Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 21:46

10
مهر
با ویتامین A آشنا شویم

با ویتامین A آشنا شویم

ویتامین A یکی از ویتامین‌های محلول در چربی است. ویتامین‌های A یا رتینول برای بهبود بینایی افراد در نور کم مثل شب و حفظ سلامتی سطح چشم، دفاع از بدن و سلامتی پوست است.

ویتامین A یکی از ویتامین‌های محلول در چربی است.

ویتامین‌های A یا رتینول برای بهبود بینایی افراد در نور کم مثل شب و حفظ سلامتی سطح چشم، دفاع از بدن و سلامتی پوست است.

ویتامین A به شکل خالص در منابع گیاهی وجود ندارد بلکه پیش سازهای آن یعنی کاروتن ها به اشکال مختلف در گیاهان وجود دارند.

این ویتامین به ۳ فرم رتینول، رتینال و رتینوئیک اسید وجود دارد.

بر اثر کمبود این ویتامین فرد دچار ضخامت و خشک شدن قرنیه چشم می‌شود که به این بیماری گزروفتالمی می‌گویند؛ ولی کمبود آن فرد را دچار شب کوری می‌کند.

ویتامین A نقشی حیاتی در فعالیت سالم قلب و عروق بدن داشته و در تنظیم سالم فشار خون لازم است.

ویتامین A در زخم‌های پوست، جوش‌ها و سایر عوارض پوستی چون دارویی، اثری درمانی داشته و کمبود آن موجب دیر درمان شدن زخم می‌شود.

ویتامین A برای فعالیت مویرگ‌ها و حفظ جدار آنها لازم بوده و در عوارض قلبی عروقی یا خونریزی‌های مغزی کمبود این ویتامین دیده می‌شود.

ویتامین A در عوارض و صداهای گوش در دوران سالمندی موجب درمان و رفع آن عوارض شده و مصرف آن از به وجود آمدن این عوارض و صداهای مختلف در گوش جلوگیری می‌کند.

میزان مورد نیاز

کودکان، 500-400 میکروگرم در روز، خانم‌ها، 700، آقایان، 900 و مادران شیرده، 1300 میکروگرم در روزبه این ویتامین احتیاج دارند.

مواد غذایی که در این شماره به آنها اشاره نموده ایم منابع خوب این ویتامین هستند. 

تخم مرغ                   یک عدد                                      100  میکروگرم

طالبی                      نصف لیوان (125 میلی لیتر)            143

کلم                         نصف لیوان (125 میلی لیتر)            500  

اسفناج پخته              نصف لیوان (125 میلی لیتر)           490

برگه زردآلو                  نصف لیوان                                380

شلغم                       نصف لیوان                                 350

هویج خام                   یک عدد متوسط                         509

هویج پخته                  نصف لیوان                                450

آب هویج                     نصف لیوان                                966

جگر، گوسفند پخته       75 گرم                                    5600

ماهی تن                   75 گرم                                     490

کدو تنبل آبپز               نصف لیوان                                 609

کاهو                         یک لیوان                                   218

 

 

برچسب ها: ویتامین A، منابع غذایی ویتامین A، Vitamin a، ویتامین آ، Vitamin a، کاروتن، نقش ویتامین A در بدن، میزان مورد نیاز ویتامین A تعداد بازديد: 690 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز