Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
سه شنبه 11 اردیبهشت 1403 - 05:26

21
فروردین
خواندنی های پزشكی

خواندنی های پزشكی

سالهای میلادی به صورت متداول با معرفی برترین‌های سال نشریه تایم بدرقه ...

خواندنی های پزشكی

 

 

سالهای میلادی به صورت متداول با معرفی برترین‌های سال نشریه تایم بدرقه می‌شوند که این بار نیز این نشریه لیستی متفاوت از این برترین‌های سال 2009 را ارائه کرده است. از میان این لیست‌ها به معرفی برترین‌های پزشکی سال پرداخته می‌شود. نشریه تایم در میان لیستی کامل از برترین کشفیات پزشکی و دارویی سال گذشته را ارائه کرده است که تولید واکسن آنفلوانزایA یکی از مهمترین آنها به شمار می‌رود. در ادامه لیست برترین‌های پزشکی و دارویی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

 

 

ارائه روشهایجدید ماموگرافی

بر اساس محاسبات جدیدی که در رابطه با فواید و خطرهای کنترل متوالی بیماری سرطان سینه صورت گرفته است، هیأت دولتی نیروی خدمات پیشگیرانه ایالات متحده اعلام کرد زمان آغاز تست‌های ماموگرافی برای تشخیص سرطان سینه باید به جای 40 سالگی از 50 سالگی باشد و به جای مراجعه سالانه بهتر است هر دو سال یک بار این تست‌ها انجام گیرند و به جای آن افراد خود به آزمایش و معاینه برای بررسی بروز بیماری بپردازند. این راهکارهای جدید انتقاد بسیاری از پزشکان، بیماران، گروه‌های سیاسی و سیاستمداران را به دنبال داشت زیرا این افراد بر این باور بودند که هدف از ارائه این راهکارهای جدید به معنی قطع حمایت بیمه از افراد جوانتری است که قصد انجام تست‌های ماموگرافی را دارند. با این همه تصمیم ماه دسامبر سنا دربار تحول سیاست‌های درمانی و تصویب الحاقیه‌ای که تمامی تست‌های ماموگرافی را تحت پوشش خود قرار می‌دهد از شدت این انتقادات کاست.

 

ابداع واکسن ایدز؛از آرزو تا واقعیت

محققان در مسیری که شکست بیشتر به استقبال آنها می‌آمد تا موفقیت، در نهایت خبر تولید واکسن ایدز را دریافت کردند. در ماه سپتامبر دوره آزمایشی 105 میلیون دلاری نشان داد ترکیبی از دو واکسن قدیمی ایدز بدن انسان را در برابر ویروس HIV مقاوم می‌کند. آزمایش‌ها از تاثیرگذاری 31 درصدی این واکسن خبر داد و در نهایت اعلام این موضوع که این واکسن هیچ نوع عوارض جانبی برای بیمار به دنبال ندارد امید را در دل بسیاری از افرادی که به شکل‌های مختلف در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند زنده کرد.

 

برداشته شدن ممنوعیت مطالعات در رابطه با سلول‌های بنیادین

هشت سال گذشته برای برخی از محققان به اندازه یک عمر به طول انجامید اما سرانجام باراک اوباما رئیس جمهور جدید ایالات متحده در 9 مارچ 2009 دستور همتای پیشین خود را فسخ کرده و بودجه ای را برای انجام تحقیقات در زمینه سلول‌های بنیادین در نظر گرفت. مجلس این کشور استفاده از بودجه دولتی برای مطالعات بر روی سلول‌های بنیادین جنینی را همچنان ممنوع اعلام کرده است اما محققان دست کم آزادند تا از این سرمایه در زمینه‌هایی دیگر از این شاخه از علم استفاده کنند.

 

تأیید  واکسنآنفولانزای خوکی

در حالی که جهان همچنان با پاندمی سال 2009 یعنی ویروس H1N1 درگیر است، هیچ دارویی به اندازه واکسن جدید آنفولانزای خوکی در جهان مورد استقبال قرار نگرفت. تولیدکنندگان این واکسن هنوز از پس تقاضای این دارو در ماه اکتبر بر نیامده بودند که تولید اولین دوره از یک میلیون واکسن در خط تولید کارخانه‌ها به اتمام رسید. در این زمان نیمی از افرادی که در گروه‌های پرخطر قرار داشتند هنوز امکان تزریق واکسن را به دست نیاورده بودند و اکنون بر اساس آمارگیری‌های جدید 55 درصد از آمریکایی‌ها با وجود اینکه این دارو در دوره‌های آزمایشی هیچ عوارضی از خود نشان نداده است، به دلیل نگرانی از بروز عوارض جانبی ناشی از سرعت بالای تولید و آزمایش این دارو از تزریق آن اجتناب می‌کنند.

 

تولید موشبا کمک سلول‌های بنیادین

متولد شدن یک موش آزمایشگاهی به سختی می‌تواند خبرساز شود، مگر اینکه نام اولین موش آزمایشگاهی که با استفاده از سلول‌های بنیادین خلق شده است را بر روی آن قرار داد. در این صورت می‌توان نام دستاوردی متحول‌کننده را برای تولد این جاندار کوچک برگزید. به وجود آمدن این جاندار در ماه جولای اعلام شد؛ به گفته دانشمندان چینی این جاندار با کمک سلول‌های بنیادین iPS، سلول‌هایی که با کمک مهندسی ژنتیک به مرحله جنینی خود باز می‌گردند به وجود آمده است. تولید این موش که خود از توانایی تولید مثل برخوردار است قدمی رو به جلو در استفاده از سلول‌های iPS در تولید سلول‌های بنیادینی به شمار می‌رود که می‌توانند در درمان بیماری‌ها به عنوان منبعی با ارزش مورد استفاده قرار گیرند.

 

لزوم شناساییسرطان پروستات، آری یا خیر

به اعتقاد پزشکان در زمینه سرطان شناسایی بیماری بهترین دفاع است اما در زمینه سرطان پروستات، بیماری که به کندی پیشرفت کرده و نیازمند درمان‌های قوی و سریع نیست، توصیه‌های چندان روشنی ارائه نشده است. در ماه مارچ موسسه ملی سرطان نتیجه مطالعات 10 ساله خود را که بر روی 76 هزار مرد مبتلا به سرطان انجام داده بود، ارائه کرد و این نتایج نشان داد طی دوره‌ای هفت ساله 50 نفر از میان افرادی که به صورت مداوم تحت نظر پزشک بوده و آزمایش‌ها و اسکن‌های مختلف برای تشخیص بیماری بر روی آنها انجام می‌گرفته است، جان خود را از دست داده‌اند در حالی که از میان افرادی که به هیچ وجه تحت کنترل آزمایش‌ها و اسکنرها قرار نداشته اند، تنها 44 نفر جان خود را از دست داده اند. به بیانی دیگر این مطالعه نشان داد شناسایی زودهنگام این بیماری نمی‌تواند بر روی میزان مرگ و میر ناشی از آن تاثیری داشته باشد.

 

 مطالعات جدیددر رابطه با اوتیسم

 ابتلا به بیماری اوتیسم در واقع هیچ دلیل شناخته شده‌ای ندارد و هیچکس نمی‌تواند انگشت اتهام را به سوی عاملی مشخص نشانه رود. به گزارش مهر، بر اساس آمارهای جدید که در ماه اکتبر ارائه شده است از هر 100 کودک آمریکایی یک نفر به اوتیسم مبتلا است که این میزان نسبت به 1 نفر در 150 نفر که در آمارهای گذشته اعلام شده بود افزایش قابل توجهی داشته است. دلیل قاطعی برای این افزایش اعلام نشده است اما دانشمندان به تازگی توانسته‌اند نشانه‌ای ژنتیکی را در رابطه با این بیماری کشف کنند؛ به گفته آنها تغییر در منطقه‌ای در کروموزوم 5 نقشی حیاتی در بروز 15 درصد از موارد ابتلا به اوتیسم را به عهده دارد.

 

دارویی جدیدبرای پوکی استخوان

داروی‌های کنونی برای پوکی استخوان می‌توانند تاثیر مخرب سلول‌های مخرب استخوان را مسدود کنند، پدیده‌ای که با افزایش سن در افراد افزایش پیدا می‌کند. با این حال داروی جدید که توسط سازمان دارو و غذای فدرال تحت آزمایش قرار گرفته است، این بیماری را به شکلی متفاوت مهار می‌کند. این داروی جدید می‌تواند شکل گرفتن سلول‌های مخرب استخوان را متوقف سازد و به این شکل حالت تعادل سلول‌ها را به سوی استخوان‌سازی متمایل می‌کند.

 

کشف ژن جدیدعامل آلزایمر

در ماه سپتامبر دانشمندان در نهایت توانستند پس از گذشت 15 سال، سری جدیدی از ژن‌ها که می‌تواند در بروز بیماری آلزایمر نقش داشته باشد را شناسایی کردند. دو گروه از دانشمندان به صورت مجزا بر روی سه ژن که با بروز نوعی از این بیماری در ارتباط بود مطالعه کردند؛ دو نوع از این ژن‌ها با پلاک‌های پروتئین آمیلوئید که در مغز بیماران آلزایمری ایجاد شده و به تدریج باعث مرگ اعصاب می‌شود در ارتباط هستند. هنوز چگونگی تاثیر این ژن‌ها بر روی بروز بیماری آلزایمر کشف نشده است اما محققان امیدوارند کشف این ژن‌ها و ژن‌های جدیدتر بتواند به تدریج به تولید داروهای موثرتر برای درمان این بیماری کمک کند.

 

کشف وجود چربی قهوه‌ایدر افراد مسن

 محققان از گذشته از وجود این نوع چربی در بدن آگاه بودند - چربی قهوه‌ای که به دلیل ترکیبش با میتوکندریای تیره رنگ این عنوان را به خود اختصاص داده است - که نسبت به چربی‌های سفید رنگ انرژی بیشتری را مصرف می‌کنند. به بیانی دیگر این چربی‌ها به جای ذخیره کردن انرژی آن را مصرف می‌کنند. با این حال با افزایش سن میزان این چربی در بدن انسان کاسته شده و چربی‌های سفید جایگزین آنها می‌شوند. محققان سوئدی به تازگی کشف کرده‌اند انسان‌ها در سنین بالا نسبت به آنچه تصور می‌رفت مقدار بیشتری از این چربی‌ها را در بدن خود حفظ می‌کنند و این چربی‌ها در اطراف گردن جمع می‌شوند. همچنین مطالعات دیگر نشان داده است افراد لاغر نسبت به افراد چاق مقادیر بیشتری از چربی‌های قهوه‌ای را در بدن خود ذخیره می‌کنند و این چربی‌ها در هوای سرد فعال می‌شوند.

 

 

برچسب ها: زندگی آنلاین، خواندنی های پزشكی تعداد بازديد: 609 تعداد نظرات: 0

نظر شما بعد از تایید درج خواهد شد

فیلم روز
تصویر روز