تحریریه زندگی آنلاین – گروه آشپزی :
مواد لازم
آرد ....................500 گرم
نمك ..............1 قاشق چایخوری
تخممرغ .............. 2 عدد
آب .............حدود 250 میلیلیتر (1 پیمانه)
آبلیموی تازه................ 1 قاشق چایخوری
مواد لازم میانی:
گردوی آسیابكرده ..................250 گرم
شكر ................100 گرم
دارچین............... قاشق چایخوری
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه کیک باقلوا زعفرانی
باقلوا سنتی را حرفه ای درست کنید
تارتلت باقلوا
روش تهیه
آرد و نمك را در كاسة مناسبی الك كنید و در مركز آن حفرهای بسازید. آنگاه تخممرغها را در این حفره بریزید، آب و آبلیمو را بیفزائید و مخلوط كنید تا خمیر نرم و مناسبی به دست آید. چنانچه خمیر خشك بود، قدری آب به آن بیفزائید و اگر خمیر شل بود، اندكی آرد اضافه كنید. سپس خمیر را به شكل توپ در آورید، رویش را بپوشانید و 2 ساعت كنار بگذارید. در این میان شربت را آماده كنید و بگذارید خنك شود. حالا خمیر را به ده قسمت مساوی تقسیم كنید و هر كدام را به شكل توپ رول نمائید و با وردنة مخصوص باقلوا، روی سطح آرد پاشیده، خیلی نازك باز كنید. (باز كردن خمیر باقلوا نیازمند داشتن تجربه و مهارت است!) اكنون یكی از خمیرها را در سینی چربكردة باقلوا به اندازة 30×40 سانتیمتر پهن كنید و رویش كرة آبكرده بمالید. بعد خمیر دیگری را رویش بگذارید و دوباره كره بمالید. به همین ترتیب 5 عدد از خمیرها را روی هم در سینی بگذارید و مواد میانی را رویش بریزید. آنگاه روی 5 عدد از باقیماندة خمیرها نیز، كره بمالید و روی مواد میانی بگذارید. روی آخرین خمیر نیز كره بمالید و باقلوا را به اندازههای دلخواه ببرید. سپس سینی را در فر گرم كرده با دمای 180 درجة سانتیگراد قرار دهید و به مدت تقریبی 20- 25 دقیقه، باقلوا را بپزید. همینکه روی باقلوا طلائی رنگ شد، آن را از فر در آورید و نیمی از شربت را رویش بدهید. اینك روی باقلوا را بپوشانید و یك شب در دمای محیط نگهدارید. روز بعد باقیماندة شربت را گرم كنید و روی باقلوا بدهید. دوباره رویش را بپوشانید و بگذارید شربت جذب باقلوا شود. حالا روی باقلوا را با پستة آسیاب كرده بیارائید و برای پذیرائی در ظرف زیبا و در داری بچینید.