Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 9 اردیبهشت 1403 - 07:13

26
تیر
درد و دل برای حل مشکل، فقط با روانشناس

درد و دل برای حل مشکل، فقط با روانشناس

افراد به هنگام مواجهه با یک مساله یا مشکل بر حسب عادات یا ویژگی روانی خود دوست دارند با دیگران درباره مشکل خود حرف بزنند تا شاید موقتاً آرام شوند. اما باید به این آگاهی برسیم که درد و دل کردن

به قلم : دکتر محمد ابراهیم تکلو – روانشناس

 

تحریریه زندگی آنلاین : افراد به هنگام مواجهه با یک مساله یا مشکل بر حسب عادات یا ویژگی روانی خود دوست دارند با دیگران درباره مشکل خود حرف بزنند تا شاید موقتاً آرام شوند. اما باید به این آگاهی برسیم که درد و دل کردن با هر فردی نمی‌تواند مشکل ما را حل کند، در واقع سخنانی که طی فرآیند درد و دل کردن بیان می‌شوند یک گفتگوی دوستانه محسوب می‌شوند که بدون هیچگونه نیتی اعم از حل کردن مشکل و رسیدن به یک راه حل برای مساله پیش آمده، انجام می‌گیرند.

اینکه سعی داشته باشیم طی فرآیند درد و دل کردن با یک دوست یا فامیل و پس از شنیدن نقطه نظرات طرف مقابل مساله و مشکل ما حل شود، تصوری اشتباه است. حتی اگر طرف مقابل پس از شنیدن سخنان ما به بیان راهکار درباره مشکلاتمان نیز پرداخت؛ باید بدانیم که این راهکارها مشکلات ما را حل نمی‌کنند و نباید راهکار طرف مقابل را مبنای زندگی خود قرار دهیم.

بیشتربخوانید:

10 نکته برای دوست یابی در سالمندی

 

دیگران تخصص ندارند

دیگران حتی اگر نزدیک‌ترین افراد زندگی ما هم باشند اما تخصص لازم برای حل مساله ما را ندارند، راهکار فردی که با او درد و دل می‌کنیم نمی‌تواند مشکل ما را حل کند؛ چراکه این افراد تخصص لازم برای حل مشکل و ارائه راهکار به ما را ندارند. از این رو حتی اگر فرد مقابل که شنونده درد و دل‌های ما است بخواهد به ما کمک هم کند، به دلیل نداشتن تخصص لازم مشکلی از ما حل نمی‌کند حتی و شاید با راهکاری که ارائه می‌دهد شرایط زندگی ما بدتر هم بشود. از آنجا که ارائه راهکار در حوزه مسائل روانشناختی نیازمند آگاهی و دانش کامل این حیطه را دارد، وقتی افراد غیر متخصص به ارائه راهکار در این زمینه می‌پردازند در واقع از دیدگاه و ذهنیت خود به موضوع نگاه کنند و همین امر باعث می‌شود مشکلی حل نشود و بعضاً مساله موجود بیشتر هم شود.

 

درد و دل کردن با دوستان؛ راه گریز از مشکلات

وی با تاکید بر اینکه افراد باید توجه داشته باشند که همیشه به دنبال حل مشکلات روانشناختی خود و نه صرفاً درد و دل کردن باشند، توضیح داد: راهکار درد و دل کردن با دوستان و اقوام فقط یک راه گریز و فرار از مشکلات محسوب می‌شود که شاید در کوتاه مدت احساس خوبی به ما دهد اما در دراز مدت انباشت مسائل حل نشده می‌تواند مشکلات ما را بیشتر کند. بنابراین به هنگام بروز مشکلات و مسائل روانشناختی باید به دنبال حل مساله باشیم نه اینکه با یک درد و دل کردن مسائل را برای خود کمرنگ کنیم.

 بیشتربخوانید:

به جای دوستان با روانشناس خود درد و دل کنید!

همانطور که از نام عبارت «درد و دل کردن» هم پیدا است، این امر مشکلی را از ما حل نمی‌کند و فقط طی این فرآیند ما آنچه اذیتمان می‌کند را برای فردی بازگو می‌کنیم. اما نکته این است که همین فرآیند درد و دل کردن را باید با روانشناس خود و نه شخص دیگر انجام دهیم. روانشناس و مشاور فردی متخصص است که فارغ از جنبه‌های احساسی و عاطفی به مسائل ما درست نگاه می‌کند و از همین رو مناسب‌ترین و بهترین راهکار برای مشکل زندگی ما را بازگو می‌کند.

 

سخنان پایانی

معمولاً افراد دوستان یا اقوامی را برای درد و دل کردن انتخاب می‌کنند که پس از شنیدن مشکلات و مسائل و نیز بی‌توجه به نقشی که خود افراد در بروز آن مسائل داشته‌اند، از آنها تعریف و تمجید کند. از این رو هیچگاه مشکل اصلی حل نمی‌شود.

 وقتی با یک روانشناس و مشاور متخصص صحبت یا اصطلاحاً درد و دل می‌کنیم، فرد متخصص حتی اگر متوجه شود خطا یا اشتباهی در بروز مساله ایجاد شده از سمت ما بوده است، آن را برایمان بازگو و در بیان راهکارهایش به آن تقصیر هم اشاره می‌کند. اینگونه می‌توان در جهت بر طرف کردن مسائل و مشکلات قدم برداشت.

بیشتربخوانید:

آشنایی با اختلال افسردگی فصلی

 

 

برچسب ها: روانشناسی، استرس، احساسات، سلامت روان، افسردگی، اضطراب، روابط عاطفی، دکتر محمد ابراهیم تکلو تعداد بازديد: 83 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز