Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 00:52

22
فروردین
خود‌كشی تدریجی با سیگار (2)

خود‌كشی تدریجی با سیگار (2)

خطر سرطان خون (لوسمی) در سیگاری‌ها بیشتر از سایر افراد جامعه است. در ضمن، سیگار باعث افزایش نوعی سرطان خون به نام لنفوم می‌گردد.

 

با پایین آمدن میزان نیكوتین در خون، این حالت از بین می‌رود و فرد بدون انگیزه قبلی، سیگار دیگری روشن می‌كند تا سطح نیكوتین موجود در خون را به حالت اولیه بازگرداند. بدین ترتیب، در هر بار مصرف و به عبارتی در هر پكی كه زده می‌شود، یك بار این روند تكرار شده و به این ترتیب، فرد یك قدم به نیكوتین وابسته‌تر می‌شود.

با این توضیحات می‌بینیم كه اعتیاد به نیكوتین، دروازه‌ای است به سوی اعتیاد به دیگر مواد مخدر.

عوارض خونی سیگار و تاثیر آن روی بافت‌های مختلف بدن

سیگار با توجه به تولید گاز مونواكسیدكربن، باعث از بین رفتن ظرفیت فعال خون می‌گردد. بدن برای مقابله با این كار وجبران كمبود اكسیژن، گلبول‌سازی كرده و با افزایش تولید گلبول‌های قرمز، این ضعف را جبران می‌كند.

این كار منجر به غلظت خون یا پلی‌سیستمی می‌گردد كه خود به علت لخته‌سازی نامناسب، سبب عوارضی مانند سكته مغزی، قلبی و اختلال در خون‌رسانی اندام‌ها می‌شود. 10 دقیقه سیگار كشیدن، یك ساعت خون‌رسانی به بافت‌ها و سلول‌های بدن را مختل می‌كند. به همین دلیل افرادی كه سیگار می‌كشند، بیشتر اوقات خود را با سلول‌های كم اكسیژن سپری می‌كنند و اكثراً خسته، پژمرده و بی‌حال هستند.

همچنین دچار تنگی نفس، تپش قلب، برافروختگی و عصبانیت می‌شوند كه به علت كاهش اكسیژن‌رسانی به بافت‌ها می‌باشد و دلیل اصلی آن نیز، گاز مونواكسیدكربن (CO) است كه سبب می‌شود 15 درصد حجم خون در اشغال این گاز باشد. ‌ در افراد سیگاری، بعضی بیماری‌ها مانند لوپوس كه با ضعف سیستم ایمنی بدن در ارتباط هستند، به علت كاهش ایمنی بدن شایع‌تر است.

در این بیماری شاهد قرمزی و جوش در سر و گردن، زخم‌های دهانی و ریزش مو هستیم. خطر سرطان خون (لوسمی) در سیگاری‌ها بیشتر از سایر افراد جامعه است. در ضمن، سیگار باعث افزایش نوعی سرطان خون به نام لنفوم می‌گردد.

تحقیقات نشان داده است افرادی كه روزی یك پاكت سیگار می‌كشند، دو برابر بیشتر از افراد غیرسیگاری دچار لنفوم می‌شوند در این تحقیق مشخص شد كه افراد مبتلا به هپاتیت در صورت مصرف سیگار، چهار برابر بیشتر به لنفوم مبتلا می‌گردند. ناگفته نماند كه هپاتیت به عنوان یك بیماری خاموش و شایع در ایران شناخته شده است.

خلاصه بحث

با این همه عوارض و حجم تبلیغات بر علیه سیگار و نیز آموزش عمومی، بعید است فرد سیگاری از عوارض آن اطلاع نداشته و معتقد نباشد كه سیگار روی سلامتی او تاثیر منفی دارد. حتی اگر خود به این موضوع توجه و به آن باور قلبی نداشته باشد، بارها نظر دیگران را در مورد آن شنیده است.

پس چطور به آنها توجه نكرده و حتی با لبخند سیگار را به دیگران تعارف می‌كند؟ انسان باید خیلی خوشبین وساده‌لوح باشد كه تصور كند با مصرف دخانیات از بیماری‌های قلبی و عروقی، ریوی و سرطان نجات یافته و مرگ زودرس به سراغش نمی‌آید. توجه داشته باشید كه هر قدر هم به عوارض و كشندگی سیگار اعتقاد و آگاهی داشته باشید، باز هم سیگار بیش از آنچه تصور می‌كنید، كشنده و مخرب است.

 

برچسب ها: اعتیاد به مواد مخدر، لنفوم، سرطان خون، لوسمی، تنگی نفس، نیكوتین در خون، اعتیاد به نیكوتین، عوارض خونی سیگار، پلی‌سیستمی تعداد بازديد: 857 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز