Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 7 اردیبهشت 1403 - 02:38

7
اسفند
کرونا؛ ویروس مخوف 2020

کرونا؛ ویروس مخوف 2020

در حال حاضر آزمایش و تأیید عفونت با COVID-۱۹ از طرق مختلفی انجام می‌شود، اما در مطالعه‌ای که درباره میکروب‌های نوظهور و عفونت‌ها منتشر شده است.

دکتر زریندخت  شمسا

 میکروبیولوژیست/ عضو هیات علمی دانشگاه

تحریریه زندگی آنلاین : در حال حاضر آزمایش و تأیید عفونت با COVID-۱۹ از طرق مختلفی انجام می‌شود، اما در مطالعه‌ای که درباره میکروب‌های نوظهور و عفونت‌ها منتشر شده است، دانشمندان چینی شواهدی از تشخیص سریع با بزاق دهان و مدفوع برای ویروس‌های COVID-۱۹ گزارش کرده اند. این گزارش‌ها با کمک بررسی نمونه‌های دهانی، مقعدی و نمونه خون بیماران انجام شده است.
این مطالعه در بیمارستان ووهان چین، با نمونه گیری از ۱۷۸ بیمار انجام شد. نویسندگان این مطالعه نوکلئوتید ویروسی را در نمونه‌های مقعد یا خون مشاهده کرده اند، حتی در مواردی که بزاق‌های دهانی نشانه‌های تشخیصی را شامل نشوند. نتایج همچنین نشان داد که زمان تغییر نمونه‌های افراد نیز مهم است. برای مثال در روز اول بیماری، ۸۰ ٪ نمونه‌های دهانی در گروه کوچکی از بیماران مثبت بودند، تا روز پنجم، ۷۵ ٪ از نمونه‌های مقعد برای RNA ویروسی COVID-۱۹ مثبت بودند و در مدت زمان مشابه، تنها ۵۰ ٪ از نمونه‌های دهانی به درستی نشان می‌داد که ویروس مثبت است. اگر با این اطلاعات گیج شده اید ساده‌ترین و خلاصه‌ترین نتیجه اطلاعات مذکور این است که نمونه دهانی بیمار در دوره‌های اولیه و نمونه مقعدی و خونی در دوره‌های حادتر بیماری دقیق‌تر عمل می‌کنند.
نتایج این تحقیق برای اولین بار نشان می‌دهد COVID-۱۹ می‌تواند از طریق مسیر‌های تنفسی، مدفوع، دهان یا مایعات بدن منتقل شود. آن‌ها همچنین هشدار می‌دهند که یک بیمار مبتلا با نمونه آزمایش منفی پس از چند روز بیماری ممکن است هنوز هم قادر به انتقال ویروس باشد.

بیشتر بخوانید:

چگونه ویروس ترسناک کرونا را شکست بدهید ؟

ویروس کرونا با بدن چه می‌کند؟

توصیه‌های غذایی دکتر درستی در مورد بیماری کرونا

در گزارشی از مرکز کنترل بیماری‌های چینی محققان چگونگی جداسازی ویروس از نمونه مدفوع بیمار مبتلا را شرح می‌دهند. با این که به نظر می‌رسد ترشحات دهانی و عطسه و سرفه یکی از مهمترین راه‌های انتقال ۲۰۱۹-nCoV به حساب می‌آیند، اما این موارد تنها روش‌های انتقال نیستند. این یافته نشان می‌دهد مدفوع می‌تواند دست را آلوده کند و در صورت عدم شستشوی مناسب دست‌ها به سرعت غذا و آب را آلوده کند.
دانشمندان چینی به یافته‌های بالینی ۶۲ بیمار مبتلا به COVID-۱۹ از هفت بیمارستان استان ژجیانگ، چین پرداختند. هیچ یک از بیماران از دنیا نرفته اند و تنها یک بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد. از ۶۲ بیمار، ۴۸ مورد (۷۷ ٪) مبتلا به تب، ۵۰ نفر (۸۱ ٪) سرفه، ۳۲ نفر (۵۲ ٪) درد و خستگی عضلات و ۲۱ نفر (۳۴ ٪) سردرد داشتند. نویسندگان این مقاله گفتند که فقط دو بیمار (۳ ٪) در هنگام بستری تنگی نفس داشتند.
نویسندگان این مقاله علمی گفتند که در مقایسه با بیماران در ووهان، بیمارانی که در ژجیانگ دیده می‌شوند دارای علائم نسبتاً خفیفی بودند. هیچکدام از بیماران در معرض بازار غذا‌های دریایی ووهان که با منشا ویروس مرتبط بود قرار نداشتند، و همه این بیماری در تماس با یک فرد آلوده دیگر قرار داشت. بیمارانی که بیش از ۱۰ روز علائم را تجربه کرده بودند، احتمالاً مشکلات اساسی زمینه‌ای داشتند.

چند نکته کلیدی:
  کوروناویروس جدید به کشندگی کوروناویروس‌های دیگر مانند عامل سارس و عامل مرس نیست.
 بیش از ۸۰ درصد کسانی که مبتلا می‌شوند، بیماری‌شان خفیف است. (البته خفیف و شدید هر دو ناقل هستند.)
   تنها حدود ۱۴ درصد از مبتلایان، بیماری‌شان سخت می‌شود و دچار پنومونی و مشکلات تنفسی می‌شوند.
 حدود پنج درصد، بیماری بسیار حاد می‌شود و حدود دو درصد موارد کشنده است.

 نرخ کشنده بودن این بیماری در سنین مختلف :
ده تا زیر چهل سال دودهم درصد
بین ۴۰ تا ۵۰ سال چهاردهم درصد
بین ۵۰ تا ۶۰ سال با ۱,۳ درصد
بین ۶۰ تا ۷۰ سال با ۳,۶ درصد
بین ۷۰ تا ۸۰ سال با ۸ درصد
بالای ۸۰ سال ۱۵ درصد

 نرخ کشنده بودن برای کسانی که همزمان به بیماری دیگری مبتلا هستند:
بیماران قلب و عروق ۱۰,۵ درصد
بیماران دیابتی ۷,۳ درصد
بیماران تنفسی ۶,۳ درصد
بیماران دارای پرفشاری خون ۶ درصد
در افراد سالم ۰.۹ درصد.

نتیجه اینکه افراد مسن و دارای بیماری قلبی، ریوی و دیابت باید بیش از سایرین محتاط باشند.

برچسب ها: زندگی آنلاین، کرونا ویروس، کرونا، راه های پیشگیری از کرونا، کرونا در ایران، دکتر زریندخت شمسا تعداد بازديد: 537 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز