مواد لازم
آرد........... ۲۳۰ گرم
نشاسته ذرت............... ۲۰ گرم
شکر دانه ریز............ ۲۰۰ گرم
روغن مایع............... ۱/۴ پیمانه
بیکینگ پودر............. ۲ قاشق غذا خوری
وانیل............. ۱ قاشق چای خوری
تخم مرغ................ ۷ عدد
پودر تارتار............. ۱/۲ قاشق چای خوری
آب جوش یاشیر جوشیده............... ۱/۲ پیمانه
بریلو قرمز................. ۵۰۰ گرم
خامه قنادی فرم گرفته........... به مقدار لازم
دانه انار برای تزئین............... به مقدار لازم
خمیر فوندانت (برای تاج انار).................... به مقدار لازم
موز گردو و یا فیلینگ دلخواه................. به مقدار لازم
بیشتربخوانید:
یلدا را با این کیک ها جشن بگیرید
کیک انار مخصوص شب یلدا
طرز تهیه
سفیده و زرده تخم مرغها را جدا کرده و سفیدهها را در ظرفی تمیز؛ خشک و عاری از هرگونه چربی قرار میدیم؛
سفیدهها را با پودر تارتار (یای پنس نمک) با دور تند همزن میزنیم؛ برای طعمدار شدن سفیدهها میتونین ۲ ق غ از میزان شکر رو جدا کرده و در حینهم زدن سفیدهها کم کم اضافه کنین؛ سفیدهها را در یک جهت هممیزنیم تا فرم بگیرن و وقتی ظرف رو برمیگردونیم نریزه؛ سپس میذاریم یخچال (نهایتا تا نیم ساعت نه بیشتر، چون آب میندازه و فرمشو از دست میده و خراب میشه)؛
در طی این نیم ساعت زردهها را با دور متوسط کمی هم زده تا باز بشن سپس وانیل و شکر را اضافه میکنیم و در حدی که مخلوط کرم و کشدار بشه و حجمش زیادتر بشه هممیزنیم (با دور متوسط)
حال آب جوش یا شیرجوشیده را کم کم به زردهها اضافه کرده و سپس روغن مایع رو اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هممیزنیم؛
حال مخلوط آرد (آرد و نشاسته ذرت و کمی نمک) را کم کم به مخلوط زردهها اضافه میکنیم و با لیسک یا دور کند همزن هم میزنیم؛
در انتها سفیدهها را از یخچال بیرون آورده و با مخلوط زردهها با لیسک هممیزنیم و مخلوط میکنیم؛ حتما از کف ظرف هممیزنیم تا آرد کاملا با مواد مخلوط بشه و ته نشیننشه؛
کف قالب مورد نظر را چرب کرده و مایع کیک را درون قالب میریزیم؛ در فر از قبل گرم شده؛ دمای ۱۸۰؛ طبقه وسط به مدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه؛
وقتی که کیک پخته شد با کاتر گرد برش میدیم و تکهها را خامه کشی کرده موز و گردو و یا فیلینگ دلخواه را قرارداده روی هم میذاریم سپس دور و اطرافش را انقد با چاقو برش میزنیم تا کیک کاملا گرد بشه به شکل انار؛ ترجیحا از قالب توپ استفاده کنین برای راحتی کار
وقتی که برش کیک به اتمام رسید و کاملا گرد شد اونو خامه کشی کرده و۱ی۲ساعت در یخچال قرار میدیم؛ سپس از یخچال خارج کرده و بریلوی قرمز ک از قبل بن ماری کردیم و خنک شده را در چند مرحله روی کیکمیریزم تا یکدست قرمز رنگ بشه؛
تاج انار را با فوندانت درست میکنیم؛ از قبل فوندانت را رنگ میکنیم (رنگ قرمز) و در آخر هم مقداری بریلو روش میریزیم تا با کیک یکسان و یکدست بشه و روی کیک قرار میدیم تا کاملا به شکل انار بشه؛ سپس به طور دلخواه و یا با دانههای انار تزئین میکنیم.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه دسر یاقوتی مخصوص شب یلدا
ژله ویترینی انار؛ دسر ویژه یلدا
سایر نکات
۱. آب یا شیری که استفاده میکنین حتما حتما جوش باشه؛
۲. زمانی که آب یا شیر جوشیده رو به زرده اضافه میکنین دقت کنین و کم کم اضافه کنین تا زردهها نپزن؛
۳. قالب مورد استفاده میتونه ۱ قالب مستطیل به ابعاد ۳۰×۲۰ و یک قالب گرد به ابعاد ۵×۲۵ یا ۹×۲۰ باشه؛ که در آخر کار باید به صورت تکه تکه از کیک برش بدید و روی هم بذارید و انوقت برش بزنین تا کاملا گرد و به شکل انار بشه.
یا اینکه میتونین کلا از قالب توپ استفاده کنین که شامل دو تکه قالب نیم دایره هستش که مایع کیک رو به دوقسمت درون نیم دایرهها ریخته و در فر قرار میدیم تا بپزن سپس برش داده خامه و فیلینگ را قرار داده و روی هم میذاریم به شکل انار و سپس تزیین میکنیم.
درصورتی که قالب توپ در دسترس نباشه میتونین از ۲ عدد کاسه رویی که قابل استفاده در فر باشه و کاملا یک اندازه باشن استفاده کنین.
و در غیر اینصورت هم کارتون کمی سختتره و باید از قالبهای مستطیل و گرد که ابعاد و روشش رو خدمتتون گفتم به شکل دایرههای کوچک برش داده و به شکل توپ یا در واقع انار که مدنظر هست روی هم قرار بدید.
ترجیحا از قالب توپ استفاده کنین؛۲تکه ست به صورت ۲ نیمدایرهی هماندازه که به طور همزمان مایع کیک به ۲ قسمت شده و همزمان در فر میپزیم و بعد از پخت و برش لایهای و قرار دادن فیلینگ روی هممیذاریم و کاملا شکل توپ یا انار رو به ما میده؛
منبع: پاپیون