Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 01:34

13
اسفند
جراحی بینی و استفاده از عینک

جراحی بینی و استفاده از عینک

پس از انجام تمام عمل‌های بینی یا رینوپلاستی و هرگونه آسیب‌دیدگی بینی مانند شکستن بینی، اعمال کوچک‌ترین فشاری به بینی، به‌ویژه فشار ناشی از وزن عینک طبی یا آفتابی باعث حساسیت و دردی طاقت‌فرسا می‎شود.

دکتر مسعود جعفری‌پور - متخصص گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن

 

تحریریه زندگی آنلاین : پس از انجام تمام عمل‌های بینی یا رینوپلاستی و هرگونه آسیب‌دیدگی بینی مانند شکستن بینی، اعمال کوچک‌ترین فشاری به بینی، به‌ویژه فشار ناشی از وزن عینک طبی یا آفتابی باعث حساسیت و دردی طاقت‌فرسا می‎شود.

 به‌علاوه پس از جراحی یا آسیب‌دیدگی بینی به بسیاری از بیماران گفته می‌شود که به‌هیچ‌وجه عینک به چشم نزنند. حال اگر بیمار بدون عینک نتواند به‌خوبی ببیند و کارهای روزمره را انجام دهد، یا چشم‌هایش بسیار حساس باشد و بدون عینک نتواند رانندگی کند، چه‌کار باید کرد؟ رعایت محدودیت‌های مربوط به استفاده از عینک یکی از نکات مهم مراقبت‌های پس از عمل جراحی زیبایی بینی است. که  در صورت عدم رعایت، باعث تغییر شکل، ورم و درد در ناحیه بینی می‌شود. البته این محدودیت‌ها بوده و پس از گذشت چند ماه از عمل می‌توان از عینک طبی یا آفتابی بدون بروز هیچ مشکلی استفاده کرد.

 بیشتربخوانید:

جوان‌سازی پوست با مزوتراپی

 

 

 

استفاده از عینک و اسپلینت بینی

 پرسش مشترک اکثر بیماران این است که چه مدت پس از رینوپلاستی می‌توان عینک زد؟ پاسخ این پرسش بستگی به نوع تغییراتی دارد که در عمل ایجادشده است. چون در طول عمل استخوان‌های بینی شکسته می‌شود، اگر هر ضربه‌ای به کنار بینی وارد شود، منجر به جابجا شدن استخوان‌ها خواهد شد. بیمارانی که نگران عینک زدن بعد از عمل جراحی-هستند، باید بدانند که در هفته نخست پس از جراحی که اسپلینت روی بینی وجود دارد، می‌توانند با خیال راحت عینک بزنند. بنابراین عینک زدن بعد از عمل جراحی هیچ اثر منفی بر بینی ندارد.

 

نکات مهم استفاده از عینک بعد از برداشتن اسپلینت بینی

 پس از باز کردن آتل بینی نباید عینک را به مدت 8 ـ 4 هفته، مستقیماً روی بینی بگذارید. خودتان را برای ورم متوسط و کبودشدن مختصر پوست آماده کنید. شدت ورم در تمام بیماران یکسان نیست. بخش اعظم ورم و کبودی ظرف یکتا دو هفته فروکش می‌کند، اما بینی به مدت دو ماه تا حدی متورم است.

 بهترین کار این است که عینک به چشم نزنید، چون وزن عینک استخوان‌های در حال التیام یافتن بینی را جابجا می‌کند و باعث فرورفتگی روی بینی می‌شود که انجام عمل ثانویه و ترمیمی بینی را ضروری می‌سازد.

 بیشتر بخوانید:

رینو‌پلاستی چیست و چگونه انجام می‌شود؟

 

 

 

لنز

برای کسانی چشم‌های بسیار ضعیفی دارند به‌طوری‌که بدون عینک فعالیت‌های روزانه برایشان سخت می‌شود یا افرادی که در طول روز ساعات بسیاری مطالعه می‌کنند یا با کامپیوتر کار می‌کنند پس از عمل جراحی بینی استفاده از لنز طبی، در صورت رعایت بهداشت لنز، گزینه بسیار عالی، بدون درد و آسیب به بینی است. اگرچه ممکن است مدتی طول بکشد تا چشم و لنز مطابق شوند، برای این منظور بهتر است استفاده از لنز را چند هفته قبل از عمل بینی آغاز کنند.

 

جراحی لیزیک

یکی از پرسش‌های بیماران رینوپلاستی این است که اگر لازم باشد جراحی لیزیک انجام دهند، کدام جراحی را باید اول انجام داد، لیزیک یا رینوپلاستی؟ در پاسخ باید گفت که اگر اول چشم‌ها عمل شود، یک ماه بعد می‌توان جراحی بینی را انجام داد. بنابراین بافت‌های چشم حین جراحی بینی هیچ آسیبی نمی‌بیند و بیمار می‌تواند دوره نقاهت پس از رینوپلاستی را بدون عینک زدن در آرامش سپری کند.

 

استفاده از عینک بافریم سبک و بدون پل

ازآنجایی‌که عینک دقیقاً بروی ناحیه پل فشار وارد می‌کند، باعث درد و تغییر شکل استخوان بینی در این ناحیه می‌شود. درصورتی‌که بیمار راهی به‌جز استفاده از عینک نداشته باشد بهتر است در ماه‌های اولیه که هنوز استخوان بینی نرم است از عینک‌های سبک و بدون پل استفاده کند تا فشار کمتری به بینی وارد شود.

 بیشتر بخوانید:

همه چیز درباره جراحی زیبایی گوش یا اتوپلاستی

 

 

 

استفاده از عینک آفتابی

برای عینک آفتابی نیز باید به نکات ذکرشده درباره عینک طبی توجه کرد. بهتر است بیماران تا بهبودی کامل بخیه‌ها از قرار گرفتن در معرض آفتاب خودداری کنند، زیرا نور آفتاب باعث تیره شدن جای بخیه‌ها می‌شود.

 

 مشکلات مربوط به تحریک پوست

اگر فکر می‌کنید که به عینک حساسیت دارید، باید علائم را بررسی کنید تا ببینید که آیا عینک علت بروز علائم است یا خیر. یکی از نشانه‌های اصلی حساسیت به عینک این است که پوست فقط در محل زیر عینک یا در محل تماس پوست با عینک تحریک می‌شود. ممکن است راش یا حساسیت پوستی ماسک مانندی دور چشم ایجاد شود یا جوش و لکه فقط در ناحیه تماس عینک باپوست ایجاد شود. علائم تمام بیماران یکسان نیست.

 

انتخاب جنس فریم مناسب

برخی بیماران به فریم عینک حساسیت دارند. یکی از شایع‌ترین آلرژی‌ها حساسیت به نیکل است که باعث راش پوستی در ناحیه‌های تماس با عینک می‌شود. اگر به نیکل آلرژی دارید، فریم عینک پلاستیکی یا تیتانیومی خریداری کنید. عینک تیتانیومی بهترین گزینه برای افراد دارای حساسیت به نیکل است، اما اگر بازهم حساسیت برطرف نشود، باید عینک پلاستیکی را امتحان کرد. عینک استیل ضدزنگ نیز به این افراد توصیه می‌شود، چون برخی بیماران به پلاستیک نیز حساسیت دارند. برخی به پدهای بینی روی فریم فلزی آلرژی دارند. اکثر این پدها از سیلیکون یا استات ساخته می‌شود، البته پلی وینیل کلراید (PVC)، نیکل، تیتانیوم یا لاستیک نیز در ساخت پدهای عینک به‌کاربرده می‌شود. سیلیکون گاهی مشکل‌ساز می‌شود، بعضی سیلیکون‌ها، مانند سیلیکون‌های پزشکی، ضد حساسیت هستند، اما اکثر سیلیکون‌ها از نوع ساده‌اند و به بروز واکنش‌های آلرژیک دامن می‌زنند.  نشانه اصلی حساسیت به پد بینی راش پوستی است که دوربینی در محل تماس پد با صورت ایجاد می‌شود.

