Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 7 اردیبهشت 1403 - 15:17

28
تیر
رابطه بین ورزش کردن و کنترل دیابت

رابطه بین ورزش کردن و کنترل دیابت

ورزش کردن فواید زیادی دارد شما با ورزش کردن می توانید حتی دیابت را کنترل کنید

به گزارش خراسان : ورزش فواید بسیاری دارد اما مهم ترین آن این است که فرد کنترل آسان تری بر تنظیم سطح قند خون خود دارد. افراد مبتلا به دیابت نوع 2، گلوکز بسیار زیادی در خون خود دارند که به دو دلیل است یا این که بدن شان، انسولین کافی تولید نمی‌کند یا این‌که حساسیت گیرنده های انسولین کاهش یافته است و افراد مبتلا عموما در مقابل انسولین مقاوم هستند. در هر حالت، ورزش می تواند سطح قند خون را کاهش دهد. زمانی که شما ورزش می کنید، عضلات، قند مورد نیاز را به‌دست می آورد در نتیجه سطح قند خون شما پایین می آید. علاوه بر این، ورزش در مبتلایان دیابت نوع 2 سبب پیشگیری از عوارض بلندمدت آن می شود از جمله ناراحتی قلبی و انسداد سرخرگ‌ها که منجر به حمله قلبی یا سکته شود.

 دیگر فواید ورزش بر کنترل دیابت

کاهش فشار خون، کنترل بهتر وزن، افزایش سطح کلسترول خوب ، تقویت عضلات، تقویت استخوان ها، انرژی بیشتر، داشتن حال و حوصله بیشتر، خواب بهتر و مدیریت بهتر در شرایط استرس زا.

 با پزشک مشورت کنید

اما قبل از این که ورزش را شروع کنید، باید در این زمینه با پزشک مشورت کنید و با نظر پزشک یک برنامه ورزشی منظم تهیه و طبق آن کار کنید.

پزشک شما با توجه به داشتن ناراحتی قلبی، انسداد سرخرگ ها ،فشار خون بالا ،اختلالات چشمی و شرایط جسمی دیگر تشخیص می دهد چه نوع ورزشی برای شما مناسب است.

 انواع ورزش ها

سه نوع ورزش وجود دارد: هوازی، قدرتی و کششی شما باید در برنامه تان ترکیبی از سه نوع ورزش فوق را داشته باشید.

 ورزش های هوازی

هدف این ورزش، فعالیت بهتر قلب شماست و بهتر است به مدت 30 دقیقه در بیشتر روزهای هفته انجام شود. اگر فکر می کنید 30 دقیقه زمان طولانی است می‌توانید این 30 دقیقه را به سه  قسمت تقسیم کنید، سه قسمت 10 دقیقه ای که در پایان روز حداقل 30 دقیقه ورزش داشته باشید. ورزش های هوازی شامل تنیس، زومبا، دویدن، پیاده روی، بسکتبال، شنا و دوچرخه سواری است.

 ورزش های قدرتی

ورزش های قدرتی به تقویت استخوان‌ها و عضلات کمک می کند. وزنه برداری از ورزش‌های قدرتی است و برای 20-30 دقیقه در هر بار و دو یا سه بار در هفته کافی است. البته این نوع ورزش برای بیماران دیابتی خیلی توصیه نمی شود.

 ورزش های کششی

ورزش‌های کششی هم به نرمی مفاصل و تقویت عضلات کمک می کند . حالات کششی قبل و بعد از ورزش درد عضلات را کاهش می دهد. یک برنامه روزانه ورزشی برای خود تنظیم کنید و به آن متعهد باشید. سلامتی مداوم شما بستگی به انجام آن برنامه دارد.

بیشتر بخوانید

ارتباط دیابت با کمبود ویتامین D

کاهش قند خون؛ عارضه شایع دیابت

نقش ورزش در دیابت

دیابت به زبان ساده

 

 

برچسب ها: ورزش، دیابت، ورزش کردن، قندخون، کنترل قندخون تعداد بازديد: 221 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز