مرضیه مرشدی :
مواد لازم براي 4 نفر
گوجهفرنگي پوست كنده................... 5/1 كيلوگرم
كره .............20 گرم
پياز ريز خرد كرده 300............... گرم
سير رنده كرده ..............4 حبه
زنجفيل رنده كرده................. 1 قاشق چايخوري
آرد ................ 2 قاشق سوپخوري
آب مرغ .............. 2 پيمانه (500 ميليليتر)
رب گوجهفرنگي............. 1 قاشق سوپخوري
شكر............ 1 قاشق چايخوري
پودر آويشن .............. 1 قاشق چايخوري
جعفري خرد كرده.............. 2 قاشق سوپخوري
بیشتربخوانید:
طرز تهیه سوپ زرشک
فوت و فن خوشمزه شدن سوپ جو
سوپ سیبزمینی و عدس
مواد لازم براي تهية نان برشتة پنيري
نان باگت................ 1 عدد
پنير پارمسان رنده كرده ............... يكدوم پيمانه
كرة نرم شده ...............60 گرم
جعفري ريز خرد كرده ............ 1 قاشق چايخوري
روشتهیه
گوجهفرنگيها را در كاسة دستگاه غذاساز بريزيد و پوره كنيد. آنگاه كره را در قابلمة مناسبي بريزيد و روي اجاق آب كنيد. پياز، سير و زنجفيل را بيفزائيد و تفت دهيد تا پياز نرم شود. سپس آرد را اضافه كنيد و تفت دهيد تا بوي خامي آرد گرفته شود و بعد آن را از روي اجاق برداريد. حالا آب مرغ، گوجهفرنگي پوره كرده، رب گوجهفرنگي، شكر و پودر دارچین را نيز درون قابلمه بريزيد و دوباره روي حرارت قرار دهيد تا سوپ بپزد و غليظ شود. اكنون سوپ را براي پذيرائي در سوپخوري بكشيد. با جعفری بیارائید و با نان برشتة پنيري ميل كنيد.
بیشتر بخوانید:
سوپ گشنیز
سوپ جو سفید ؛ یک سوپ خوشمزه و لطیف
آشوالك
روش تهية نان برشتة پنيري
نان را به تكههاي 2 سانتيمتري ببريد و در سيني چربكرده بچينيد. آنگاه پنير پارمسان و كره را با هم مخلوط كنيد تا خمير شود. سپس اين خمير را روي نان بماليد و چند دقيقه در فر گرم شده با دماي 200 درجة سانتيگراد قرار دهيد تا پنير آب شود. حالا جعفري را روي نانها بپاشيد و با سوپ ميل كنيد.
خواص گوجه فرنگی
محتوای گوجه حدود 95درصد آب بوده و 5درصد باقیمانده را کربوهیدرات و فیبر تشکیل می دهد. گوجه ها حاوی مقدار خوبی ویتامین های آ، ث، کا و خانواده ویتامین های ب است. مواد معدنی همچون پتاسیم، منگنز، منیزیم، مس و فسفر در گوجه فرنگی نیز وجود دارند.