بنا بر بررسیها مشخص شده فقط یک درصد از بریتانیاییها پس از بهبودی از کوید۱۹، دوباره به این ویروس مبتلا شدهاند. همچنین محققان با بررسی این افراد متوجه شدهاند مقدار ویروس موجود در بدن آنها پس از ابتلای مجدد به کرونا، حدود یکسوم کمتر از بار اول بوده است. در نتیجه شدت بیماری کرونا در این افراد کمتر از بار اول است.
خبرآنلاین -نادیا زکالوند: بنابه گفته متخصصان بهداشت و درمان، افرادی که یکبار به بیماری کرونا مبتلا شده و بهبود یافتهاند، امکان دارد دوباره به این بیماری مبتلا شوند. اما این بار درد و ناراحتی بسیار کمتری تجربه خواهند کرد. در واقع سیستم ایمنی بدن که یکبار با ویروس کرونا آشنا شده است، میتواند با آن مقابله کرده و حداقل از مرگبار شدن آن پیشگیری کند.
دانشمندان بریتانیایی با بررسی تقریبا ۲۰ هزار بریتانیایی که دوباره به کوید۱۹ مبتلا شده بودند، دریافتند که شدت این بیماری برای بار دوم خفیفتر است. همچنین بررسیها نشان داده افراد آلوده به ویروسی که بار ویروسی کمتری دارند، کمتر بیمار میشوند و در عین حال کمتر این ویروس را به دیگران انتقال میدهند.
سال گذشته دانشمندان شروع به بررسی افراد مبتلا به کرونا کردند تا تعیین کنند آیا آنها دوباره در خطر ابتلا به این ویروس قرار میگیرند یا خیر. از میان ۱۹هزار و ۴۷۰ نفر بیمار بهبودیافته از کرونا، ۱۹۵ نفر دوباره به کوید۱۹ مبتلا شدند که این تعداد حدود ۱درصد افراد مورد آزمایش است.
اما در گزارش فعلی فقط افرادی بررسی شدهاند که آزمایش آنها حداقل پس از ۹۰ روز از اولین ابتلایشان به کرونا انجام شده و نتایج تمام آزمایشهای بین اولین تا دومین ابتلا منفی بوده است. محققان در این بررسی اندازه دفعات تکثیر ویروس کرونا (Ct) در بدن داوطلبان آزمایش را بررسی کردند و متوسط این مقدار را بین اولین و دومین ابتلا را با هم مقایسه کردند. هر چه عدد Ct در آزمایش فرد کمتر باشد، تعداد تکثیر ویروس در بدن آنها بیشتر است.
اندازه Ct مقدار وجود ویروس کرونا را در آزمایش خونی که از بیمار گرفته میشود را نشان میدهد و فقط یک چهارم شرکتکنندگان آزمایش که دوباره به ویروس کرونا مبتلا شده بودند، مقدار زیادی ویروس در بدنشان مشاهده شد. در واقع مقدار Ct این افراد وقتی بار اول به کرونا مبتلا شده بودند، ۹,۲۴ بود اما وقتی بار دوم به کرونا مبتلا شده بودند، این مقدار به ۳۲,۴ رسیده بود.
دانشمندان میگویند، نتایج این بررسی اثباتی بر این است که سیستم ایمنی بدن- با زدن واکسن یا بهطور طبیعی پس از بهبودی از بیماری- وارد عمل شده و از فرد در برابر کرونا مراقبت میکند.
در بریتانیا تقریبا بیش از ۳۷ میلیون و ۵۰۰هزار نفر از بزرگسالان هر دو دوز واکسن فایزر یا آسترازنکا را دریافت کردهاند. البته هیچ کدام از واکسنهای تولیدشده بدن را در برابر کرونا ۱۰۰درصد بیمه نمیکنند و هنوز هم خطر ابتلا به کرونا وجود دارد. اما واکسنها و همچنین ایمن شدن بدن بهطور طبیعی پس از بهبودی از بیماری کرونا میتوانند جلوی شدت بیماری و مهلک شدن آن را بگیرند.
بررسیها نشان میدهد که واکسن میتواند بیش از روش ایمنی بهطور طبیعی به مردم در برابر ویروس کرونا کمک کند.
البته انتشار این ویروس بین مردم به مرور زمان منجر به ایجاد ایمنی طبیعی (ایمنی گلهای) در بدن میشود. در بریتانیا به دنبال سه موج شدید ابتلا، تقریبا ۶ میلیون نفر مبتلا شدند و احتمال میرود که میلیونها نفر دیگر هم به این ویروس مبتلا شوند.
بنا به گفته محققان، نتایج بررسی آنها نشان میدهد، ابتلا به این بیماری در صورت بهبودی میتواند ایمنی خوبی در بدن ایجاد کند اما آنقدر کافی نیست که فرد دوباره به این بیماری مبتلا نشود. با اینحال مقدار ویروس در بینی و گلوی آنها در مقایسه با بار اول ابتلایشان به کرونا بسیار کمتر است و به همین دلیل هم از شدت بیماریشان کاسته میشود.
محققان میگویند، ایمنی قبلی بدن در برابر ویروس کرونا، اگرچه جلوی ابتلای مجدد به کرونا را نمیگیرد، اما از تعداد تکثیر ویروس کرونا در بدن پیشگیری میکند. این نتیجه مهم است، زیرا نشان میدهد افرادی که دوباره به کرونا مبتلا شدهاند، این ویروس مهلک را کمتر از بار قبل به دیگران منتقل میکنند.
همچنین بررسیهای محققان بریتانیایی نشان داد، ۴۶درصد از افرادی که به ویروس کرونای دلتا مبتلا شده بودند، امکان ابتلای مجدد در آنها وجود داشت. وضعیتی که در کرونای آلفا و سویههای دیگر کرونا مشاهده نشده بود. این نتایج بر اساس تجزیه و تحلیل شرایط ۸۰ هزار نفر بیمار مبتلا به کرونای دلتا در موج سوم کرونای بریتانیا بهدست آمده است. البته باید گفت، سیستم ایمنی بدن بیشتر افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شده و درمان میشوند، حداقل تا ۶ ماه از فرد در برابر ویروس کرونا مقاومت میکند.
محققان میگویند، برای پیشگیری از مرگومیر بیشتر مردم از این ویروس کشنده باید هرچه سریعتر واکسن در اختیار آنها قرار داد تا سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس کرونا بهخوبی فعال شود و این ویروس در حد یک بیماری معمولی عمل کند.