Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 14 دی 1403 - 04:21

16
آبان
روغن کنجد مصرف کنیم یا نه؟

روغن کنجد مصرف کنیم یا نه؟

در زمان پخت غذا، اغلب به‌دنبال روغن‌هایی می‌گردیم که بتوانند ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن ما را تأمین کنند، درحالی‌که روغن زیتون همیشه بهترین است، روغن‌های پخت‌وپز دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند معجزه کنند.

روغن کنجد یکی از گزینه‌هایی است که می‌توان انتخاب کرد، زیرا طعمی غنی دارد و در عین حال چندین فواید سلامتی را ارائه می‌دهد. این روغن از گذشته در غذا‌های ایرانی به ویژه انواع و اقسام غذا‌های نذری و شیرینی‌ها و نان‌های ایرانی، آسیایی و خاورمیانه استفاده می‌شد و بسیار سالم مجسوب می‌شود. دانه‌های کنجد سرشار از مواد مغذی است و این روغن مملو از اسید‌های چرب ضروری، آنتی اکسیدان‌ها و ترکیبات ضد التهابی است. استفاده از آن چند بار در هفته هنگام پخت و پز فواید سلامتی مختلفی را به ارمغان می‌آورد.

به گزارش همشهری‌آنلاین، اگر می‌خواهید کاربرد و مزایای روغن کنجد را بدانید، این مطلب را بخوانید.

منبع خوب چربی‌های سالم: این روغن سرشار از چربی‌های اشباع نشده مانند اسید‌های چرب امگا ۶ است. از سلامت قلب پشتیبانی می‌کند و در فرآیند‌های خود به طور طبیعی عمل می‌کند. از آنجایی که روغن‌های دیگر از رشد کلسترول خوب بیشتر حمایت می‌کنند، جایگزینی آنها در برخی از غذا‌های پخته شده با استفاده از روغن کنجد برای بدن مفید است، زیرا حاوی آنتی اکسیدان‌های زیادی است.

سرشار از آنتی اکسیدان: روغن کنجد حاوی آنتی اکسیدان‌های خاصی مانند سزامول و سزامینول است که تصور می‌شود استرس اکسیداتیو را در بدن کاهش می‌دهند. استرس اکسیداتیو باعث آسیب سلولی، التهاب و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن می‌شود. افزودن روغن کنجد به رژیم غذایی دوز طبیعی آنتی اکسیدان را ارائه می‌دهد که با رادیکال‌های آزاد مبارزه کرده و به سلامتی طولانی مدت کمک می‌کند.

بیشتربخوانید:

روغن تخم کتان،خواص و موارد مصرف این روغن گیاهی

باعث سلامت استخوان‌ها می‌شود: روغن کنجد حاوی تمام مواد معدنی ضروری از جمله کلسیم، روی و مس است که برای حفظ سلامت استخوان‌ها ضروری هستند. افزودن روغن کنجد به رژیم غذایی یک یا دو بار در هفته ممکن است با افزایش تراکم استخوان به تقویت استخوان‌ها کمک کند و این امکان دارد برای افرادی که نگران پوکی استخوان یا ضعیف شدن استخوان‌های مرتبط با افزایش سن هستند، مفید باشد.

به سلامت پوست و مو کمک می‌کند: روغن کنجد سرشار از ویتامین E و اسید‌های چرب، پوست را از درون تا مو تغذیه می‌کند. خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی این روغن به نرمی پوست شما کمک کرده و از پوست در برابر عوامل محیطی محافظت می‌کند و از ابتلا به علائم مختلف پیری جلوگیری می‌کند. بنابراین، استفاده منظم از روغن کنجد در حین پخت و پز می‌تواند به حفظ خاصیت ارتجاعی و سلامت پوست و همچنین بهبود سلامت مو همراه با درخشش طبیعی کمک کند.

به هضم کمک می‌کند: روغن کنجد به هضم غذا کمک کرده و سلامت روده را حفظ می‌کند. روغن کنجد حاوی چربی‌های خوبی است که به تحریک تولید صفرا و تجزیه ویتامین‌های محلول در چربی کمک می‌کند، بنابراین جذب آنها توسط بدن آسان‌تر می‌شود. اگر چند بار در هفته روغن کنجد را همراه با وعده‌های غذایی مصرف می‌کنید، این مزیت گوارشی می‌تواند برای هضم راحت‌تر و جذب مواد مغذی عالی عمل کند.

به طعم و مزه می‌افزاید: یکی از رایج‌ترین دلایل محبوبیت روغن کنجد در پخت و پز این است که بدون غلبه بر سایر مواد، طعم را به آن اضافه می‌کند. طعم آجیلی و معطر آن مکمل طیف گسترده‌ای از غذاها، از سرخ کردنی‌ها گرفته تا سبزیجات برشته است. این قابلیت پنهان روغن کنجد غذا‌ها را لذیذتر می‌کند.

بیشتربخوانید:

کارکردهای اثربخش روغن سبوس برنج در زیبایی

 

تعداد بازديد: 54 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز