ویتامین A یکی از ویتامینهای محلول در چربی است.
ویتامینهای آ یا رتینول برای بهبود بینایی افراد در نور کم مثل شب و حفظ سلامتی سطح چشم، دفاع از بدن و سلامتی پوست است.
ویتامین A به شکل خالص در منابع گیاهی وجود ندارد بلکه پیش سازهای آن یعنی کاروتن ها به اشکال مختلف در گیاهان وجود دارند.
این ویتامین به ۳ فرم رتینول، رتینال و رتینوئیک اسید وجود دارد.
بر اثر کمبود این ویتامین فرد دچار ضخامت و خشک شدن قرنیه چشم میشود که به این بیماری گزروفتالمی میگویند؛ ولی کمبود آن فرد را دچار شب کوری میکند.
ویتامین A نقشی حیاتی در فعالیت سالم قلب و عروق بدن داشته و در تنظیم سالم فشار خون لازم است.
ویتامین آ در زخمهای پوست، جوشها و سایر عوارض پوستی چون داروی، اثری درمانی داشته و کمبود آن موجب دیر درمان شدن زخم میشود.
ویتامین A برای فعالیت مویرگها و حفظ جدار آنها لازم بوده و در عوارض قلبی عروقی یا خونریزیهای مغزی کمبود این ویتامین دیده میشود.
ویتامین A در عوارض و صداهای گوش در دوران سالمندی موجب درمان و رفع آن عوارض شده و مصرف آن از به وجود آمدن این عوارض و صداهای مختلف در گوش جلوگیری میکند.
تخممرغ یک عدد 100 میکروگرم
طالبی نصف لیوان 143 میکروگرم
برگه زردآلو نصف لیوان 380 میکروگرم
کلم نصفلیوان 500 میکروگرم
شلغم نصف لیوان 350 میکروگرم
اسفناج پخته نصف لیوان 490 میکروگرم
هویج خام یک عدد 509 میکروگرم
کاهو نصف لیوان 115 میکروگرم
ماهی تن 75 گرم 490 میکروگرم
هویج پخته نصف لیوان 450 میکروگرم
آب هویج نصف لیوان 966 میکروگرم
کدوتنبل آبپز نصف لیوان 609 میکروگرم
جگر گوسفند پخته 75 گرم 5600 میکروگرم