Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 5 آذر 1403 - 05:37

8
بهمن
پیش‌بینی مرگ و میر بیماران نارسایی كلیه (1)

پیش‌بینی مرگ و میر بیماران نارسایی كلیه (1)

میزان مرگ و میر در بیماران دریافت‌كننده پیوند كلیه نسبت به كسانی كه در‌ آنها دیالیز ادامه پیدا می‌كند 68 درصد كمتر است.

دكتر علیرضا فروتن

 

 

بر اساس مطالعه‌ای كه نتایج آن در 29 مارس در مجله موسسه پزشكی كانادا منتشر شده است، شاخص بالینی جدید ممكن است جهت ارزیابی خطر مرگ و میر در بیماران ESRD (نارسایی كلیه‌ها) كه منتظر انجام پیوند كلیه هستند، كمك‌كننده باشد.

دكتر  كارن ون والراون از دانشگاه اوتادا كانادا در این زمینه گفت: ما در جستجوی دستیابی و اعتباربخشی به شاخص جدیدی هستیم تا در ارزیابی كمی میزان بقاء در روش‌های مختلف درمانی بیماران ESRD به ما كمك كند. وی ادامه داد: ما این شاخص‌های پیش‌بینی‌كننده را بر اساس داده‌های در دسترس طراحی كرده‌ایم تا هنگام مشاوره انجام پیوند به راحتی قابل استفاده باشد.

ما این مدل را به یك سیستم ساده نمره‌دهی تبدیل كردیم تا ارزیابی كمی میزان بقاء بدون انجام پیوند كلیه، با پیوند كلیه از جسد و پیوند از دهنده زنده در این بیماران امكان‌پذیر شود. با مطالعه بر روی تعداد 169 هزار و 393 نفر بیمار ESRD واجد شرایط پیوند كلیه، محققان به یك روش تعیین بقاء و پیش‌بینی زمان احتمالی مرگ در این بیماران دست یافتند و آن را به یك شاخص ساده عددی تبدیل كردند.

حدود 5/23 درصد از بیماران فوت كردند. بر اساس این بررسی 12 متغیر زیر در زمینه تعیین میزان مرگ و میر این بیماران دارای ارزش پیش‌بینی مستقل بودند: سن، نژاد، علت نارسایی كلیوی، شاخص توده‌بندی (BMI)، بیماری‌های همراه سیگار كشیدن، وضعیت شغلی، سطح آلبومین سرم، زمان انجام اولین درمانی جایگزین كلیوی (تعداد سال‌هایی كه دیالیز می‌شود)، انجام پیوند كلیه، زمان وارد شدن به لیست پیوند كلیه و مدت زمان انتظار در لیست. بر اساس این شاخص، بیماران بسته به میزان بقاء 5 ساله از 8/97 درصد در گروه با كمترین خطر تا 7/24 درصد در گروه با بیشترین خطر به 26 گروه مختلف تقسیم شدند.

میزان اطمینان شاخص 746 هزارم درصد (حد اطمینان 95 درصد) محاسبه شد كه گویای افتراق بالای شاخص است. به ازای هر واحد از شاخص فوق، میزان بقاء مشاهده شده در گروه‌های بیمار و شاهد در 9/39 درصد موارد مشابه بوده است.

محققان این مطالعه می‌گویند: «شاخص پیش‌گویی‌كننده ما از اطلاعات در دسترس جهت پیش‌بینی دقیق میزان مرگ و میر در بیماران ESRD استفاده می‌كند. این شاخص به پزشكان و بیماران در زمینه تصمیم گیری در مورد انجام پیوند كلیه یا ادامه دیالیز كمك می‌كند». محدودیت‌های این مطالعه شامل عدم امكان تصمیم شاخص به تمامی بیماران واجد شرایط پیوند كلیه، نیاز به‌روزرسانی شاخص بر اساس داده‌های آینده و عدم بررسی مشخصات‌دهنده (غیر از زنده بودن یا جسد) است.

محققان مطالعه می‌گویند: «نهایتا اینكه اطلاعات مربوط به بیماری‌های همراه جمع‌آوری شده بر اساس سیستم داده‌های بیماری‌های كلیوی ایالات متحده ممكن است كامل نبوده و تنها مشخص‌كننده وجود یا عدم وجود بیماری همراه، بدون توجه به شدت آن باشد. بنابراین تاثیر بیماری‌های همراه بر میزان بقاء بیماران بر اساس شاخص فوق ممكن است كمتر از واقع تعیین شود و انجام مطالعات بعدی در این زمینه لازم است.

زمینه بالینی

پیوند كلیه درمان انتخابی در بیماران مبتلا به ESRD است. به‌طور كلی میزان مرگ و میر در بیماران دریافت‌كننده پیوند كلیه نسبت به كسانی كه در‌ آنها دیالیز ادامه پیدا می‌كند 68 درصد كمتر است ولی یك شاخص سیستمیك پیش‌بینی‌كننده میزان بقاء بعد از پیوند كلیه در بیماران ESRD هنوز در دسترس نیست، چنین شاخصی در جهت تصمیم‌گیری انجام پیوند كلیه كمك‌كننده است.

این بررسی یك مطالعه آینده‌نگر Cohort برای به دست آوردن شاخص پیش‌گویی‌كننده میزان بقاء برای كمك به تصمیم گیری انجام پیوند كلیه در بیماران ESRD واجد شرایط پیوند بر اساس اطلاعات سیستم داده‌های بیماران كلیوی ایالات متحده نیست كه شامل داده‌های ملی جمع‌آوری‌شده از تمام بیماران ESRD تحت درمان جایگزینی كلیوی است...

 

 

براي خواندن بخش دوم- پیش‌بینی مرگ و میر بیماران نارسایی كلیه- اينجا كليك كنيد.

 

برچسب ها: زمینه بالینی، روش درمان بيماري ESRD، علت نارسایی كلیوی، بيماران دياليزي، پيوند كليه تعداد بازديد: 781 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد اين مقاله چيست؟

فیلم روز
تصویر روز