تحریریه زندگی آنلاین : رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مطالعات جدید نشان میدهند که خوردن تخممرغ حتی بیش از یک عدد در روز باعث افزایش کلسترول خون نشده و حتی برای قلب میتواند مفید باشد. به گزارش دنیای تغذیه به نقل از ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر زهرا اباصلتی افزود: این در حالی است که در گذشته تصور میشد، خوردن تخممرغ سبب افزایش کلسترول خون، بیماریهای قلبی- عروقی و حمله قلبی خواهد شد. شواهد اپیدمیولوژیکی حاکی از این است که سرانه مصرف تخممرغ در فرهنگهای مختلف ارتباطی با میزان بروز بیماریهای قلبی نداشته و حتی در بروز بیماریهای قلبی- عروقی در افرادی که یک تخممرغ در هفته و کسانی که یک تخممرغ در روز میخورند، ارتباطی مشاهده نشده است.
تخممرغ با داشتن ۲۱۰ میلیگرم کلسترول نه تنها نسبت کلسترول خوب و بد را که مهمترین شاخص برای تعیین احتمال خطر بیماریهای قلبی است، تغییر بسیار کمی میدهد و بر احتمال بروز بیماریهای قلبی - عروقی اثری ندارد، بلکه باعث کاهش پاسخهای التهابی در بدن میشود. آنچه که در تولید کلسترول خون در بدن نقش دارد، اسیدهای چرب اشباع به ویژه نوع ترانس است. در تخممرغ تنها یک سوم اسیدهای چرب از نوع اشباع بوده و کلسترولی هم که در اثر خوردن تخممرغ در بدن تولید میشود، از نوع کلسترول خوب (HDL) و کلسترول بد (LDL) است. تخممرغ به دلیل خواص تغذیهای ارزشمندی که دارد در هرم غذایی در گروه گوشت، حبوبات و مغزها قرار دارد و ارزش غذایی یک عدد تخممرغ معادل ۳۰ گرم انواع گوشت (قرمز، مرغ و ماهی) معادل ۲ تکه متوسط خورشتی، نصف لیوان حبوبات پخته، یک چهارم لیوان حبوبات خام و یکچهارم لیوان انواع مغزها مانند بادام، پسته، فندق و گردو است.
بیشتربخوانید:
تخم مرغ را حتما با فلفل سیاه میل کنید
تخممرغ دارای بالاترین منبع پروتئین مطلوب قابل مصرف و حاوی تمام ۹ اسید آمینه ضروری و تقریباً تمامی ویتامینها به ویژه گروه B و مواد معدنی ضروری مورد نیاز انسان است که کولین موجود در آن تأثیر قابلتوجهی بر عملکرد مغز و سیستم عصبی برای رشد و نمو جنین و کودک، تقویت حافظه و سلامت قلب و عروق دارد. مصرف تخممرغ در زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان در حال رشد، ورزشکاران و کلیه بزرگسالان سالم و همچنین در دوران پس از بیماری به دلیل ارزش غذایی بالا توصیه میشود. در این افراد مصرف یک تخممرغ در روز بلامانع است. در هر صورت تخممرغ از هشت ماهگی در کودکان قابل مصرف بوده و توصیه میشود تا یکسالگی یک زرده کامل، یک روز در میان و از ۲ سالگی به بالا یک تخممرغ در روز در برنامه غذایی کودکان وارد شود. هماینک سرانه مصرف تخممرغ در ایران نزدیک به ۱۶۰ عدد و پایینتر از متوسط جهانی است، در حالی که این رقم در بسیاری از کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته به بیش از ۳۰۰ عدد هم میرسد.