عارفه ابن الرضا
مواد لازم برای 12 نفر
تخم مرغ ٤ عدد
وانیلین یک چهارم قاشق چایخوری
شكر ٢ قاشق سوپخوری
شیره انگور ٣٠٠ گرم
آب جوش ١٢٥ میلی لیتر (یک دوم پیمانه)
روغن مایع ١٣٥ میلی لیتر(یک دوم پیمانه+ 2 قاشق چایخوری)
آرد ٣٠٠ گرم
بیكینگ پودر ٢ قاشق چایخوری
پودر دارچین ١ قاشق چایخوری
پودر زنجفیل ١ قاشق چایخوری
گردوی خرد کرده ٧٠ گرم
مواد لازم برای تهیه سس كارامل
شكر ١٥٠ گرم
كره ٥٠ گرم
خامه صبحانه ١٢٠ گرم
روش تهیه كیك با شیره انگور و سس كارامل
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید و قالب میانتهی را به گنجایش 6-7 پیمانه چرب نمائید و آرد بپاشید.
تخممرغها، وانیلین و شکر را با همزن برقی بزنید تا کمرنگ و غلیظ شود و بعد شیره انگور را بیفزائید و مخلوط کنید.
سپس آبجوش را کم کم به این مایه افزوده و به همزدن ادامه دهید.
حالا روغن مایع را نیز اضافه کنید و فقط در حد مخلوط شدن، هم بزنید.
اکنون مخلوط الک کرده آرد، بیکینگپودر، دارچین و زنجفیل را در دو نوبت به مایه فراهم کرده بیفزائید و بعد گردو را نیز درون آن بریزید.
اینک مایه فراهم کرده کیک را در قالب بریزید و کیک را به مدت تقریبی 50 دقیقه در فر بپزید.
آنگاه کیک را از فر درآورید و پس از 10 دقیقه از قالب جدا کنید و روی پنجره سیمی قرار دهید تا کاملا خنک شود.
حالا کیک را با سس کارامل بیارائید و برای پذیرائی در ظرف زیبا و مناسبی بگذارید.
روش تهیه سس كارامل
شكر را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب شود و به رنگ کارامل درآید.
آنگاه کره و خامه را به آن بیفزائید و سس را چند دقیقه دیگر روی حرارت هم بزنید تا صاف و یکدست شود.
منبع: شور و شیرین
بیشتر بخوانید: