آیا کسی که قبلا دچار بیماری کرونا شده است می تواند واکسن را دریافت کند؟
باید توجه کرد که در صورتی که بیماری خفیف بوده و بیمار نیاز به بستری پیدا نکرده باشد و از قرنطینه خارج شده باشد و علائم بیماری تب، سرفه، تنگی نفس، علائم گوارشی و... به طور کامل بهبود پیدا کرده باشد، حداقل ۱۰ روز از زمان تشخیص بیماری کووید-۱۹ تزریق واکسن کووید-۱۹ ممنوعیت ندارد.
در عین حال در صورتی که بیماری شدید بوده و بیمار در بیمارستان بستری شده باشد، در مورد زمان تزریق واکسن بهتر است با پزشک معالج مشورت شود. با توجه به اینکه بیماران با سابقه بیماری کووید-۱۹ آنتی بادی های خنثی کننده ویروس را تا چند ماه در بدن خود دارند، تزریق واکسن کووید-۱۹ در این بیماران می تواند تا شش ماه به تعویق بیفتد.
شخصی که سابقه مواجهه پرخطر با بیمار کرونایی داشته است می تواند واکسن بزند؟
در افرادی که سابقه مواجهه پرخطر با فرد مبتلا به بیماری کووید-۱۹ را داشته باشند، ابتدا باید تست PCR انجام شود. در صورت مثبت بودن تست PCR نباید واکسن تزریق شود. در صورتی که تست PCR منفی باشد بیمار برای مدت ۱۴-۷ روز باید از نظر بروز علائم کووید-۱۹ پایش شود. در مواردی که علائم بعد از این مدت بروز نکند واکسیناسیون می تواند انجام شود.
فردی که بعد از دریافت دوز اول واکسن به ویروس کرونا مبتلا شود، می تواند دوز دوم واکسن را بزند؟
لازم به ذکر است تزریق واکسن کووید-۱۹ به هیچ عنوان باعث بروز بیماری کووید-۱۹ در افراد نمی شود. با توجه به اینکه ایمنی زایی واکسن ها چند هفته بعد از تزریق نوبت اول آغاز می شود ممکن است فرد در روزهای اولیه بعد از تزریق نوبت اول به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شود.
در صورتی که بیمار بعد از تزریق واکسن نوبت اول، دچار بیماری کووید-۱۹ شود می تواند نوبت دوم واکسن را در صورت بهبود علائم و خارج شدن از قرنطینه دریافت کند. اگر بیمار علامتدار باشد تزریق نوبت دوم واکسن تا زمان بهبود علائم باید به تعویق بیفتد.