Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 30 شهریور 1398 - 04:33

26
مرداد
مقدار اسید فولیک در مواد غذایی مختلف

مقدار اسید فولیک در مواد غذایی مختلف

فولیک اسید که به نام‌های فولات یا ویتامین B9 نیز خوانده می‌شود، برای بسیاری از اعمال بدن از جمله سلامتی سیستم عصبی، خون و یاخته‌ها حیاتی و اساسی است.

اسید فولیک چیست؟

فولیک اسید که به نام‌های فولات یا ویتامین B9 نیز خوانده می‌شود، برای بسیاری از اعمال بدن از جمله سلامتی سیستم عصبی، خون و یاخته‌ها حیاتی و اساسی است.

این ویتامین بدن را در مقابل بیماری‌های قلبی، نقص‌های مادر زادی، پوکی استخوان و سرطان‌های مشخصی حفظ می‌کند.

در فراورده‌های غذایی (برای مثال جوشیده یا حرارت داده‌شده) اسیدفولیک از بین می‌رود.

نگه‌داشتن غذا در حرارت اتاق به مدت طولانی نیز می‌تواند محتوای اسیدفولیک آن را از بین ببرد.

اهمیت دریافت مناسب اسید فولیک 

چون بدن انسان نمی‌تواند اسیدفولیک را خود تولید کند لذا فولات برای بدن ضروری است. 

این ویتامین در بدن به مشتقات مختلفی متابولیزه می‌شود مانند دی‌هیدروفولات و تتراهیدروفولات. این ترکیبات برای همانندسازی (تکثیر سلولی) و ترمیم و متیلاسیون DNA ضروری‌اند.

کمبود فولیک اسید موجب اختلال رشد، کم‌خونی ماکروسیتیک، اسهال، نوروپاتی محیطی و نقایص لوله عصبی در جنین می‌شود.

اسیدفولیک می‌تواند اثر داروهای ضد تشنج مانند فنی توئین و فنوباربیتال را افزایش دهد.

فنی‌توئین و پیریمیدون ممکن است غلظت‌های سرمی فولات را کاهش دهند و در صورت مصرف طولانی‌مدت، موجب بروز نشانه‌های کمبود اسیدفولیک شوند.

 اسیدفولیک ممکن است با اثرات ضد میکروبی پیریمتامین در مقابل توکسموپلاسموز تداخل کند.

آنتاگونیستهای اسید فولیک، (پیریمتامین، تری متوپریم یا تریامترن، آمینو سالیسیلیک اسید،کلرامفنیکل، متوتروکسات و قرص‌های ضدبارداری)، ممکن است موجب کمبود دی هیدروفولات ردوکتاز شوند و درنتیجه ممکن است در کاربرد اسیدفولیک اختلال ایجاد کنند.

مقدار اسید فولیک در مواد غذایی مختلف

عدس یک لیوان پخته 358 میکروگرم (90%RDA)

لوبیا قرمز یک لیوان پخته 131 میکروگرم (33% RDA)

تخم‌مرغ یک عدد 23.5 میکروگرم 

اسفناج خام 30 گرم 58 میکروگرم

چغندر پخته 2 عدد 72 میکروگرم

براکلی پخته یک لیوان 170 میکروگرم

گردو 50 گرم 50 میکروگرم

جگر 90 گرم 212 میکروگرم

جوانه گندم 30 گرم 80 میکروگرم

موز یک عدد 24 میکروگرم

بیشتر بخوانید:

ویتامین B3 موجود در انواع مواد غذایی

میزان ویتامین E در 100 گرم مواد غذایی

میزان ویتامین A در 100 گرم مواد غذایی

مقدار اسید پانتوتنیک (B5) موجود در 100 گرم ماده غذایی

 

برچسب ها: اسید فولیک، زندگی آنلاین، منابع اسید فولیک، مقدار اسید فولیک در مواد غذایی، اهمیت دریافت مناسب اسید فولیک، کمبود فولیک اسید تعداد بازديد: 74 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز