مهدیس رحیمیان
مواد لازم برای 6 عدد
پسته خام ۵۰ گرم
گردو ۱۵۰ گرم
بادام درختی ۵۰ گرم
شکر ۸۰ گرم
دارچین ۱ قاشق چایخوری
خمیر فیلو ۱۰ ورق
کره آبکرده ۲۵۰ گرم
مواد لازم سیروپ
آب 180 میلیلیتر (سهچهارم پیمانه)
شکر 150 گرم
عسل 270 گرم
پوست لیموی رنده کرده ۱ قاشق سوپخوری
اب پرتقال تازه ۲ قاشق سوپخوری
روشتهیه
پسته، گردو، بادام و شکر را در کاسه دستگاه غذا ساز بریزید و خرد کنید و بعد دارچین را بیفزائید. آنگاه قالب تارتلت را به قطر ۱۰ سانتیمتر با کره چرب کنید و خمیر فیلو را به گونهایکه کف و دیواره قالب را بپوشاند، در قالب بگذارید و رویش کره بمالید. سپس قدری از مخلوط مغزها رویش بپاشید و لایه بعدی خمیر را که به اندازه قطر قالب برش زدهاید، روی آن بگذارید. این کار را تا ۳ لایه خمیر ادامه دهید و تارتلتها را در سینی شیرینیپزی بچینید. حالا تارتلت باقلوا را به مدت تقریبی 30 – 35 دقیقه یا تا زمانیکه رویش طلائیرنگ شود، در فر گرم کرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید. اکنون باقلوا را از فر درآورید و رویشان شربت ولرم بریزید و با قدری خلال پسته بیارائید و سرو کنید.
روش تهیه سیروپ
همه مواد را به جز آب پرتقال در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت بگذارید تا شکر حل شود و شربت بجوشد. آنگاه شربت را ۱۰ دقیقه بجوشانید و در آخر آب پرتقال را به آن بیفزائید.
منبع: شور و شیرین
بیشتر بخوانید:
تارتلت سیب و مارمالاد