 بیشتر بخوانید:

فرم‌دهی بینی بدون جراحی

 

 

 

چسب زدن به پیشانی

خوشبختانه روش‌های متعددی برای رفع این مشکلات وجود دارد. برای مثال می‌توانید پل عینک را به پیشانی بچسبانید، تا پدها با بینی تماس نداشته باشد و به‌این‌ترتیب حساسیتی هم ایجاد نشود. البته پوست اکثر افراد چرب است و چسب بعد از چند بار گذاشتن و برداشتن عینک شل می‌شود و دیگر به پوست نمی‌چسبد. همچنین می‌توانید عینک‌هایی خریداری کنید که تکیه‌گاه آن روی گونه است یا این نوع عینک را خودتان با استفاده از سنجاق‌سر درست کنید، به‌این‌ترتیب وزن عینک روی بینی قرار نمی‌گیرد، فقط هنگام برداشتن و زدن عینک مراقب چشم‌هایتان باشید.

 

نگه‌دارنده عینک NoseComfort

برای نگه‌داشتن عینک می‌توانید از وسیله‌ای به نام نوزکامفورت (NoseComfort) استفاده کنید. NoseComfort اجازه نمی‌دهد که عینک باپوست تماس داشته باشد و به‌این‌ترتیب مشکل تحریک و حساسیت پوست حل می‌شود. کافی است NoseComfort را مانند هدبند دور سر بیندازید، قلاب متصل به این هدبند روی بینی قرار می‌گیرد. به‌جای آن‌که عینک را روی پل بینی بگذارید، آن را به قلاب گیر بدهید.

 

کاهش تورم

در هر نوع جراحی، بخصوص در عمل جراحی زیبایی بینی امکان بروز تورم و کبودی در صورت وجود دارد و این کبودی یا تورم می‌تواند تا ماه‌ها باقی بماند. اگرچه این موارد بر روی نتیجه جراحی تأثیری نخواهد داشت، بااین‌حال وجود تورم می‌تواند ترسانند باشد و حضور شما در اماکن عمومی و برقراری ارتباطات اجتماعی را تا حدی محدود کند. بنابراین اجرای چند گام می‌تواند از مقدار تورم در اطراف محل جراحی بکاهد. بیایید نتیجه تجربیات 20 ساله‌مان را به‌اختصار در رابطه با هر روش ببینیم:

 

سرتان را بالا بگیرید

با بالا گرفتن سر شما مقدار فشار به سر را می‌کاهید. حداقل سازی نیاز به خم شدن و بالا گرفتن سرتان حتی در زمان خوابیدن، به کمک نیروی جاذبه مقدار تورم را کاهش خواهد داد و استفاده از صندلی استراحت به شکلی به سمت عقب باشد نیز در دوره نقاهت توصیه می‌شود.

 

هر چه زودتر شروع به حرکت کنید

وقتی‌که فعالیت‌هایی چون پیاده‌روی، هر چه سریع‌تر آغاز شوند به گردش جریان خون کمک نموده و از تجمع آن در منطقه جراحی جلوگیری نموده و دوباره به سمت رگ‌های خونی جذب می‌شوند.

 

از فعالیت‌های بدنی اضافی خودداری نمایید

مشخص است که هرگونه فعالیت بدنی شدید نمی‌تواند به کاهش تورم کمک نماید و حتی درواقع به بدتر شدن زخم‌های جراحی می‌انجامد. بنابراین چنین فعالیت‌هایی را تنها پس از مشاوره با جراح و بهبود کامل زخم‌های جراحی می‌توان انجام داد.

 

از کمپرس سرد برای اطراف چشم استفاده کنید

کاربرد کمپرس سرد در اطراف چشمان و بدون اینکه لازم باشد که روی محل جراحی قرار داده شود، می‌تواند در کاهش تورم اطراف این منطقه مؤثر باشد و چنین کاری را باید به شکل 3 مرتبه در روز و هر مرتبه به مدت 20 دقیقه انجام دهید تا از تأثیرگذاری بیشتری برخوردار باشد.

 

از دستورالعمل‌های دارویی که پزشکتان تعیین نموده پیروی کنید

این داروها نیز به شما در کاهش تورم کمک می‌کند. با انجام این اقدامات، می‌توان مدت‌زمان و میزان تورم و زمان دوره نقاهت را در اکثر موارد به حداقل رساند.

برچسب ها: ورم، جراحی بینی، شکستگی بینی، جراحی زیبایی، لنز طبی، عینک طبی، عینک، کبودی، لیفت بینی، لیفت با نخ، لیزیک، دکتر مسعود جعفری‌پور تعداد بازديد: 345 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز