ ۲ عدد قبل از هر وعده غذایی است.

متخصص طب سنتی به افراد لاغر اندام با پوستی تیره و موهای خشک که با مشکل یبوست دست و پنجه نرم می کنند، بیان کرد: این افراد می توانند یک تا ۲ قاشق غذاخوری خاکشیر را بعد از شستشو در آب جوش بریزند و بعد با کمی عسل شیرین و میل کنند. مصرف این نوشیدنی صبح ها به صورت ناشتا یبوست را برطرف می کند.

تن ساز تصریح کرد: داوطلبان امسال به علت شیوع بیماری کرونا (COVID-۱۹) باید ۳ تا ۴ ساعت در زمان آزمون با ماسک تنفس کنند، بنابراین یکی از مهمترین نکات انجام تمرینات تنفسی در این روزهاست. بهتر است این هفته حتما تنفس های عمیق را تمرین کنید، حداقل روزی ۳ تا ۵ بار و هر بار ۴ تا ۵ نفس عمیق بکشید و سعی کنید اکسیژن را تا انتهای ریه ها فرو ببرید. این تمرین کمک می کند استرس کاهش و اکسیژن رسانی افزایش یابد.

 

بیشتربخوانید:

10روش مؤثر برای غلبه بر استرس کنکور

 نکاتی برای دور زدن کرونا در جلسه کنکور

 

 تغذیه کنکوری 

متخصص طب سنتی بر لزوم پرهیز از مصرف غذاهای حجیم و آماده، همچون سوسیس، کالباس، پیتزا، الویه، سس مایونز و نوشابه تاکید کرد و گفت: سعی کنید در این هفته از غذاهایی استفاده کنید که خون رسانی را بهبود بخشد و به تقویت قلب، مغز و ریه کمک کند.

وی اظهار داشت: بهترین ماده غذایی در وعده صبحانه، زرده تخم مرغ عسلی است، بهتر است از سفیده آن استفاده نکنید. زرده تخم مرغ خون رسانی را افزایش می دهد. همچنین مصرف مربای سیب که علاوه بر تقویت قلب و مغز و کبد، به بهبود وضعیت گوارش هم کمک می کند.  

تن ساز افزود: افراد لاغر می توانند مربا را با خامه یا کره مصرف کنند، اما اگر فردی اضافه وزن دارد بهتر است آن را گلاب شور کرده و فقط جرم مربا را با نون سنگگ استفاده کند.

عضو هیات علمی با بیان اینکه مصرف حریر بادام در وعده صبحانه یا میان وعده، منجر به افزایش حافظه، تمرکز، خونرسانی و تقویت مغز خواهد شد، ادامه داد: حریر بادام از آرد برنج، پودر بادام و گلاب و آب تهیه می شود و کسانی که مشکل گوارشی ندارند می توانند شیر هم به آن اضافه کنند.  

وی خطاب به داوطلبان کنکوری ادامه داد: شیر بادام هم به عنوان میان وعده عصرانه بسیار مقوی است. پوست قهوه ای ۱۰ تا ۲۰ دانه بادام را جدا کنید در یک لیوان آب با کمی عسل، گلاب و زعفران مخلوط و میل کنید. این نوشیدنی نشاط شما را افزایش می دهد و کمک می کند دیرتر خسته شوید.

به گفته وی، فالوده سیب هم میان وعده مناسبی است که از مخلوط ۲ عدد سیب رنده شده با کمی زعفران، عسل، عرق بیدمشک و کمی گلاب تهیه می شود.

تن ساز در خصوص وعده های اصلی ناهار و شام تصریح کرد: در این وعده ها از غذاهای دیر هضم استفاده نکنید، چراکه خوابتان دچار اختلال می شود. اگر برنج می خورید هم بهتر است در این روزها حجم آن را کم و سعی کنید به صورت آبکش و با افزودنی مثل شوید، زیره و زعفران همراه باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه، ادامه داد: کمی گوشت، مرغ یا بلدرچین آب پز یا کبابی نیز برای وعده های اصلی گزینه های مناسبی هستند چراکه هضم راحت تری دارند و مصرف آنها موجب می شود هوشیاری بهتری داشته باشید.

تن ساز بر اهمیت مصرف نکردن ترشی در این روزهای باقی مانده به کنکور تاکید و اظهار کرد: مصرف ترشی ضعف سیستم عصبی را به همراه دارد و ممکن است منجر به فراموشی برخی مطالب شود

این پزشک افزود: بهتر است سالاد و دسرهای شیرین همراه با غذا مصرف نشود. همچنین اگر تمایل به مصرف شیرینی احساس شد، بهتر است شیرینی های طبیعی در حد تعادل استفاده شود.

به گفته تن ساز، زیتون و سبزی خوردن بهترین انتخاب برای مصرف در کنار وعده اصلی محسوب می شوند.

متخصص طب سنتی به داوطلبان کنکوری تاکید کرد از درهم خوری پرهیز کنند.

تن ساز یکی از بهترین اقدامات برای کاهش استرس را بوییدن سیب، به، گلاب، گل مریم، گل یاس، بهار نارنج و بیدمشک دانست و افزود: سعی کنید یک عدد سیب کنار تختتان قرار دهید، مخلوط آب و گلاب تهیه و به صورتتان اسپری کنید و روی بالشتتان کمی گلاب یا روغن گل سرخ بریزید.

وی اظهار کرد: مصرف دمنوش به و سیب با کمی زعفران و دمنوش بادرنجبویه نیز در این روزها توصیه می شود. البته افرادی که مزاج گرم و اندام لاغری دارند بهتر است در مصرف زعفران افراط نکنند، چراکه ممکن است منجر به تپش قلب شود.

وی در پایان با اشاره به اینکه مصرف مواد غذایی با طبع گرم همچون زنجبیل ممکن است باعث بیقراری و اضطراب شود، بیان کرد: نوشیدنی ترکیبی از یک قاشق مرباخوری ت، نصف لیوان گلاب و نصف لیوان آب با کمی شکر بهترین گزینه برای همراه بردن سر جلسه کنکور است، چراکه علاوه بر تامین آب مورد نیاز بدن، منجر به کاهش اضطراب می شود.

برچسب ها: کنکور، تغذیه سالم، مواد غذایی، سوء تغذیه، ویروس کرونا، کنکور سراسری، کنکور99 تعداد بازديد: 413 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز