مقدار نیاز به B6
چه افرادی به ویتامین B6 بیشتری نیاز دارند؟
شیرخوارانی که شیر مادر میخورند و در هنگام تولد، غلظت پلاسمای B6 آنها پایین است، الکلیها، به علت اختلال در تبدیل پیریدوکسین و پیریدوکسامین به پیریدوکسال فسفات، افرادی که با داروهای مهارکننده فعالیت ویتامینها ازجمله ایزونیازید، پنی سیلامین، کورتیکواستروئیدها یا ضد تشنجها تحت درمان هستند، مردانی که دچار عارضه بدخلقی مردانه شدهاند. ممکن است در خطر کمبود ویتامین B6 باشند.
بوقلمون
0.9 میلیگرم
اسفناج
0.4 میلیگرم
سالمون
0.7 میلیگرم
ماهی تن
1.1 میلیگرم
سیبزمینی
0.54 میلیگرم
موز
0.43 میلیگرم
شیر
0.9 میلیگرم
هویج
0.3 میلیگرم
تخممرغ
0.3 میلیگرم
آبپنیر
0.8 میلیگرم
ویتامین B6
از ویتامینهای محلول در آب بوده و به حرارت و اسید مقاوم هست، البته اکسیداسیون، قلیا و نور ماوراء بنفش به ویتامین B6 آسیب میرساند.
تقریباً ۵۰ درصد ویتامین در روند پختن و فرآوری از بین میرود.
حالت کوانزیمی این ویتامین پیریدوکسال فسفات PLP است که در حضور فسفات و به کمک آنزیم پیریدوکسال کیناز از (پیروکسیدین، پیریدوکسال و پیریدوکسامین اشکال مختلف B6) به دست میآید و نقش بسیار مهمی در واکنشهای بیوشیمیایی دارد از جمله متابولیسم پروتئین (اسیدهای آمینه)، انتقالدهندههای عصبی (اسید گاما-آمینوبوتیریک،سروتونین و...) برای تولید نیاسین ازاسید آمینه تریپتوفان ، متابولیسم هموگلوبین.
علائم و نشانههای کمبود ویتامین B6 شامل آنمی هیپوکرومیک و میکروستیک، تشنج، درماتیت سبورئیک، گیجی و افسردگی میباشند.
- خانمهای باردار، الکلیها و افراد مسن درخطر کمبود ثانویه ویتامین B6 میباشند.
بیشتر بخوانید:
بیشتر بخوانید: