زینب ایزدی؛ کارشناس تغذیه
تقریباً همه میدانیم که برای زیادشدن نور چشم، باید هویج بیشتری بخوریم.
همانطور که امروزه مشخصشده هویج حاوی کاروتنوئیدهای گیاهی است که تبدیل به ویتامین A (ویتامین مورد نیاز چشم) میشود که برای حفظ سلامت چشم در هر سنی مفید است اما مواد غذایی زیادی هستند که حتی از هویج، حاوی پیش سازویتامین A بیشتری هستند.
برای تقویت بیشتر دید چشمتان، توصیه میکنیم از غذاهای زیر نیز غافل نشوید.
كدو حلوایی
امروزه دو کاروتنوئید لوتئین و زاگزانتین توسط بسیاری از متخصصان بهعنوان مواد مغذی مهم برای جلوگیری از بیماریهای مرتبط با سن مورد توجه قرار گرفته است.
بهطور ویژهای این دوکاروتنوئید از ماکولای چشم محافظت میکنند.
این موضوع بهویژه در افراد مسن که رژیمهای غذایی آنها کمبود مواد مغذی داشته و بیشتر حساس به دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن هستند، بیشتر صادق است.
کدوتنبل منبع خوبی از لوتئین و زاگزانتین است که متاسفانه امروزه نادیده گرفته میشود. این میوه عجیب منبع فوقالعاده ویتامین A نیز هست.
بسیاری از مردم کدوتنبل را به محصولات پخته مانند کیک و کلوچه را اضافه میکنند، همچنین افزودن آن به سوپها، خورشها نیز راهکار کاربردی خوبی است که دریافت آن را در جامعه افزایش میدهد.
اسفناج
اسفناج و سوسن شامل مقدار زیادی ماده مغذی لوتئین است که با کاهش خطر جراحی آب مروارید ارتباط دارد.
علاوه بر این، حاوی کاروتنوئیدهای بتا کاروتن و زاگزانتین است که هر دو برای سلامت چشم بسیار مهم هستند.
چای سبز
چای سبز بیش از یک نوشیدنی خوشمزه است.
این نوشیدنی در واقع قابلیتهای محافظتی قوی برای چشم شما فراهم میکند. متخصصان تغذیه و رژیم غذایی، چای سبز را بعنوان منبع غنی برای انواع فلاونوئیدها معرفی میکنند و اعتقاد دارند برای چشم بسیار مفید است.
در واقع خانواده آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز، نقش محافظت کنندگی شبکیه چشم را از آسیب تابش خورشید بعهده دارند.
در مطالعات حیوانی نیز، مصرف چای سبز خطر پایینتر ابتلا به انواع خاصی از گلوکوم را نشان داد.
بنابراین اگر روزانه یک فنجان چای سبز بخورید، هنگامی که به سالهای طلایی خود برسید، بدون مشکل چشم، از این انتخاب خود خرسند خواهید بود.
ماهی سالمون
به دلیل وفور اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی سالمون، آنها بهعنوان روغن ماهی شناخته میشوند.
امروزه اهمیت این دسته از چربیها بهخوبی شناخته و با ابرقدرتهای مربوط بهسلامت مقایسه میشوند.
در مورد سلامت چشم، امگا 3 باعث تسهیل ارتباطات سلولی میشود.
اسیدهای چرب که در ماهیهایی مانند ماهی قزلآلا و سالمون یافت میشوند خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا را در بزرگسالان کاهش میدهند.
همچنین مواد مغذی موجود در ماهی قزلآلا، مانع گلوکوم و خشکی چشم میشوند.
صرف غذا برای حفظ سلامت چشم، چیزی جز متنوع غذا خوردن و دریافت کافی سبزیجات و میوهها نیست.
مواد مغذی موردنیاز چشم بهطورمعمول از یک رژیم متعادل، مخصوصاً رژیم غنی از گیاهان رنگی به دست میآید.
توتها
انواع توت به شکل خشک در بازار موجود است.
این خانواده بیشترین مقدار زاگزانتین را نسبت به هرگونه مواد غذایی دیگر دارا هستند.
شما میتوانید با خیساندن آنها در چای یا آب، و اضافه کردن آنها به دانه غلات و یا بلغور جو در صبح، آنتیاکسیدان زیادی به بدن خود برسانید.
برخی از مردم جویدن آنها را دوست دارند. بههرحال از مصرف این خانواده در تمام فصول غافل نشوید.
گردو
گردو منبع غنی از اسیدهای چرب امگا 3 بوده که درواقع این نوع چربی، مشابه چربی موجود در انواع غذاهای دریایی است.
این نوع چربی به حفظ سلامت عروق از جمله جریان خون و میزان چربی کمک نموده، که این تاثیر برای بهبود عملکرد چشمها و همچنین سایر قسمتهای بدن اهمیت ویژهای دارد.
بیشتر بخوانید:
راهکارهای تغذیه ای برای آب سیاه چشم
تغذیه و حفظ سلامت چشم
پیشگیری از آب مروارید با تغذیه