Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:54

29
دی
نوموفوبیا چیست؟

نوموفوبیا چیست؟

«نوموفوبیا» (Mobophobia) به معنای بروز استرس و اضطراب شدید به هنگام نداشتن آنتن، قطع تماس، قطع ارتباط با اینترنت، تمام شدن شارژ باتری و از همه بدتر جا گذاشتن یا گم کردن تلفن همراه است.

دكتر پروانه صفایی مقدم؛ روانشناس بالینی  عضو تحریریه دنیای سلامت

 

 

بسیاری از ما دانسته یا نادانسته از بیماری «نوموفوبیا» رنج می‌‌بریم. البته شاید خودمان از این بیماری رنج نبریم ولی اطرافیان ما از اینکه با یک فرد «معتاد به تلفن همراه» زندگی می‌‌کنند رنج می‌‌برند. این روزها تلفن همراه پاره تن بسیاری از ماست. عضوی که نه تنها جداشدنی بلکه دور شدنی هم نیست. وسیله‌ای کوچک که تمام جنبه‌‌های زندگی ما را در بر می‌‌گیرد. تحقیقات نشان می‌‌دهد که حدود ۸۷ درصد از جمعیت کل جهان از این وسیله ارتباطی استفاده می‌‌کنند. این وسیله ارتباطی این روزها ناقل بیماری خطرناکی است.

موبوفوبیا چیست؟

«نوموفوبیا» به معنای بروز استرس و اضطراب شدید به هنگام نداشتن آنتن، قطع تماس، قطع ارتباط با اینترنت، تمام شدن شارژ باتری و از همه بدتر جا گذاشتن یا گم کردن تلفن همراه است. 

شما علائم نوموفوبیا را دارید؟

نوموفوبیا زمانی رخ می‌‌دهد که فرد نسبت به از دست دادن گوشی خود دچار ترس شود. از آنجا که این ابراز در بردارنده اطلاعات شخصی از قبیل عکس، پیام، صوت و... است انتشار عمومی این موارد جایی بس نگرانی هم دارد. «تکنو استرس» یا ترس و اضطراب از ارتباط رو در رو با شخص دیگر به دلیل استفاده بیش از حد از ابزارهای ارتباطی، حالتی از اضطراب است که سرانجام منجر به انزوا و افسردگی فرد می‌‌شود.

«رینگ ژایتی» یا اضطراب ناشی از شنیدن صدای زنگ حالتی دیگر از اضطراب است که باعث می‌‌شود شما مرتب به صفحه گوشی خود نگاه کنید تا هیچ تماس، پیام، هشدار و هیچ اتفاق تازه ای بر روی گوشی خود را از دست ندهید. از نشانه‌‌های وابستگی به تلفن همراه می‌‌توان به استفاده مکرر از تلفن همراه برای از بین بردن حس ناراحتی، غم و اندوه و استرس نام برد.

از علائم شاخص این بیماری‌‌ها اضطراب، تغییرات تنفسی، لرزش، عرق کردن، آشفتگی، سردرگمی و افزایش ضربان قلب است. و البته از علائم عاطفی این بیماری می‌‌توان به افسردگی، وحشت، ترس، وابستگی، اعتمادبه‌نفس پایین و احساس تنهایی اشاره کرد.

 چند درصد ما به نوموفوبیا گرفتاریم؟

 تحقیقات نشان می‌‌دهد که حدود ۸۰ درصد از مردم به اشتباه حس می‌‌کنند که گوشی آنها در جیب می‌‌لرزد و ۳۰ درصد به اشتباه حس می‌‌کنند که گوشی آنها زنگ می‌‌زند. ۸۰ درصد از افراد بین ۱۸ - ۲۴ سال شب با گوشی می‌‌خوابند و یا والدینی که تمایل بیشتری به استفاده از تلفن همراه دارند بیشتر در ارتباط با فرزندانشان دچار مشکل می‌‌شوند.

همه اینا بخش‌‌هایی از این بیماری فراگیر است. یک فرد عادی به طور معمول در شبانه روز حدود ۱۱۰ بار گوشی خود را چک می‌‌کند در حالی که فرد مبتلا به نوموفوبیا حدود ۹۰۰ بار در شبانه روز این کار را می‌‌کند. اگر می‌‌خواهید از عمق پیشرفت این بیماری مطلع شوید باید بدانید که ۹۵ درصد از مردم ساعات قبل خواب را مشغول پیامک زدن یا جست و جو در اینترنت هستند. و یا از هر چهار نفر یک نفر به هنگام خواب گوشی خود را در حالت سکوت نمی‌گذارد. طبق تحقیقات صورت گرفته از هر دو نفر یک نفر اگر نصف شب بدون هیچ دلیلی از خواب بیدار شوند اول به سراغ گوشی می‌‌روند و آن را چک می‌‌کنند.

 

برچسب ها: روانشناسی، استرس، اضطراب، استرس تلفن همراه، استفاده از گوشی، حالات روانی، موبایل و خطرات آن، نوموفوبیا تعداد بازديد: 1795 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز