مواد لازم
پوست پسته: ۵۰۰ گرم
شکر: ۵۰۰ گرم
خلال پسته: ½ فنجان
زعفران دم کرده: به مقدار دلخواه
آبلیمو: ۳ قاشق غذاخوری
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه مربا هلو ؛ خوش طعم و معطر
مربای توت سیاه + طرز تهیه
مربای گل گاو زبان + طرز تهیه
طرز تهیه
برای درست کردن مربای پوست پسته خام و تازه باید از پوست پستههای سالم و بدون لک استفاده کنید. پس بهتر است وقتی پسته تازه و خام میخرید تا پیش از اینکه پوست پستهها سیاه و لکدار شود آنها را جدا کنید. پستهها را خوب بشورید و پوست پستهها را جدا کنید و هر کدام را به دو قسمت تقسیم کنید.
حالا باید تلخی پوست پستهها را بگیرید. برای این کار ۳ بار پوست پستهها را به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید و هر بار با آب سرد آبکش کنید. به این ترتیب تلخی پوست پسته به طور کامل گرفته شده و رنگ آنها شفاف میشود. در مرحله آخر آبکش کردن پوست پستهها را به مدت ۱ ساعت در آب سرد بگذارید.
در این فاصله شهد مربا را درست کنید. شکر را با یک و نیم لیوان آب حل کنید و روی شعله ملایم گاز هم بزنید. وقتی آب به جوش آمد زعفران را اضافه کنید و اجازه دهید چند جوش بزند و سپس شعله گاز را خاموش کنید. حالا پوست پستهها را از آب سرد آبکش کنید و وقتی آب آنها گرفته شد داخل شهد بریزید. مربای پوست پسته را به مدت ۲ الی ساعت روی شعله ملایم گاز بپزید تا حسابی جا بیفتد و شهد مربا غلیظ شود. در ۵ دقیقه به پایان پخت، خلال پسته و آبلیمو را اضافه کنید و بعد از اینکه مربا ۴ یا ۵ جوش زد شعله گاز را خاموش کنید. اجازه دهید مربا کاملا سرد شود و سپس در شیشههای خشک، تمیز و بدون بو بریزید و درب شیشه را محکم ببندید.
خواص پوست پسته تازه برای سلامت بدن
*پوست پسته بوی بد دهان را از بین میبرد پس پوست پسته تازه را با دندان بجوید.
*دم کرده و جوشانده پوست پسته اسهال را بند میآورد.
*دم کرده پوست پسته سکسکه را بند میآورد.
*اگر داخل دهانتان زخم شده پوست پسته تازه را بجوید.
*مالیدن پوست پسته تازه روی لثهها باعث محکم شدن آنها میشود.
*اگر حالت تهوع و استفراغ دارید پوست پسته خام را با مقداری آب دم کنید و به صورت دمنوش بنوشید.
منبع: مجله کوروش