شیرینی لطیفه یکی از انواع شیرینیهای خامهای خوشمزه و بسیار پرطرفدار ایرانی است. شیرینی لطیفه از دو تکه نان تهیه میشود که بین این دو تکه نان با خامه پر میشود، احتمالا به دلیل لطافت نانهای این شیرینی نامش را لطیفه گذاشته اند.
مواد لازم برای شیرینی لطیفه:
تخم مرغ.............. ۳ عدد
آر.................د ۱ پیمانه (۱۰۵ گرم)
کرم تارتار............ نصف قاشق چایخوری
شکر................ نصف پیمانه (۷۵ گرم)
بکینگ پودر......... نصف قاشق چایخوری
وانیل............... ۱/۴ قاشق چایخوری
خامه فرم گرفته ..............۲۵۰ گرم
۲۵ گرم از آرد کم کنید و به جای آن نشاسته ذرت اضافه کنید یا ۱ قاشق سوپخوری
بیشتربخوانید:
طرز تهیه شیرینی ساق عروس
طرز تهیهی شیرینی گوشفیل خانگی
فرنی فنجانی آرد گندم
طرز تهیه شیرینی لطیفه:
ابتدا سینى فر را کاغذ روغنى بیندازید و روى آن را کمى چرب کنید و با آرد کمى آغشته کنید و کنار بگذارید. فر را یک ربع قبل روى ۱۷۰ درجه سانتىگراد روشن کنید، زرده و سفیده هاى تخم مرغ را از هم جدا کنید، زرده را با نیمى از شکر و وانیل آنقدر بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود.
سفیده تخم مرغ را کمى بزنید پودر تار تار را روى آن بریزید و مجدداً سفیده را بزنید (پودر تار تار در این شیرینى مهم است زیرا باعث سفتى و بهتر فرم گرفتن سفیده میشود)، زمانی که سفیده کم کم کف کرد شکر را آرام آرام اضافه کنید تا کاملا سفت شود و جاى پره هاى همزن روى سفیده بماند.
سپس سفیده را به مایه زرده اضافه کنید و به صورت دورانى هم بزنید، آرد را که قبلا با بکینگ پودر مخلوط کرده بودید روى مایه سفیده الک کنید و کم کم با حرکت دورانى تمام مواد را با هم ترکیب کنید، سپس مایه را داخل قیفى که ماسورهی آن ساده است بریزید و با فاصله درون سینى فر بریزید و در طبقه وسط فر به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه بپزید.
این نانها بعد پخت بزرگتر میشوند پس سایز آنها را کوچکتر بگیرید قبل از گذاشتن نانها درون فر روى آنها پودر قند بپاشید و بعد از پخته شدن و خنک شدن نانها خامه شیرین شده آماده را فرم دهید روى نانها قبل از ریختن خامه چند قطره بهار نارنج بریزید (زیاد نزنید، چون نانها خیلى خیس میشود این کار باعث عطر خوب نانها میشود) و با کمک قیف خامه بریزید و نان بعدى را روى آن قرار دهید.
بیشتر بخوانید:
کیک فنجانی موز و گردو
طرز تهیهی حلوا شعریه؛ دسر خوشمزه عربی
طرز تهیه شیرینی کشمشی
نکاتی برای تهیه شیرینی لطیفه:
• میتوان داخل خامه فرم گرفته در حین زدن ۱ قاشق شیر پرچرب بریزید تا خامه شما سبک شود.
• این نان را به صورت گرد گرد کوچک به وسیله قیف بریزید به این صورت که قیف را طورى در دست بگیرید که از مایه فقط در قسمت مرکز بریزید به هیچ وجه مایه داخل قیف را به حالت چرخشى نریزید.
• این نان را میتوان به صورت باریک اندازه یک بند انگشت هم درست کرد و براى مصرف تیرامیسو استفاده کرد. براى تزیین میتوان از پودر پسته و یا ترافل هاى رنگى استفاده کرد.
• دقت کنید دمای فر نباید زیاد باشد، زیرا باعث سوختن و نپختن شیرینی میشود. دمای فرها متفاوت است. خودتان مراقب باشید که شیرینی تان نسوزد.
منبع: بیتوته