چای سیاه خواص خود را دارد، اما به دلیل دارا بودن طبع گرم مناسب همه افراد نیست (چای سبز طبع سرد دارد) و در مصرف آن باید اعتدال رعایت شود، بخصوص انواع چای سیاه كه به مواد معطر، آغشته هستند.
در این مقاله سعی میكنیم به طرز تهیه چند نوع چای سنتی مفید اشاره نماییم كه مناسب طبایع مختلف باشد.
چای آویشن (طبیعت معتدل)
1 قاشق سوپخوری آویشن را همراه با 2 لیوان آب سرد و كمی نبات در قوری بریزید. بعد از مخلوط كردن مواد روی حرارت، زمانی كه جوش آمد، آن را روی كتری قرار دهید و بگذارید حدود 15 تا 20 دقیقه دم بكشد. سپس چای را میل كنید. هر چه چای بیشتر دم بكشد، بهتر است.
خواص چای آویشن
بالا بردن فشار خون، تقویت اعصاب، شستشو دهنده كلیه، ضد صفرا، ضد زكام، اشتهاآور و ضد غلظت خون.
چای بابونه (طبیعت معتدل)
1 قاشق سوپخوری بابونه به همراه كمی نبات و دو لیوان آب سرد در قوری بریزید.
خواص چای بابونه
آرامبخش اعصاب، معده و روده و تقویت آنها، ضد یبوست، مقوی اعصاب، اشتهاآور و ضد بلغم و صفرا.
چای زنجفیل (طبیعت گرم و خشك)
1 قاشق چایخوری زنجفیل كوبیده را همراه با دو لیوان آب سرد و كمی نبات در قوری بریزید.
خواص چای زنجفیل
بالا برنده فوری فشار خون، ضد ضعف اعصاب، تقویت حافظه، ضد بلغم و صفرا، خون ساز و ضد درد مفاصل.